Μπάμιες με ντοματίνια βελανίδια και λιαστή ντομάτα

Μπάμιες με ντοματίνια βελανίδια και λιαστή ντομάτα

Οι μπάμιες εδώ ψήνονται με ντοματίνια βελανίδια και γίνονται το ιδανικό πιάτο για το καθημερινό τραπέζι

mpamies_me_ntomata_net
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις μπάμιες σε δόσεις για να μη βγάλουν τα σάλια τους. Τις τοποθετείτε σε μπολ μέχρι να τελειώσετε με τις υπόλοιπες. Τις ρίχνετε όλες στην κατσαρόλα και τις σβήνετε με το ξίδι. Μαγειρεύετε για 1 λεπτό να εξατμιστεί και τις μεταφέρετε σε ταψί.

Βάζετε μια κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες, τις ντομάτες βελανίδια, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε ένα ποτήρι νερό και, μόλις πάρουν μια βράση, περιχύνετε με τη σύβραση τις μπάμιες. Ανακατεύετε όλα τα υλικά προσεκτικά με μια σπάτουλα και καλύπτετε με αλουμινόχαρτο.

Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 50 λεπτά. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο, τοποθετείτε από πάνω τις φέτες ντομάτας και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμη 15 λεπτά. Αφήνετε το φαγητό εκτός φούρνου να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά προτού σερβίρετε.

Βρείτε τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής στο Οlivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης