Λουκανικοπιτάκια στριφτά με κεφτέ λουκάνικο

Λουκανικοπιτάκια στριφτά με κεφτέ λουκάνικο

Τα λουκανικοπιτάκια είναι ο μεζές που δεν λείπει από κανένα πάρτι.

pitakia-1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Με ένα κοφτερό μαχαίρι σκίζετε και αφαιρείτε το περίβλημα των λουκάνικων. Ρίχνετε το ψαχνό τους σε ένα μπολ και το κομματιάζετε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε καλά.

Απλώνετε το φύλλο σφολιάτας επάνω στον πάγκο της κουζίνας. Αδειάζετε τη γέμιση και με ένα κουτάλι την απλώνετε παντού, αφήνοντας 1εκ. περιθώριο από την περίμετρο. Αλείφετε το περιθώριο με λίγο χτυπημένο αβγό και με προσοχή τυλίγετε τη σφολιάτα σε ρολό από τη φαρδιά πλευρά.

Αλείφετε όλο το ρολό με το χτυπημένο αβγό και πασπαλίζετε με μαυροσούσαμο. Κόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε ρολάκια και τα αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνετε τα λουκανικοπιτάκια για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε αμέσως.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης