chilli-con-calamari-NET

Ένα νόστιμο πιάτο με μεξικάνικο όνομα και ιταλική έμπνευση!

Πλένετε, στραγγίζετε και στεγνώνετε τα καλαμάρια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να βγάλει τα αρώματά του αλλά να μη μαυρίσει, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Ρίχνετε το μπούκοβο και το θυμάρι, ανακατεύετε και δυναμώνετε τη φωτιά. Προσθέτετε τα καλαμάρια ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ασπρίσουν. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τις ντομάτες.

Αφού πάρει βράση το φαγητό χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε λίγο νερό αν χρειάζεται και μαγειρεύετε για 25 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης