Μανιταρόπιτα με καρύδια

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για μανιταρόπιτα. Ιδανική και για νηστεία.

NETV-PITA
Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη μαργαρίνη με το αλεύρι και σοτάρετε μέχρι να το αλεύρι να πάρει ένα ελαφρύ, χρώμα. Ρίχνετε τον ζωμό και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή μπεσαμέλ, χωρίς σβόλους. Αλατοπιπερώνετε και αρωματίζετε με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν καλά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί. Ρίχνετε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον μαϊντανό, τα καρύδια και ανακατεύετε. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα μπολ ενώνετε την μπεσαμέλ με το μίγμα των μανιταριών και ανακατεύετε καλά. Λαδώνετε ένα ταψί με ελαιόλαδο και στρώνετε τρία χωριάτικα φύλλα, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με λίγο λάδι. Αδειάζετε τη γέμιση και στρώνετε με ένα κουτάλι. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. Ραντίζετε το τελευταίο φύλλο με λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό και πασπαλίζετε με το σουσάμι.

Χαράζετε με κοφτερό μαχαίρι και ψήνετε την πίτα για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Αφήνετε να κρυώσει και κόβετε σε κομμάτια.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης