Ιστορία της γεύσης: Πέστο Τζενοβέζε

PESTO-1


Ο θρύλος λέει ότι κάποτε τον βασιλικό γι’ αυτήν την αρωματική σάλτσα τον έκοβαν με χρυσά ή ασημένια μαχαίρια ώστε να μη μαυρίζει.

«Το γουδί, το γουδοχέρι και τον κόπανο στο χέρι», λέει μια παροιμία σχολιάζοντας την επιμονή και τη μονοτονία με την οποία κάποιος επιμένει στις απόψεις του. Και περιγράφει έτσι μια κίνηση που γίνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια σε όλον τον κόσμο μέσα στο αρχαιότερο ίσως σκεύος μαγειρικής. Διότι μ’ ένα γουδί στο χέρι ο άνθρωπος πέρασε στα πρώτα στάδια του γαστρονομικού πολιτισμού, αφού άρχισε πλέον να επεξεργάζεται την τροφή του, πριν ακόμη και από τη χρήση της φωτιάς.

Πέστο κι έγινε: 20 συνταγές με τη νόστιμη ιταλική σάλτσα

Αυτός ο ρυθμικός, υπόκωφος ήχος που βγαίνει από γουδιά κεραμικά, πέτρινα, γρανιτένια, μπρούτζινα, ξύλινα, ή μαρμάρινα ακούγεται παντού στον κόσμο: στην Ταϊλάνδη οι μαγείρισσες κοπανούν ρυθμικά καυτερές πιπεριές και μπαχαρικά, για να φτιάξουν παχύρρευστες σάλτσες κάρι.

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης