Ανοιξιάτικα αχνιστά λαχανικά με σάλτσα μουστάρδα – ταχίνι

anoixiatika-laxanika

Ελαφριά, ζεστή σαλάτα με ανοιξιάτικα λαχανικά στον ατμό.

Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κρατάτε στην άκρη. Βάζετε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά και το αφήνετε να πάρει βράση. Τοποθετείτε ένα ανοξείδωτο καλαθάκι-σουρωτήρι ατμού στα χείλη της κατσαρόλας και βάζετε μέσα τα καρότα. Κλείνετε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνετε να μαγειρευτούν στον ατμό για 5 λεπτά.

Προσθέτετε τις αγκινάρες, κλείνετε ξανά με το καπάκι και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά. Τέλος, προσθέτετε τα σπαράγγια και τα κολοκυθάκια και μαγειρεύετε με κλειστό το καπάκι για άλλα 5 λεπτά. Βγάζετε τα λαχανικά σε μια πιατέλα προσεκτικά.

Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ταχίνι με μισό φλιτζάνι νερό. Προσθέτετε τη μουστάρδα, τα κρεμμυδάκια, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ραντίζετε τα λαχανικά με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμονιού. Σερβίρετε αμέσως.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης