Γαριδόσουπα με λαχανικά

Μια πεντανόστιμη σούπα με γαρίδες που θα απολαύσετε μια καθημερινή αλλά σερβίρεται και ως ορεκτικό σε επίσημα τραπεζώματα.

NETVOLUTION-garidosoupa
Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κεφάλια και τα κελύφη, και τα κρατάτε στην άκρη. Με ένα μαχαιράκι χαράζετε προσεκτικά κατά μήκος της ράχης κάθε γαρίδας και αφαιρείτε το εντεράκι. Κρατάτε τις γαρίδες σε ένα μπολ.

Βάζετε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες, τα κρεμμυδάκια, το πράσο, το σέλερι, τον κουρκουμά και τους μαραθόσπορους και σοτάρετε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας. Πιέζετε με ένα πρες πουρέ για να λιώσουν τα κεφάλια και να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνετε με το μπράντι και 1 λεπτό μετά προσθέτετε ζωμό λαχανικών. Βράζετε για 15 λεπτά. Σουρώνετε τον ζωμό.

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα και μυρωδικά


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνετε το φινόκιο, τη γλυκοπατάτα και το καρότο. Αλατοπιπέρωνετε και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε μέσα τον σουρωμένο καυτό ζωμό.

Βράζετε τη σούπα για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτετε τις γαρίδες κομμένες σε μικρά κομμάτια και βράζετε για 3 λεπτά ακόμα.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης