Έξυπνα tips για να εξοικονομήσετε χρόνο στο καθάρισμα της κουζίνας

Έξυπνα tips για να εξοικονομήσετε χρόνο στο καθάρισμα της κουζίνας

Η διατήρηση μιας απόλυτα καθαρής κουζίνας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για να μην αναλώνεστε λοιπόν σε χρονοβόρες διαδικασίες συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές «πρόληψης» που θα σάς λύσουν τα χέρια.

kouzina-katharisma-575x383
Έχετε σίγουρα αρκετές φορές σκεφτεί πώς θα μπορούσατε να προλάβετε έναν μικρό «χαμό» στην κουζίνα σας. Είναι εφικτό, αρκεί να προσέξετε σημαντικές λεπτομέρειες που θα σάς γλυτώσουν από πολύτιμο χρόνο και κόπο.

Βάλτε το βαζάκι με το μέλι σε μικρό πιατάκι
Το μέλι είναι εξαιρετικά δύσκολο να καθαριστεί. Ένα πιατάκι θα σάς σώσει από το καθάρισμα του ντουλαπιού για την περίπτωση που πέσουν μερικές σταγόνες.

Βάλτε μεμβράνη στα ράφια του ψυγείου
Το καθάρισμα αλλά και το φρεσκάρισμα του ψυγείου είναι διαδικασίες που επίσης χρειάζονται χρόνο. Δοκιμάστε να καλύψετε τα ράφια και τα δοχεία που αποθηκεύετε φρούτα και λαχανικά ή βαζάκια με μεμβράνη και αυτό θα σάς σώσει από αρκετό κόπο. Όχι όλα τα ράφια, μόνο αυτά στην πόρτα του ψυγείου (τη βάση τους) και κάποιο ράφι στο οποίο θεωρείτε ότι χρειάζεται. Ακόμα καλύτερα, αντί για μεμβράνη, στα ράφια του ψυγείου μπορείτε να απλώσετε σιλπ πατ (επιφάνειες σιλικόνης που χρησιμοποιούνται για ψήσιμο στο φούρνο).

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης