Γιαουρτόπιτα με αμπελόφυλλα

Μια σπάνια παραδοσιακή πίτα της Δράμας, που συνοδεύει μοναδικά ψητό κρέας.

giaourtopita
Ανακατεύετε το γιαούρτι με το καλαμποκάλευρο και τα αρωματικά (δυόσμο, άνηθο, κρεμμυδάκια). Προσθέτετε το μισό λάδι και αλατοπιπερώνετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αλείφετε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος και το σκεπάζετε με τα μισά αμπελόφυλλα, φροντίζοντας να καλύψετε και τα πλαϊνά τοιχώματα.

Ρίχνετε το μίγμα του γιαουρτιού, ισιώνετε την επιφάνειά του και στρώνετε τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα με τη γυαλιστερή πλευρά τους προς τα πάνω. Τα αλείφετε με λάδι. Η πίτα δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 3εκ. σε πάχος.

Σκεπάζετε χαλαρά το σκεύος με αλουμινόχαρτο για να μη καούν τα αμπελόφυλλα κατά το ψήσιμο και ψήνετε τη γιαουρτόπιτα στο φούρνο για 40-45 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει και την κόβετε. Τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης