Έκτορας Μποτρίνι: Η γεύση της Ιταλίας

Έκτορας Μποτρίνι: Η γεύση της Ιταλίας

Στην Ελλάδα πολλοί λατρεύουν την ιταλική κουζίνα, αλλά έχουν μια θολή και παραποιημένη εικόνα της γαστρονομίας της. Ο γνωστός σεφ βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

botrini3-575x413
Ποια είναι η ταυτότητα της κουζίνας σας και η φιλοσοφία της;
Την ταυτότητα της κουζίνας μου την όρισε εξαρχής η ιστορία της οικογένειάς μου, οι μνήμες και οι εμπειρίες μου. Σήμερα πια, έχοντας κάνει τη μαγειρική μου επανάσταση, και μετά το σοκ της πανδημίας που μας ταρακούνησε όλους, το πρώτο που θα ήθελα να νιώθει όποιος γεύεται το φαγητό που βγαίνει από την κουζίνα μου είναι θαλπωρή.

Έκτορας Μποτρίνι για κορωνοϊό: «Πλήττει την οικονομία, το νιώσαμε στο πετσί μας»

Αεικίνητος, δραστήριος, συνεχώς καταπιάνεστε με καινούρια πράγματα…
Αλήθεια είναι και μοιράζω τον χρόνο μου όπως ορίζουν οι υποχρεώσεις μου: αρχικά στα εστιατόριά μου, το Etrusco στην Κέρκυρα και το Botrini’s στο Χαλάνδρι. Μέχρι πρόσφατα, βέβαια, ταξίδευα πολύ. Είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που κατάφερα να κοιμηθώ πάνω από ένα μήνα στο ίδιο κρεβάτι. Ασχολούμαι με την ιταλική κουζίνα στο Fresco, το fine dining εστιατόριο του ξενοδοχείου Sani Dunes στη Χαλκιδική, όπου είμαι consultant chef. Πιο απλή, πάντα ιταλική κουζίνα, αλλά πιο casual κάνουμε στα Fresco των ξενοδοχείων Ikos.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης