Αρνίσια σουβλάκια στο γκριλ

Αρνίσια σουβλάκια στο γκριλ

Γνωρίζουμε καλύτερα την κουζίνα του Λιβάνου, που είναι πληθωρική, γεμάτη αρώματα και μπαχαρικά, εκλεκτή και κοσμοπολίτικη!

NET-arni-souvlaki
Για τα σουβλάκια: Κόβετε το κρέας σε μέτριους κύβους -όσο γίνεται να είναι του ίδιου μεγέθους. Έπειτα, κόβετε τα ακτινίδια σε μέτριους, ίσους κύβους και τέλος κόβετε και το λίπος (αν το χρησιμοποιήσετε) σε κυβάκια. Τα ρίχνετε όλα σε ένα μπολ, προσθέτετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι, όλα τα μπαχαρικά (όχι το αλάτι), ανακατεύετε καλά και αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 2 ώρες.

Για το ψήσιμο: Βγάζετε το κρέας από το ψυγείο και το περνάτε σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια (μουλιασμένα σε νερό για 15-20 λεπτά) ή σε μικρές μεταλλικές σούβλες με την εξής σειρά: 2 κομμάτια κρέας, κατόπιν 1 κομμάτι λίπος, αλλά 2 κομμάτια κρέας, άλλο 1 λίπος, και τελειώνετε με τα άλλα 2 κομμάτια αρνί.

Υπολογίζετε 6 κομμάτια κρέας και 2 λίπος σε κάθε σουβλάκι. Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τα ακτινίδια είναι μόνο για τη μαρινάδα. Ψήνετε τα σουβλάκια σε καυτό γκριλ για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Δεν τα παραψήνετε για να παραμείνουν ζουμερά. Τα αλατίζετε κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Για τα σουβλάκια λαχανικών: Κόβετε τις ντομάτες και το κρεμμύδι στη μέση χωρίς να το ξεφλουδίσετε και τα ανακατεύετε με 1 κουταλιά της σούπας λάδι και αλάτι σε ένα μπολ. Ετοιμάζετε καλαμάκια που θα περιέχουν 1/2 ντομάτα, 1/2 κρεμμύδι και ξανά 1/2 ντομάτα. Υπολογίζετε 4 σουβλάκια συνολικά, 1 για κάθε άτομο.

Για το συνοδευτικό: Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας και την αφήνετε στην άκρη. Για το σερβίρισμα ακουμπήστε σε μια πιατέλα την αραβική πίτα βάλτε από πάνω τα σουβλάκια και σκεπάστε τα με μια δεύτερη πίτα. Τέλος, αλείψτε από πάνω με πάστα τσίλι και γαρνίρετε με την κρεμμυδοσαλάτα. Συνοδέψτε το με μπόλικο χούμους και τουρσιά.

Βρείτε τα υλικά και τις αναλογίες της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης