SOS: Ξεχασμένο μωρό στο αυτοκίνητο

SOS: Ξεχασμένο μωρό στο αυτοκίνητο

Η τραγικότητα του γεγονότος στην Άρτα, με τον πατέρα να ξεχνάει το μωρό του επι ώρες, με αποτέλεσμα το θάνατό του, συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Και όμως υπάρχουν ήδη σχετικές καμπάνιες κινητοποίησης για το λεγόμενο «Σύνδρομο του Ξεχασμένου Μωρού»…

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-05-15__12_03_47_μμ

Η Εθνική Διοίκηση Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ του Υπουργείου Μεταφορών, έχει ξεκινήσει από πέρσι μιά σχετική καμπάνια για το Σύνδρομο του Ξεχασμένου Μωρού (Forgotten Baby Syndrome).

Αυτή λέγεται «Look Before You Lock» προτρέποντας γονείς συνοδούς να ελέγχουν πριν κλειδώσουν. Στις ΗΠΑ περισσότεροι από 30 θάνατοι ετησίως αποδίδονται σε αυτό.

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά είναι πολύ πιο ευάλωτα στις υψηλές θερμοκρασίες σε σχέση με τους ενήλικες. Αυτό συμβαίνει επειδή τα παιδιά έχουν μικρότερη αντοχή στη ζέστη και δεν μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα σε αυξημένες θερμοκρασίες, ενώ ο ιδρώτας τους δεν είναι τόσο αποτελεσματικός στη δροσιά του σώματός τους.

“Τα παιδιά είναι πολύ πιο ευάλωτα στη ζέστη από τους ενήλικες”, δήλωσε η Dr. Barbara Pahud, καθηγήτρια παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Kansas. “Τα παιδιά έχουν πολύ μικρότερη αντοχή στη ζέστη και δεν μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα σε υψηλές θερμοκρασίες. Επιπλέον, ο ιδρώτας τους δεν είναι τόσο αποτελεσματικός στη δροσιά του σώματός τους.”




ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ της NHTSA

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ