Η μεταμόρφωση του Άδωνη Γεωργιάδη

Η μεταμόρφωση του Άδωνη Γεωργιάδη

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ εμφανίστηκε στις καλοκαιρινές του διακοπές φανερά αδυνατισμένος. Πώς έχασε 12 κιλά, ο διαιτολόγος της Βουλής και οι light συνταγές της Ευγενίας Μανωλίδου

Ο Αδωνις Γεωργιάδης κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε! Αυτό ψιθύρισαν όσοι έτυχε να δουν τον βουλευτή του ΛΑΟΣ στις καλοκαιρινές του διακοπές.«Λες και πρόκειται για άλλον άνθρωπο», ισχυρίστηκαν αυτόπτες μάρτυρες. «Τον κοιτούσαμε καλά-καλά για να διαπιστώσουμε αν είναι ο ίδιος ή κάποιος θαμώνας του νησιού που του μοιάζει.

Μόνο όταν κάποιος τον χαιρέτησε και ακούσαμε τον χαρακτηριστικό τόνο της φωνής του, σιγουρευτήκαμε ότι πρόκειται εκατό τοις εκατό γι’ αυτόν!» Η αλήθεια είναι ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε αρχίσει τον αγώνα της μεταμόρφωσης πολύ νωρίτερα. Από το Πάσχα. «Τότε είναι που ανέβηκα στη ζυγαριά και έπαθα σοκ», παραδέχεται. «Ημουν 92 κιλά!

Παρόλο που εγώ πάντα έκανα γυμναστική, οι έντονες επαγγελματικές υποχρεώσεις των τελευταίων χρόνων, αλλά και η απόκτηση ενός παιδιού, του Περσέα, οδηγούσαν στην έλλειψη χρόνου. Αναπόφευκτο ήταν η σωματική άσκηση να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Οταν διαπίστωσα ότι στα σαράντα μου έφτασα τα 92 κιλά είπα στον εαυτό μου: ή θα γίνεις 100 ή θα βάλεις φρένο σε όλο αυτό που σου συμβαίνει. Κάπως έτσι πήρα τη μεγάλη απόφαση». Η εμφάνιση όμως δεν ήταν ο μοναδικός λόγος που έκανε τον βουλευτή του ΛΑΟΣ να προβληματιστεί.«Ο πατέρας μου πέθανε από καρδιά στα 52 του.

Εγώ και ο αδελφός μου ήμασταν σχετικά μικροί και δώσαμε κυριολεκτικά τον αγώνα για τη ζωή μόνοι μας. Ενδόμυχα λοιπόν πάντα σκεφτόμαστε ότι έχουμε ένα τέτοιο ιστορικό στην οικογένεια. Ο φόβος του εμφράγματος μας έχει στιγματίσει για τα καλά». «Εχασα δώδεκα κιλά και τώρα πετώ!» Η απόφαση του Αδωνη να χάσει τα περιττά κιλά πάρθηκε πριν από περίπου πέντε μήνες. Παρά το γεγονός ότι το filofax του ήταν γεμάτο από τις βουλευτικές του υποχρεώσεις, τη δίωρη καθημερινή τηλεοπτική του εμφάνιση στο BLUE SKY και τη δι- δασκαλία που έχει στην «Ελληνική Αγωγή», θέλησε να φροντίσει περισσότερο τον εαυτό του. «Κατά τη γνώμη μου ένα φορτωμένο επαγγελματικό πρόγραμμα αποτελεί για τον καθένα μας ένα δυνατό άλλοθι.

Αξίζει να ζούμε πιο υγιεινά όλοι. Και αυτοί που είναι πιο χαλαροί και επομένως διαθέτουν αρκετό ελεύθερο χρόνο και εκείνοι που τρέχουν όλη την ημέρα. Μια κατάσταση fit είναι άλλωστε το σημαντικότερο αντίδοτο στις πιεστικές καταστάσεις στρες. Επομένως δεν είναι θέμα χρόνου, αλλά απόφασης να χάσεις τα περιττά κιλά». Όταν ο Αδωνις θέλησε να αλλάξει οπτική στα πράγματα και να φροντίσει περισσότερο την εμφάνιση και κυρίως την υγεία του, μπήκε στη Βουλή φορτσάτος.

Αυτή τη φορά όχι γιατί έπρεπε να διεκπεραιώσει κάποια ομιλία που του είχε αναθέσει ο αρχηγός του κόμματός του, αλλά για να συμβουλευτεί τον διαιτολόγο του Ελληνικού Κοινοβουλίου. «Η Βουλή διαθέτει γυμναστήριο και διαιτολόγο και εγώ ήμουν αποφασισμένος να τα αξιοποιήσω και τα δύο. Γιατί να πηγαίνω αλλού όταν έχω αυτό που θέλω μέσα στα πόδια μου; Αλλωστε πρόκειται για ένα team πολύ αξιόλογων ανθρώπων». Με δίαιτα και πολλή γυμναστική ξεκίνησε η μεταμόρφωση του Αδωνη Γεωργιάδη. «Δεν υπάρχουν μαγικά. Το μυστικό είναι να τρως συγκρατημένα και υγιεινά και φυσικά να γυμνάζεσαι. Περνώ καθημερινά μία ώρα την ημέρα στο γυμναστήριο της Βουλής κάνοντας όργανα και διάδρομο, ενώ τα απογεύματα προτιμώ να εκτονώνομαι παίζοντας τένις. Ετσι μπορεί να έχω αδυνατίσει δώδεκα κιλά, επειδή όμως το σώμα μου έχει σφίξει φαίνεται σαν να έχω χάσει πολύ περισσότερα. Τώρα πια αισθάνομαι ότι έχασα κάθε περιττό κιλό και πετώ!»Η ΔΙΑΙΤΑ

Πρωτεΐνη, πράσινο τσάι και χαμηλά λιπαρά

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ και πιθανότατα προτεινόμενος περιφερειάρχης Αττικής από το κόμμα του έχασε βάρος ακολουθώντας συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα. Τι απαιτεί το νέο του διαιτολόγιο; Δύο φορές την εβδομάδα ψάρι, δύο κρέας και μία όσπρια. Το πρωί ξεκινά με δημητριακά, ενώ στα ενδιάμεσα υπάρχει και κολατσιό. Για παράδειγμα, ένα φρούτο ή ένας φυσικός χυμός πορτοκαλιού ή άλλου φρούτου.

Το βράδυ είναι πιο φτωχικό. Ενα ποτήρι γάλα ή ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Πίνει πολύ νερό αλλά και πράσινο τσάι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. «Το πράσινο τσάι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τον οργανισμό», τονίζει ο Αδωνις Γεωργιάδης. «Ενυδατώνει, βοηθά το σώμα να αποβάλλει τις τοξίνες, καταπραΰνει και όλοι οι γιατροί λένε ότι περιορίζει και τις ελεύθερες ρίζες. Δεν είναι τυχαίο που στην Ασία, όπου αποτελεί καθημερινή συνήθεια, οι άνθρωποι ζουν περισσότερο».

«Χάρη στην Ευγενία τώρα μπαίνω στα κοστούμια μου»

 Η TV persona Ευγενία Μανωλίδου δεν ήταν μόνο συμπαραστάτης και εμψυχωτής στον συγκεκριμένο αγώνα του Αδωνη, αλλά ο άνθρωπος που τον προειδοποίησε ότι έχει ξεπεράσει τα όρια. «Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο να σε ενθαρρύνει και ο άλλος», παραδέχεται. «Η Ευγενία ήταν πάντοτε υπέρ της υγιεινής διατροφής. Οτιδήποτε μπαίνει στο ψυγείο μας είναι χαμηλοθερμιδικό και light.

Αλλά και ο τρόπος μαγειρέματός της είναι ιδιαίτερα υγιεινός. Η Ευγενία δεν είναι μόνο ια σούπερ μαγείρισσα αλλά και μια μαμά και σύζυγος που προσέχει ιδιαίτερα τη διατροφή μας". Με τη βοήθεια της Ευγενίας, ο Άδωνις έχει χάσει 12 κιλά και επομένως τώρα η ζυγαριά του σταματάει μόλις στα 80 κιλά. Ο ίδιος, δε, αισθάνεται υγιής και γεμάτος ενέργεια. "Χαίρομαι που ανοίγω την ντουλάπα μου και ξαναφορώ τα αγαπημένα μου κοστούμια", λέει με νόημα.«Ο κ. Γεωργιάδης είναι εγκρατής και υπάκουος»

Ο άνθρωπος που έχει επιμεληθεί το διαιτολόγιο του Αδωνη Γεωργιάδη ονομάζεται Γιώργος Καμηλαράκης. Είναι κλινικός διαιτολόγος με μεγάλη προϋπηρεσία, αφού έχει εργαστεί 14 χρόνια στο υπουργείο Υγείας. Τώρα πια συνεργάζεται με τη Βουλή. «Ο συνδυασμός άσκησης και σωστής διατροφής ωφελεί», λέει ο γνωστός διαιτολόγος και συνεχίζει: «Ο κύριος Γεωργιάδης είναι εγκρατής και υπάκουος. Χάρη στα δύο αυτά στοιχεία της προσωπικότητάς του κατάφερε να φτάσει στα φυσιολογικά του κιλά. Έπιασε τον στόχο του, γι’ αυτό και του αξίζει ένα μπράβο».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Αχ αυτά τα ντεκολτέ…

Η αλήθεια είναι ότι το ντεκολτέ είναι ένα από τα πιο αγαπητά μέρη του σώματος μίας γυναίκας για τους άνδρες.

alexis-ren-a1000

Για άλλη μία φορά φέτος, βρίσκεται στο τεύχος με τα μαγιό του γνωστού ανδρικού περιοδικού Sports Illustrated. Και πώς να μην είναι βέβαια ένα κομμάτι, αφού οι αναλογίες της και οι πόζες με μαγιό σε μαγεύουν.