Νίκος Βέρτης: Η δημοσιότητα χαλάει τη φιλία μου με το Ρέμο

Νίκος Βέρτης: Η δημοσιότητα χαλάει τη φιλία μου με το Ρέμο

Με γεμάτες μπαταρίες από τις διακοπές του σε Μύκονο και Χαλκιδική και έχοντας ήδη ξεκινήσει το πρόγραμμα των εμφανίσεών του στη Θεσσαλονίκη, ο γνωστός τραγουδιστής εξηγεί γιατί αποφάσισε να απέχει από τη νυχτερινή Αθήνα τον ερχόμενο χειμώνα...

Λίγες μέρες προτού ξεκινήσει τις εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη έκλεψε λίγο χρόνο και συναντηθήκαμε στο καφέ-εστιατόριο «Opus» του κολλητού του Αντώνη Ρέμου στη Γλυφάδα. Αρκετά μαυρισμένος μετά τις διακοπές του στη Μύκονο αλλά και τη Χαλκιδική, έδειχνε έτοιμος να κερδίσει τους Θεσσαλονικείς στο νυχτερινό κέντρο «Οραμα» όπου εμφανίζεται από τις 19 Αυγούστου. Μιλούσε με τον κόσμο και τους χάριζε το πιο γλυκό του χαμόγελο. Μας μίλησε για την κρίση στη νύχτα, για σχέσεις που είχε στο παρελθόν, για την απόφασή του να απέχει από τη νυχτερινή Αθήνα για έναν χρόνο αλλά και τη φιλία του με τον Αντώνη Ρέμο.

Εμφανίζεσαι στο «Οραμα» στη Θεσσαλονίκη, το πρώην «Ρόδον», το οποίο είναι ουσιαστικά το μαγαζί που σε ανέδειξε καλλιτεχνικά. Πώς αισθάνεσαι
;
Χαίρομαι πολύ που θα τραγουδήσω στην Θεσσαλονίκη - έχω να πάω εκεί δυόμισι χρόνια. Από την άλλη, τραγουδάω σε ένα μαγαζί που έχω άψογη συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του. Στο «Οραμα» έχει γίνει ανακαίνιση, μια εξαιρετική δουλειά που πιστεύω ότι θα αρέσει πολύ στον κόσμο. Και μη νομίζεις... είμαι ιδιότροπος στις συνεργασίες μου. Δεν το βλέπω σαν αρπαχτή. Κάνω τις υποχωρήσεις μου ώστε αυτό που παρουσιάζουμε στον κόσμο να είναι καλό. Δεν με νοιάζει να κλείσω 20 μεροκάματα και να φύγω.

Ισχύει το ότι οι καλλιτέχνες ζητάτε πολύ μεγάλα μεροκάματα;
Αυτοί που ζητούσαν μεγάλα μεροκάματα έχουν πέσει. Οι υπόλοιποι κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα. Δεν πήρα ποτέ τεράστιο μεροκάματο, ούτε το ζήτησα. Βέβαια, είμαι από τους καλλιτέχνες που δεν βλέπουν τον εαυτό τους εκτός επιχείρησης, εν αντιθέσει κοιτάζω τη δουλειά ως συν-επιχειρηματίας. Δηλαδή κα- τανοώ τον επιχειρηματία καιτα προβλήματα μιας επιχείρησης. Σε μια δύσκολη βραδιά δεν έχω την απαίτηση να με πληρώσει. Κάποιοι το κά-
νουν, άλλοι όχι. Φυσικά, δεν εννοώ να χάσω τα λεφτά μου.


Πού οφείλεται το γεγονός ότι τα περισσότερα νυχτερινά μαγαζιά δεν δούλεψαν τον χειμώνα;
Δυστυχώς αυτό είναι αλήθεια. Τα μαγαζιά που δούλεψαν είναι μετρημένα στο ένα χέρι. Πιστεύω ότι φταίει η οικονομική κρίση, ο κόσμος φοβάται και για να δώσει χρήματα πρέπει να περάσει πολύ καλά, κάτι που δεν συμβαίνει εύκολα. Από την άλλη πλευρά, ο κάθε καλλιτέχνης που κάνει μια επιτυχία εμφανίζεται σε κάποιο μαγαζί, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται ο κόσμος να πηγαίνει σε όλα τα μαγαζιά. Αναλόγως, αυτό έχει να κάνει με το πρόγραμμα που παρουσιάζει ο κάθε καλλιτέχνης.

Εξαρτάται. Για παράδειγμα, εγώ ασχολούμαι με το πρόγραμμα, κοιτάζω πού κάνει «κοιλιά», φωνάζω κάποια άτομα και ζητώ τη γνώμη τους. Και επειδή ξεκίνησα να τραγουδάω μόνος μου με νέους καλλιτέχνες, δεν σου κρύβω ότι δεν έχω νιώσει την ανάγκη να συνεργαστώ με άλλους. Θα ήθελα να συνεργαστώ με έναν καλλιτέχνη με εντελώς διαφορετικό ρεπερτόριο από το δικό μου. Είμαι λαϊκός τραγουδιστής και θα ήθελα έναν καλλιτέχνη που να τραγουδάει ποπ, έντεχνο. Θα μου άρεσε ένα τέτοιο πάντρεμα. Θα ήθελα να κάνω μια παράσταση σε ένα θέατρο με τη Χαρούλα Αλεξίου για λίγες εμφανίσεις.


Πάντως, μου κάνει εντύπωση το ότι δεν θέλεις συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες. Θεωρείς ότι είναι δύσκολες;
Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολες οι συνεργασίες και επίσης θέλω να έχω καλές σχέσεις με τους συναδέλφους μου. Η συνεργασία είναι σαν μια σχέση, τα φτιάχνεις με κάποιον. Το να συνυπάρχεις και να ταιριάζεις είναι δύσκολο. Στην πίστα δεν μπορώ να είμαι ψεύτικος. Οταν δεν νιώθω καλά το δείχνω. Οταν είμαι μόνος μου θα γυρίσω το πρόγραμμα στις μπαλάντες και θα μου αρέσει. Δεν θα έχω την υποχρέωση να έχω έναν συνάδελφο και να ακολουθήσω το πρόγραμμα. Θέλω το πρόγραμμα να είναι στον αέρα, αναλόγως με τη διάθεση τη δική μου και του κόσμου.

Υπάρχει ανταγωνισμός στη δουλειά σας; Αν και είσαι από τις εξαιρέσεις, αφού κάνεις παρέα με άλλους καλλιτέχνες, όπως ο Αντώνης Ρέμος.
Αλλο η δουλειά, άλλο η φιλία. Με τον Αντώνη είμαστε κολλητοί φίλοι. Και στη δουλειά πάνω λέει ο καθένας στον άλλον την άποψή του, όπως είναι φυσικό. Εξάλλου, όλοι οι καλοί χωράνε. Ο Αντώνης είναι άλλο πράγμα, εγώ άλλο και ο κάθε καλλιτέχνης έχει το δικό του στυλ. Αλλά δεν πιστεύω πως υπάρχει ανταγωνισμός. Υπάρχουν πολλοί τραγουδιστές και ο καθένας έχει τον κόσμο του. Με τον Αντώνη θα βγούμε έξω για φαγητό, θα διασκεδάσουμε όπως κάνουν οι φίλοι.

Θεωρείς πως γίνεται ξεκαθάρισμα στον χώρο σου;
Γίνεται, αλλά νομίζω ότι χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά για να γίνει το καλό ξεκαθάρισμα. Υπάρχουν τραγούδια που παίζουν στα ραδιόφωνα και είναι τραγικά.

Πώς καταφέρνεις να κρατάς την προσωπική σου ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας;
Θα μπορούσα να την κρατήσω ακόμα πιο μακριά. Αν άφηνα τον εαυτό μου περισσότερο ελεύθερο, δεν θα εμφανιζόμουν πουθενά. Πριν από ενάμιση μήνα που ήμουν στη Μύκονο με την παρέα μου πήγα στην Ψαρού για μπάνιο, κάτι που πριν από τρία χρόνια ούτε θα το σκεφτόμουν. Αλλά πήγα γιατί μου αρέσει αυτή η παραλία. Δεν σου κρύβω ότι όταν με είδα στα περιοδικά το μετάνιωσα. Καλύτερα να με κράζουν για τη μουσική μου, παρά να με παινεύουν για το κορμί μου.

Το μόνο που έχει γραφτεί κατά καιρούς είναι η φιλία σου με τον Ρέμο.
Πιο πολύ χαλάει τη φιλία μας η δημοσιότητα παρά τη φτιάχνει. Εμένα δεν μου αρέσει να με φωτογραφίζουν, ο Αντώνης δεν έχει πρόβλημα, είναι πιο χαλαρός. Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να γράφουν για μένα και τους φίλους μου, παρόλο που τα δημοσιεύματα δεν είναι αρνητικά. Αυτό που δεν θα άντεχα καθόλου είναι τα ξεκατινιάσματα που κάνουν σε διάφορους επώνυμους.

Πώς και δεν σε έχουν φωτογραφήσει ποτέ με κάποια κοπέλα σου;
Τα προσωπικά μου αφορούν εμένα και μόνο. Δεν θα βγω με την κοπέλα μου σε γνωστό μαγαζί. Κάθε φορά που έχουν γράψει κάτι, δεν ισχύει. Δεν πηγαίνω σε κοσμικά μέρη, και όταν βγαίνω, προσέχω. Δεν θα πήγαινα στην Ψαρού, και αν πήγαινα, θα επέλεγα μια παρέα δέκα ατόμων και δεν θα το καταλάβαινε κανείς. Επίσης, όταν δεν προκαλείς σε σέβονται οι φωτογράφοι. Εχω κάνει μόνο τρεις μόνιμες σχέσεις στη ζωή μου. Είχα μια σχέση 7,5 χρόνια και έχω χωρίσει εδώ και τέσσερα χρόνια. Ποτέ δεν κυκλοφόρησε φωτογραφία μας. Από τότε είχα τις περιπέτειές μου, αλλά τίποτα μόνιμο. Δεν σου κρύβω ότι είμαι λίγο αλητάκος στις σχέσεις μου.

Γιατί χώρισες;
Γιατί ύστερα από 7,5 χρόνια ή παντρεύεσαι ή χωρίζεις. Την αγαπώ πολύ, έχω άψογες σχέσεις, ήμασταν μαζί από τα 22 μου, αλλά δεν συνεχίστηκε.

Ποια είναι τα σχέδιά σου για τον χειμώνα;
Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα συνεχίσω τις εμφανίσεις μου στη Θεσσα-λονίκη. Δεν θα δουλέψω στην Αθήνα. Θέλω να σταματήσω για έναν χρόνο γιατί θέλω να ετοιμάσω τη νέα μου δισκογραφική δουλειά, που θέλω να είναι δυνατή. Επίσης, επειδή τραγουδάω συνεχόμενα 13 χρόνια, θεωρώ ότι πρέπει κι εγώ να ξεκουραστώ, αλλά και ο κόσμος.

Δεν φοβάσαι μήπως σε ξεχάσει ο κόσμος;

Κοίτα, μου το λένε κάποιοι, αλλά δεν φοβάμαι. Αν με ξεχάσει, σημαίνει ότι δεν ήμουν άξιος. Αν κάνω μετά κάτι καλό, δεν θα με ξεχάσει. Αν κάνω μια κακή δισκογραφική δουλειά, θα με ξεχάσει και δεν θα θέλει να
με θυμηθεί. (γέλια)ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Αχ αυτά τα ντεκολτέ…

Η αλήθεια είναι ότι το ντεκολτέ είναι ένα από τα πιο αγαπητά μέρη του σώματος μίας γυναίκας για τους άνδρες.

alexis-ren-a1000

Για άλλη μία φορά φέτος, βρίσκεται στο τεύχος με τα μαγιό του γνωστού ανδρικού περιοδικού Sports Illustrated. Και πώς να μην είναι βέβαια ένα κομμάτι, αφού οι αναλογίες της και οι πόζες με μαγιό σε μαγεύουν.