Στο σφυρί το σκάφος του Νίκου Σεργιανόπουλου

Στο σφυρί το σκάφος του Νίκου Σεργιανόπουλου

Το πανάκριβο Azimut, που λάτρευε ο ηθοποιός, ήταν το τελευταίο του καταφύγιο μετά την τότε σύλληψή του

Στο σφυρί το σκάφος του Νίκου Σεργιανόπουλου
Δύο ακριβώς χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου η οικογένειά του βγάζει στο σφυρί το αγαπημένο του σκάφος.

Το ταχύπλοο που αγόρασε λίγους μήνες πριν από τον θάνατό του και δεν πρόλαβε ούτε καν να του αλλάξει όνομα θα περάσει σε άλλα χέρια, όπως λέει μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ο ανιψιός του Γιώργος Παπαθεοδώρου: «Σκέφτηκα να
το πουλήσω γιατί δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ. Ο θείος μου το αγαπούσε και πριν πεθάνει είχε αρχίσει να διαβάζει για να δώσει το καλοκαίρι εξετάσεις και να πάρει το δίπλωμα του καπετάνιου. Ομως δεν πρόλαβε…».

Το πανάκριβο Azimut αποτέλεσε το τελευταίο καταφύγιο του τηλεοπτικού «Κωνσταντίνου Μαρκορά», μετά τη σύλληψή του με μικροποσότητα κοκαΐνης στο κέντρο της Αθήνας σε τυχαίο έλεγχο αστυνομικών. «Μετά την περιπέτεια που είχε φοβόταν για τη ζωή του και πολλές φορές έμενε στο σκάφος. Θυμάμαι ήταν κρυμμένος στο ταχύπλοο που ήταν δεμένο στη Μαρίνα Καλαμακίου για μία εβδομάδα», αποκαλύπτει ο γαμπρός του Χρήστος Παπαθεοδώρου. 

Ο ξαφνικός χαμός του 56χρονου είχε ως αποτέλεσμα το σκάφος να περάσει στον αγαπημένο του ανιψιό Γιώργο, που είναι φοιτητής στη Θεσσαλονίκη.

«Το λάτρευε και είχε διαθέσει χρήματα για τον εξοπλισμό του. Εχει τα πάντα. Δορυφορικό πιάτο, ραντάρ, σόναρ. Είναι τύπου Azimut, 12,5 μέτρα, έχει δύο καμπίνες και δύο μηχανές caterpillar 300 ίππων η καθεμία. Είναι μοντέλο του 2004 και ο θείος μου δεν το κράτησε παρά μόνο μερικούς μήνες», εξηγεί ο ανιψιός του ηθοποιού, ενώ ο γαμπρός του προσθέτει: «Συνολικά, έχει μόλις 300 ώρες πλεύσης. Το όνομά του ήταν “Πέτρος και Ελενα”, όμως ο Νίκος πριν πεθάνει είχε ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες για την αλλαγή του. Θυμάμαι, όταν το αγόρασε, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι σκέφτεται να του αλλάξει όνομα και να του δώσει το όνομα που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια, “Ανδρομάχη”. Το όνομα της γιαγιάς του. Είχε μεγάλη αδυναμία στη γιαγιά του…». Οπως λένε οι δικοί του άνθρωποι, το ταχύπλοο σκαρί δεν πρόλαβε να κάνει πολλά ταξίδια. Ο Νίκος Σεργιανόπουλος από την ημέρα που το αγόρασε πρόλαβε να κάνει μια μίνι κρουαζιέρα στη Ζάκυν- θο μαζί με τους επώνυμους φίλους του και άλλες δύο εκδρομές στον Σαρωνικό.

«Αυτά ήταν όλα και όλα τα ταξίδια του. Ηθελε όμως να κάνει πολλά και επειδή αναγκαζόταν να έχει σκίπερ, διάβαζε για να πάρει το δίπλωμα του καπετάνιου για να κρατά ο ίδιος το τιμόνι. Μάλιστα το καλοκαίρι, όπου η κατάσταση της μητέρας μου ήταν περίεργη μετά την εγχείρηση στην οποία είχε υποβληθεί, σκόπευε να ανέβει στην Καβάλα και
να την πάρει να πάνε στη Θάσο», λέει ο ανιψιός του γνωστού ηθοποιού.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ