LIVE

Κορωνοϊός

Comeback στην κοσμική ζωή του Λονδίνου

Comeback στην κοσμική ζωή του Λονδίνου

Η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή Γιώργου Τσαβλίρη, η οποία επανεμφανίστηκε έπειτα από απουσία χρόνων στο Grand Ballroom του «Landmark Hotel», ξαναζεί μια ευτυχισμένη και ήρεμη ζωή στη Γηραιά Αλβιώνα

Μέχρι πολύ πρόσφατα ο γνωστός και πολυσυζητημένος εφοπλιστής Γιώργος Τσαβλίρης με τη σύντροφό του Ζωή Τσιτσάνη -εγγονή του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη- έκλεβε με την παρουσία αλλά κυρίως την ευγενική του χορηγία, βάζοντας σε πολλές περιπτώσεις βαθιά το χέρι στην τσέπη, την παράσταση στα φιλανθρωπικά γκαλά της Γηραιάς Αλβιώνας. Για παράδειγμα, στις δεξιώσεις του "Ερυθρού Σταυρού" στο "Grosvenor House" με guest την Annie Lennox και καλεσμένες από την πριγκίπισσα Αλεξάνδρα έως την Eλενα Αμβροσιάδου και στις βραδιές στο "Royal Opera House" στο Covent Garden με guest την Αννα Βίσση και καλεσμένους τον πρίγκιπα Νικόλαο και την Τατιάνα του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης "Tsavliris Maritime Corp. S.A." και "Tsavliris Shipping Ltd." στο Λονδίνο, πρόεδρος της "Cymepa" και διοικητικό μέλος μεταξύ άλλων του London Shipping Law Centre, δεν έκρυβε τη χαρά και την ικανοποίησή του να βοηθά στα φιλανθρωπικά γκαλά που διοργανώνουν οι κυρίες της ελληνικής παροικίας στο Λονδίνο (μερικές από αυτές είναι η Χρυσάνθη Λαιμού, η Μαρίκα Λαιμού, η Μαριάννα Χατζηπατέρα, η Σοφία Βογιατζίδη), ενώ ως μέγας χορηγός συνήθιζε να προλογίζει τις εκδηλώσεις, να δέχεται ευχαριστίες και να φωτογραφίζεται με καλεσμένους όπως η Annie Lennox, η Ivana Trump, η Αφροδίτη Ραϊκοπούλου και η Αννα Βίσση.

Μεγάλη απούσα από όλα αυτά ήταν η πρώην σύζυγός του Χριστιάνα Τσαβλίρη-Χατζημιλτή, καθώς ήταν σε όλους γνωστή η διαμάχη τους. Φυσικά, δεν τολμούσε κανείς να την προσκαλέσει στα γκαλά όπου ο σύζυγός της όχι μόνο ήταν παρών αλλά και μέγας χορηγός, κάτι άλλωστε που η ίδια δεν επιθυμούσε. Η διαμάχη κράτησε πολλά χρόνια ανάμεσα στο πρώην ευτυχισμένο ζεύγος της Γηραιάς Αλβιώνας, που η κοινή ζωή τους τους χάρισε δύο πανέμορφα παιδιά, και έγινε γνωστή πέραν του κλειστού εφοπλιστικού λόμπι του City και στην Ελλάδα, μέσω των βρετανικών εφημερίδων. Αυτές έφτασαν να χαρακτηρίζουν τον «βασιλιά των ρυμουλκών» Γιώργο Τσαβλίρη ως «άνθρωπο του Νεάτερνταλ», υιοθετώντας όσα υποστήριζε στις αγωγές της η Χριστιάνα Τσαβλίρη.

Ομως όλα αυτά φαίνεται πως ανήκουν στο παρελθόν -ο χρόνος άλλωστε γιατρεύει τα πάντα- και οι δύο πρώην σύζυγοι για χάρη των παιδιών τους έχουν αποκαταστήσει τις σχέσεις τους.

Εξ ου και το comeback έπειτα από πολλά χρόνια κοσμικής εξαφάνισης της Χριστιάνας Χατζημιλτή στο πρόσφατο «Τhe Independence Ball», που όπως κάθε χρόνο διαδραματίστηκε στο Grand Ballroom του “The Landmark Hotel” με καλεσμένη όλη την αφρόκρεμα της Γηραιάς Αλβιώνας, από τον αρχιεπίσκοπο Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριο, τον πρόξενο Μάκη Πανταζόπουλο, έως τον ναυτιλιακό ακόλουθο της ελληνικής πρεσβείας Αδαμάντιο Παΐδα.

Στο φιλανθρωπικό γκαλά, από το οποίο απουσίαζαν ο Γιώργος Τσαβλίρης και η σύντροφός του Ζωή Τσιτσάνη, η κυρία Χατζημιλτή πραγματοποίησε διακριτική εμφάνιση με μαύρο φόρεμα, ελάχιστα κοσμήματα, με highlights το «μάτι» που φιγουράριζε στον λαιμό της (έπειτα από όσα πέρασε, άλλωστε) και αλυσίδα με μαύρα διαμάντια, συνοδευόμενη από τους αγαπημένους της φίλους Γιώργο και Θεοδοσία Χαγιαλίδη. Τόσο στον χορό όσο και στη δοξολογία στην Αγία Σοφία την επόμενη μέρα το "παρών" έδωσαν μεταξύ άλλων τα ζεύγη Γιώργου Λαιμού, Δημήτρη Χορν, Δημήτρη Πορφυρίου, Κωσταντίνου Φράγκου, Γιάννη Χατζηπατέρα, Σπύρου Πολέμη, Ανδρέα Τσαβλίρη, όλοι τους πρώην συγγενείς και αγαπημένοι φίλοι της Χριστιάνας Χατζημιλτή.

Φήμες άλλωστε θέλουν την κυρία Χατζημιλτή να χαίρεται και να απολαμβάνει και πάλι την κοσμική ζωή με τις εμφανίσεις της στα εστιατόρια "Wolsley", "La Petite Maison", "Zuma", "Nobu" και "Cipriani", καθώς ο πρώην σύζυγός της Γιώργος Τσαβλίρης μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας, στο πλευρό της εδώ και χρόνια συντρόφου του Ζωής Τσιτσάνη, αφοσιωμένος φυσικά και στα πέντε παιδιά που έχει αποκτήσει από τους παλαιότερους γάμους του. Μάλιστα, ο γάμος της πρωτότοκης κόρης του Αθηνάς Τσαβλίρη το καλοκαίρι του 2008 στη Φολέγανδρο με φόντο το Αιγαίο με τον Ιταλό επιχειρηματία Jason Luca-Sarracini και καλεσμένους από όλο τον κόσμο χαρακτηρίστηκε "ο γάμος της χρονιάς". Εκανε τη διαφορά με την παραδοσιακή φινέτσα του μακριά από νεοπλουτίστικες κοσμικότητες, συγκεντρώνοντας τοπ ονόματα της ναυτιλίας όπως τις οικογένειες Μαρτίνου, Προκοπίου, Πολέμη, τη Lady Marina Marks αλλά και τον Θεόδωρο Ρουμπάνη να κλέβει την παράσταση χορεύοντας ζεϊμπέκικο.

Η Αθηνά Τσαβλίρη είναι η πρωτότοκη κόρη που έχει αποκτήσει από τον πρώτο του γάμο με την αριστοκρατική Μαρία Μαργαρώνη-Lobel, όπως αριστοκρατικής καταγωγής ήταν και η δεύτερη σύζυγός του Χριστιάννα Χατζημιλτή, που δυστυχώς κατέληξε όχι μόνο άδοξα, αλλά η διαμάχη τους έκανε και τον γύρο της Ευρώπης. Είναι κόρη του πρεσβευτή της Κύπρου στην Αθήνα Δήμου Χατζημιλτή και της grande dame των Αθηνών Νίνας Χατζημιλτή, που άφησε εποχή στην πολυκατοικία της οδού Στησιχόρου στην περιοχή των Ανακτόρων μαζί με τις αξέχαστες φίλες της Ντορέτ Καραϊωσηφόγλου και Σαπφώ Παναγοπούλου. Οι πολύ όμορφες αδερφές Χριστιάνα και Στεφανί Χατζημιλτή, λόγω του πρεσβευτή πατέρα τους (ο πιο ήρεμος, μετρημένος και γλυκός διπλωμάτης είναι οι λέξεις που τον χαρακτηρίζουν λένε όσοι τον γνώρισαν), γεννήθηκαν στην Κύπρο αλλά μεγάλωσαν σ’ όλο τον κόσμο, από την Αμερική έως τη Ρωσία, καθώς στα 27 χρόνια της καριέρας του ο Δήμος Χατζημιλτής υπηρέτησε ως πρεσβευτής της Κύπρου εννέα χρόνια στα Ηνωμένα Εθνη, εννέα στη Μόσχα και εννέα στην Αθήνα. Στα νεανικά του χρόνια ήταν ηγετικό στέλεχος της ΕΟΚΑ, είχε επικηρυχθεί από την Αγγλική Στρατιωτική Αστυνομία ως επικίνδυνος αντάρτης και σε όλη την Κύπρο οι Αγγλοι είχαν τοιχοκολλήσει χιλιάδες αφίσες με τη φωτογραφία του, όπου τον επικήρυσσαν με το αστρονομικό ποσό -για την εποχή- των 10.000 λιρών!

Χαρακτηριστικά δύναμης, σθένους, πίστης και πάθους, που όπως φαίνεται κληρονόμησε και η κόρη του Χριστιάνα, η οποία βρήκε την τόλμη να δημοσιοποιήσει όσα περνούσε στον έγγαμο βίο της με τον πρώην σύζυγό της Γιώργο Τσαβλίρη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης