LIVE

Κορωνοϊός

Φοίβος-ΗEAVEN: Το τέλος μιας σχέσης!

Φοίβος-ΗEAVEN: Το τέλος μιας σχέσης!

«Μετά από 9 χρόνια άψογης συνεργασίας, ο Φοίβος θα ήθελε θερμά να ευχαριστήσει όλους τους συνοδοιπόρους του στο ταξίδι αυτό που είχε με την Heaven. Σήμερα, αισθάνεται την ανάγκη και πιστεύει ότι ήρθε ο χρόνος να δημιουργήσει την δίκια του μουσική εταιρεία, και να μην ανανεώσει την συμφωνία που είχε με την εταιρεία που συνίδρυσε το 2000. Πέρασαν μεγάλες επιτυχίες, βρήκαν νέους τρόπους διάθεσης, έσπασαν φράγματα και κατάφεραν να πάνε την υπόθεση της Ελληνικής δισκογραφίας λίγο πιο πέρα. Οι σημε

«Μετά από 9 χρόνια άψογης συνεργασίας, ο Φοίβος θα ήθελε θερμά να ευχαριστήσει όλους τους συνοδοιπόρους του στο ταξίδι αυτό που είχε με την Heaven. Σήμερα, αισθάνεται την ανάγκη και πιστεύει ότι ήρθε ο χρόνος να δημιουργήσει την δίκια του μουσική εταιρεία, και να μην ανανεώσει την συμφωνία που είχε με την εταιρεία που συνίδρυσε το 2000. Πέρασαν μεγάλες επιτυχίες, βρήκαν νέους τρόπους διάθεσης, έσπασαν φράγματα και κατάφεραν να πάνε την υπόθεση της Ελληνικής δισκογραφίας λίγο πιο πέρα. Οι σημερινές προκλήσεις τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει η υπόθεση «μουσική» στο σύνολο της είναι τέτοιες που αισθάνεται ότι ήρθε η ώρα για ένα νέο εγχείρημα που ξεκινά με επενδυτές με τους οποίους μοιράζεται τα ίδια οράματα».

Με την παραπάνω λιτή ανακοίνωση μέσα από το προσωπικό του site ο Φοίβος Τασσόπουλος, επιβεβαίωσε την φημολογία που ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες σχετικά με την αποχώρηση του από τη δισκογραφική εταιρεία Heaven Music στην οποία αποτέλεσε μέτοχος από τον Μάρτιο του 2001 και με Διευθύνοντα σύμβουλο τότε, τον νυν γενικό διευθυντή της ANT1 TV, Γιώργο Λεβέντη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Γιώργος Θεοφάνους είναι προ των πυλών της εταιρίας ως το όνομα αντίβαρο στη φυγή του συνθέτη, που ήταν η σημαία της heaven. Μάλιστα, ακούγεται ότι ο μεγάλος όμιλος θα επικεντρωθεί σε άλλο κομμάτι του entertainment, αλλά όλα ακόμα βρίσκονται ακόμα υπό συζήτηση. 

Για την ιστορία

Η δισκογραφική εταιρεία Heaven έγινε talk of the town στη μουσική βιομηχανία όταν “έκλεψε” μέσα από τα χέρια της Μαργαρίτας Μάτσα, τον συνθέτη-φαινόμενο Φοίβο πληρώνοντας ακριβά την μεταγραφή του και δίνοντας του το 20% της εταιρείας μιας και θα είχε από την εποπτεία του, τη Δέσποινα Βανδή η οποία μέχρι τότε άνηκε επίσης στο δυναμικό της Minos. Όπως αναφέρει και στην ανακοίνωση του ο Φοίβος οι στιγμές που έζησε στη Heaven και κυρίως οι επιτυχίες του και η αναγνώριση των καλλιτεχνών της εταιρείας στο μουσικό στερέωμα, δεν ήταν λίγες και τον ανέδειξαν σε συνθέτη της δεκαετίας. Από την άλλη, δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον κατηγόρησαν για τα ποσοστά που εισπράττει από τους καλλιτέχνες όσον αφορά τις πωλήσεις των δίσκων και τα μεροκάματα από τα νυχτερινά κέντρα. Ένα φαινομενικά προσοδοφόρο παράθυρο το οποίο θέσπισε ο Γιώργος Λεβέντης με τη δραστηριοποίηση στον τομέα του artist development και management, δηλαδή την ανάπτυξη και διαχείριση κάθε μορφής καλλιτεχνικής δραστηριότητας του καλλιτέχνη (Heaven management).

 

Ο Φοίβος όχι μόνο αντέκρουσε αυτές τις κατηγορίες, αλλά κατάφερε με κάθε νέα κυκλοφορία του να κρατάει τα ονόματα των καλλιτεχνών σε πολύ υψηλές θέσεις στα airplay των ραδιοφώνων, αλλά και να έχουν πάντα την στήριξη και συμβουλή του για οποιαδήποτε νέα επαγγελματική κίνηση είχαν υπό σκέψη. Δεν είναι λίγοι οι καλλιτέχνες που του δείχνουν τυφλή εμπιστοσύνη για το ρεπερτόριο τους και για τις εμφανίσεις τους σε νυχτερινά κέντρα. Ο Φοίβος και οι συνεργάτες του ήταν και θα είναι πάντα δίπλα τους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το δείγμα της εμπιστοσύνης τουλάχιστον όσον αφορά τη Δέσποινα Βανδή είναι τέτοιο, ώστε μετά και την αποχώρηση του από τη heaven, η Δέσποινα θα τον ακολουθήσει πιστά μιας και στο συμβόλαιο της είναι ρητός όρος ότι σε περίπτωση που ο Φοίβος αποχωρήσει από τη Heaven, αποχωρεί και η ίδια. Η τελική του απόφαση να αποχωρήσει από τη heaven σημαίνει ότι στο νέο του εγχείρημα θα τον ακολουθήσουν και όλοι οι καλλιτέχνες του όπως ο Θάνος Πετρέλης, ο Στάθης Ραυτόπουλος, καθώς και δύο νέες καλλιτέχνιδες που υπέγραψε πριν από δύο χρόνια συμβόλαιο ο Φοίβος, η Ελισάβετ Σπανού και η Στέλλα Καλή. Η μεν πρώτη θα εμφανίζεται από την άλλη εβδομάδα στο πλευρό της Άννας Βίσση και η μεν δεύτερη στο πλευρό του Χρήστου Χολίδη στο Ποσειδώνιο.

 

Τhe real story

 «Γεγονός αποτελεί ότι κανένας δεν έχει επέμβει στην 19χρόνη καριέρα του, στη δουλειά του και ούτε πρόκειται», αυτό αναφερόταν μέχρι πριν δύο εβδομάδες στην επίσημη ανακοίνωση του Φοίβου, σχετικά με την παραφιλολογία που ξέσπασε για την αποχώρηση του. Ακόμη στο ότι ‘’Είχε και έχει άριστη συνεργασία με τον Κο Πουνέντη και υπάρχει αλληλοσεβασμός στην δουλεία τους. Βεβαίως, κανείς δεν επεμβαίνει στην δουλεία του άλλου. Θέλει να τονίσει επίσης ότι ο Κος Πουνέντης είναι και πολύ φίλος του. Από την άλλη, πως γίνεται μέσα σε μία εβδομάδα να αποχωρείς από την εταιρεία που μέχρι πρότινος συνεργαζόσουν με τον Μάκη Πουνέντη;

Όσοι γνώριζαν και συνεργάστηκαν πολύ καλά και με τους δύο μπορούν να διαβεβαιώσουν ότι ο Φοίβος τον τελευταίο χρόνο έκανε ελάχιστες επισκέψεις στο γραφείο του Μάκη Πουνέντη. Μπορεί η χημεία τους να μην έδεσε, όμως δεν σημαίνει ότι άφησε όλο αυτό το χρονικό διάστημα τους καλλιτέχνες του χωρίς να τους συμβουλεύει. Ο άνθρωπος κλειδί τον τελευταίο χρόνο μεταξύ Heaven και Φοίβου είναι ο πολύ στενός συνεργάτης του τελευταίου Γιώργος Σταμπόλης, ο οποίος ρύθμιζε και ρυθμίζει τα πάντα σχετικά με τις εμφανίσεις και τις συναυλίες των καλλιτεχνών, που τελούν υπό την προστασία του Φοίβου.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και η Δέσποινα Βανδή, η οποία φέτος πραγματοποίησε τις συναυλίες της ανά την Ελλάδα σε συνεργασία με την εταιρεία του άνδρα της, την Eleven και όχι την εταιρεία συναυλιών της Heaven, την Heaven Live. Βέβαια, χορηγός επικοινωνίας στις συναυλίες της ήταν ο ΑΝΤ1. Τα βήματα της Βανδή ακολούθησε και ο Θάνος Πετρέλης, ο οποίος συμβουλευόταν μόνο το Φοίβο και όχι την εταιρεία του, παρόλο που έχει συμβόλαιο management και αποδίδει στην εταιρεία το 20% των εμφανίσεων του.

Τα επόμενα βήματα του Φοίβου…

Τα σενάρια είναι πολλά για την επόμενη κίνηση του συνθέτη. Φαίνεται ότι ο ερχομός των δίδυμων και η οικογενειακή ευτυχία τον βοήθησε να σκεφτεί πολύ μελετημένα την επόμενη κίνηση του. Ο Φοίβος ακολουθώντας την επαγγελματική κίνηση του Μιχάλη Χατζηγιάννη που μέχρι τώρα είναι η πιο κερδοφόρα για τον ερμηνευτή σκέφτεται να δημιουργήσει δικό του δισκογραφικό label υπό την ομπρέλα της Universal Music.

 Το δεύτερο σενάριο δείχνει τις πόρτες του κ. Κώστα Γιαννίκου ανοιχτές ώστε να υποδεχτούν τον ταλαντούχο συνθέτη, πρόταση την οποία σκέφτεσαι ο Φοίβος μιας και ο όμιλος του Γιαννίκου αποτελείται από τηλεόραση, ραδιόφωνα και περιοδικά. Το τρίτο σενάριο που διαπραγματεύεται ο Φοίβος είναι να συνεργαστεί με νέους επενδυτές και να δημιουργήσει τη δική του αυτόνομη εταιρεία η οποία θα παρέχει παραγωγή, management, δημόσιες σχέσεις και διοργάνωση συναυλιών για τους καλλιτέχνες που ήδη συνεργάζονται μαζί του, αλλά και για αυτούς που πιθανότατα θα θελήσουν να συνεργαστούν στο μέλλον.

Το στενό μαρκάρισμα του παίχτη με τη φανέλα με το νούμερο 11, αλλά και η στενή φιλία που τους ενώνει βρίσκει πολύ κοντά το Φοίβο στο να κάνει το επόμενο βήμα του με τον Ντέμη Νικολαίδη. Η μέχρι τώρα πορεία στις δύο συναυλίες που έχει πραγματοποιήσει, αλλά και το επιτυχημένο tour των συναυλιών της Δέσποινας Βανδή, δημιουργούν στο Φοίβο ένα αίσθημα ασφάλειας και συνεργασίας με ανθρώπους που μπορεί να συνεννοηθεί.

Ακούγονται τόσα για το Φοίβο και τις συνθέσεις του ή για τα τραγούδια του που για πολλούς φαίνονται πανομοιότυπα, ένα είναι σίγουρο ότι στους χαλεπούς καιρούς που ζει η μουσική βιομηχανία το να διατηρείς πρωτιές στα ραδιόφωνα, τα λεγόμενα σουξέ δεν είναι και λίγο πράγμα. Κι αν σκεφτούμε ότι όσοι καλλιτέχνες συνεργάστηκαν στο παρελθόν με το Φοίβο και μετά για διάφορους λόγους σταμάτησαν, ταυτόχρονα σταμάτησαν και οι καριέρες τους. Ζωντανά παραδείγματα ο Δημήτρης Κόκοτας, η Καίτη Γαρμπή, ο Γιώργος Λεμπέσης, η Μάρω Λύτρα και άλλοι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης