Ομοσπονδία Πρατηριούχων: Ανακοίνωση κατά της αύξησης

«Η αδυναμία της κυβέρνησης, και διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, να ελέγξουν το λαθρεμπόριο και την παράνομη διακίνηση καυσίμων, σε συνδυασμό με την αποτυχία του «Ήφαιστου» οδηγούν σε αντικοινωνικά μέτρα, όπως αυτό της εξίσωσης των φόρων στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων.

Η ΠΟΠΕΚ υποστηρίζει ότι η εξίσωση των φόρων, εφόσον υλοποιηθεί, θα έχει επώδυνες επιπτώσεις στην κοινωνία και θα οδηγήσει, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, σε φαινόμενα που δεν είχαμε δει επί δεκαετίες όπως επίσης ότι θα έχει δυσμενείς συνέπειες για τα πρατήρια καυσίμων αφού η πλειοψηφία των καταναλωτών θα αδυνατούν να καλύψουν τις δαπάνες θέρμανσης με αποτέλεσμα να μειωθούν περαιτέρω οι πωλήσεις ή να αυξηθούν τα «φέσια».

Η ΠΟΠΕΚ καλεί την κυβέρνηση «να ακούσει τις προτάσεις των επαγγελματιών του κλάδου και να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα για την πάταξη της παράνομης διακίνησης καυσίμων, από τα οποία θα εξασφαλιστούν πρόσθετα έσοδα για το Δημόσιο Ταμείο χωρίς να τιμωρούνται οι καταναλωτές».

Η Ομοσπονδία ζητά εξάλλου από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να πάρει μέτρα για βελτίωση της αστυνόμευσης στα πρατήρια καθώς το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας και της αύξησης των φόρων στα καύσιμα, παρατηρείται έξαρση των ένοπλων ληστειών σε πρατήρια καυσίμων, συχνά με ανθρώπινα θύματα. Όπως αναφέρει, δεδομένου ότι οι περισσότερες ληστείες γίνονται στα πρατήρια που μένουν ανοιχτά κατά τις νυχτερινές ώρες, αν εφαρμοζόταν η νομοθεσία για το ωράριο, τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα θα γνώριζαν ποια πρατήρια είναι ανοιχτά κάθε βράδυ και θα μπορούσαν πιο εύκολα να αστυνομεύσουν την περιοχή για να προλάβουν το έγκλημα. Και ζητά να ενταθούν οι έλεγχοι τόσο από τις νομαρχίες όσο και από την ΕΛΑΣ για την τήρηση του ωραρίου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Σαλάτα ψητών λαχανικών

Αν ετοιμάζετε BBQ πρέπει σίγουρα να φτιάξετε και αυτή την πολύ νόστιμη σαλάτα με καλοκαιρινά λαχανικά, που συνοδεύει εξαιρετικά ψητό κρέας και ψάρι.