Επιτρέπεται ο κρασάτος κόκκορας στο Ντουμπάι
Ο δήμος του Ντουμπάι αναίρεσε την απόφασή του για απαγόρευση της χρήσης αλκόολ κατά την παρασκευή διαφόρων φαγητών στα μεγάλα εστιατόρια της πόλης, γράφει σήμερα η εφημερίδα The National.
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας ελέγχου της διατροφής της πόλεως του Ντουμπάι Χαλίντ Σαρίφ αλ Αουάντι, δήλωσε στην εφημερίδα ότι τα πιάτα που περιέχουν αλκόολ θα σερβίρονται αλλά χωρίς αυτό να αναφέρεται στους πελάτες.
Η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το διάσημο πιάτο coq au vin ( κόκκορα κρασάτος) επιστρέφει στα μενού των μεγάλων σεφ, γεγονός που έγινε δεκτό με ανακούφιση σε πολλά εστιατόρια όπου η προηγούμενη απόφαση απαγόρευσης είχε προκαλέσε τεράστιο προβληματισμό.
Χθες, η ίδια εφημερίδα έγραφε ότι ανακοινώθηκε απαγόρευση που βασίζεται σε προγενέστερη διάταξη του 2003 σύμφωνα με την οποία απαγορευόταν το σερβίρισμα φαγητών που περιέχουν αλκόολ και ιδιαίτερα σε μουσουλμάνους πελάτες χωρίς προηγουμένως να τους έχουν ενημερώσει για τα συστατικά του πιάτου.
Η απόφαση δεν αφορά την κατανάλωση αλκόολ, που σερβίρεται σε εστιατόρια και ξενοδοχεία που διαθέτουν ειδική άδεια.
Πολλά μεγάλα ξενοδοχεία στο Ντουμπάι διαθέτουν εστιατόρια στα οποία εργάζονται κορυφαίοι σεφ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr