Δεν είναι το πρόβλημα ο μισθωτός, αλλά η διαφθορά και η σπατάλη είπε ο Γ. Παπανδρέου
Καλά νέα για μισθωτούς και συνταξιούχους, είχε από τις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκε για τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, διαψεύδοντας τα σενάρια για πάγωμα μισθών και όλα τα συναφή, που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες.
Η Ελλάδα δεν είναι στο χείλος του γκρεμού για να μειωθούν οι μισθοί και να την πληρώσουν οι μισθωτοί, ούτε έχει προβλήματα ανάλογα με άλλων κρατών για να υιοθετήσει τέτοια σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, ξεκαθάρισε ο πρωθυπου
Καλά νέα για μισθωτούς και συνταξιούχους, είχε από τις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκε για τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, διαψεύδοντας τα σενάρια για πάγωμα μισθών και όλα τα συναφή, που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες.
Η Ελλάδα δεν είναι στο χείλος του γκρεμού για να μειωθούν οι μισθοί και να την πληρώσουν οι μισθωτοί, ούτε έχει προβλήματα ανάλογα με άλλων κρατών για να υιοθετήσει τέτοια σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, κατά τη συνέντευξη τύπου, μετά τη λήξη της συνόδου.
«Το να κόψεις τους μισθούς και τις συντάξεις δεν απαντά στο πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας, δεν εξασφαλίζει καμία βιωσιμότητα. Να φύγουμε από αυτή την ιδεοληψία» τόνισε.
Η κυβέρνηση θα κινηθεί στο πλαίσιο των προεκλογικών της δεσμεύσεων και όλα τα άλλα είναι φιλολογίες, που δεν έχουν καμία βάση, ξεκαθάρισε ο κ. Παπανδρέου και επισήμανε: «Ο στόχος της κυβέρνησης είναι πιο δύσκολος και αφορά στην πάταξη της διαφθοράς και της σπατάλης στο δημόσιο. Αφορά στην αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου. Αυτές είναι οι δύσκολες αποφάσεις. Να τα βάλουμε με τη γραφειοκρατία και τα συμφέροντα. Μιλάμε για βαθύτερες και πιο ριζοσπαστικές αλλαγές».
Ο πρωθυπουργός διέψευσε τα σενάρια περί προσφυγής της χώρας στο διεθνές νομισματικό ταμείο, διευκρινίζοντας ότι μιλά με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος Καν, αλλά μόνο για ανταλλαγή απόψεων.
Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την ερχόμενη Τρίτη. Όπως είπε, «η αξιοπιστία θα κριθεί από την πολιτική και κοινωνική συναίνεση. Αυτό είναι το δράμα της Ελλάδας. Το μεγαλύτερο έλλειμμα είναι αυτό της αξιοπιστίας».
Επικαλέστηκε μάλιστα το παράδειγμα της Ιρλανδίας. «Όταν η ιρλανδική λέει κάτι είναι αξιόπιστο γιατί συμφωνούν όλοι οι κοινωνικοί εταίροι» σημείωσε.
Παράλληλα έστειλε ένα μήνυμα προς όσους ασκούς πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση να λάβει μέτρα τονίζοντας ότι «εμείς θα αποφασίσουμε τον τρόπο και κανένας άλλος».
Κληθείς να αποσαφηνίσει γιατί ένιωσε την ανάγκη να στηρίξει τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου όταν ρωτήθηκε από διεθνές μέσο ενημέρωσης ο κ. Παπανδρέου απάντησε μάλλον ξερά λέγοντας ότι το έπραξε επειδή ρωτήθηκε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr