Ερχεται το παγωτό που δεν παχαίνει!!!

Ερχεται το παγωτό που δεν παχαίνει!!!

Πώς θα σας φαινόταν η απόλαυση ενός παγωτού χωρίς θερμίδες κι ενοχές;

Αμερικανοί ερευνητές, υπό τον καθηγητή Χημείας Τροφίμων Ίνγκολφ Γκρούεν του πανεπιστημίου του Μισούρι-Κολύμπια, σύμφωνα με το Live Science, έχουν ξεκινήσει ένα ιδιαιτέρως δύσκολο και φιλόδοξο σχέδιο, να κατασκευάσουν μια λιχουδιά που όχι μόνο θα κάνει  καλό στην υγεία μας, αλλά θα περιέχει και πολλά ωφέλιμα και θρεπτικά συστατικά.

Οι ερευνητές προσπαθούν να εμπλουτίσουν το παγωτό κυρίως με διαιτητικές

Ερχεται το παγωτό που δεν παχαίνει!!!

Πώς θα σας φαινόταν η απόλαυση ενός παγωτού χωρίς θερμίδες κι ενοχές;

Αμερικανοί ερευνητές, υπό τον καθηγητή Χημείας Τροφίμων Ίνγκολφ Γκρούεν του πανεπιστημίου του Μισούρι-Κολύμπια, σύμφωνα με το Live Science, έχουν ξεκινήσει ένα ιδιαιτέρως δύσκολο και φιλόδοξο σχέδιο, να κατασκευάσουν μια λιχουδιά που όχι μόνο θα κάνει  καλό στην υγεία μας, αλλά θα περιέχει και πολλά ωφέλιμα και θρεπτικά συστατικά.

Οι ερευνητές προσπαθούν να εμπλουτίσουν το παγωτό κυρίως με διαιτητικές ίνες, αντιοξειδωτικά (προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούν οι λεγόμενες ελεύθερες ρίζες) και προβιοτικά (εντερικά βακτήρια που βοηθάνε στην πέψη). 

Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα έχουν έτοιμο ένα δοκιμαστικό παγωτό μέσα σε έξι μήνες, ενώ σε περίπου δύο χρόνια υπολογίζουν οτι θα μπορεί να βγει άνετα και στην αγορά.

Πάντως οι αμερικανοί ερευνητές προβλέπουν ότι το υγιεινό προϊόν τους, όταν θα είναι έτοιμο, δεν θα έχει την απίθανη και λαχαριστή γεύση ενός αμαρτωλού παγωτού, παρόλα αυτά οι καταναλωτές θα εθιστούν στην.. διαφορετική γεύση και  θα το αγοράσουν.

Ο στόχος  πολύ δύσκολο  να επιτευχθεί...

Εμείς δεν έχουμε παρά να κάνουμε μια ευχή να τους πετύχει η συνταγή!!!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης