Οι γαλάζιοι αστυνομικοί βολεύτηκαν αλλού
Μπορεί ο κ. Γιώργος Παπανδρέου να έδωσε πρώτος το καλό παράδειγμα και να μείωσε κατά 50% τους αστυνομικούς που υπηρετούν στο μέγαρο Μαξίμου, όμως το απίστευτο είναι ότι σχεδόν όλοι οι «γαλάζιοι» αστυνομικοί που απεχώρησαν, βολεύτηκαν σε άλλες «βισματικές» θέσεις και δεν επέστρεψαν σε μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. «Έφυγάν από το Μαξίμου και είτε πήγαν στη Ρηγίλλης είτε πήραν αναρρωτικές άδειες και ξεκουράζονται» αποκαλύπτει στο «protothema.gr» «πηγή» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προ
Μπορεί ο κ. Γιώργος Παπανδρέου να έδωσε πρώτος το καλό παράδειγμα και να μείωσε κατά 50% τους αστυνομικούς που υπηρετούν στο μέγαρο Μαξίμου, όμως το απίστευτο είναι ότι σχεδόν όλοι οι «γαλάζιοι» αστυνομικοί που απεχώρησαν, βολεύτηκαν σε άλλες «βισματικές» θέσεις και δεν επέστρεψαν σε μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. «Έφυγάν από το Μαξίμου και είτε πήγαν στη Ρηγίλλης είτε πήραν αναρρωτικές άδειες και ξεκουράζονται» αποκαλύπτει στο «protothema.gr» «πηγή» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσθέτει «Είναι φανερό πως κάποιοι ακόμη και σήμερα βλέπουν τους αστυνομικούς ως λουφαδόρους μπάτλερ».
Έτσι, μπορεί μεν στο μέγαρο Μαξίμου να υπηρετούν με τη νέα κυβέρνηση 60-70 λιγότεροι αστυνομικοί, όμως αυτοί που έφυγαν εξακολουθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη Ρηγίλλης αδιαφορώντας για το γεγονός ότι ο καθένας από αυτούς στοιχίζει στο ελληνικό δημόσιο περισσότερες από 50.000 ευρώ το χρόνο αλλά και για τις …μαύρες τρύπες των αστυνομικών τμημάτων της χώρας σε περιοχές που μαστίζονται από βαριά εγκληματικότητα.
«Αρρωσταίνουν» ο ένας μετά τον άλλο
Μέχρι τις 4 Οκτωβρίου στο μέγαρο Μαξίμου, υπηρετούσαν 120 αστυνομικοί χωρίς σε αυτούς φυσικά να συμπεριλαμβάνονται οι άνθρωποι που ασχολούνταν και με τη φύλαξη της οικίας του πρώην πρωθυπουργού στη Ραφήνα. Όταν άλλαξε η κυβέρνηση, επιθυμία του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου ήταν να αποδεσμευτούν από τη φρουρά του μεγάρου Μαξίμου οι μισοί αστυνομικοί έτσι ώστε να διατεθούν σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ που αντιμετωπίζουν προβλήματα προσωπικού. Πράγματι με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη, η νέα φρουρά απαρτίζεται από 50-60 άτομα όμως το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι απέγιναν οι προηγούμενοι και αν πραγματικά βγήκαν στο πεζοδρόμιο στην υπηρεσία του πολίτη ή βολεύτηκαν σε βισματικές και προνομιούχες θέσεις της ΕΛ.ΑΣ. Όπως φαίνεται, η σκέψη του κ. Παπανδρέου δεν βρήκε σύμφωνους τους ηγέτες της Ρηγίλλης.
Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές της Κατεχάκη, σχεδόν κανένας από τους πρώην του Μαξίμου, δεν πήγε σε μάχιμη υπηρεσία. Και αυτό γιατί, οι 50 αστυνομικοί απορροφήθηκαν από τη Ρηγίλλης και τοποθετήθηκαν στη φρουρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα του 2008. Οι υπόλοιποι είτε τρύπωσαν σε άλλα πόστα της Ρηγίλλης, είτε ξαφνικά άρχισαν να… αρρωσταίνουν και να ζητούν ο ένας μετά τον άλλο αναρρωτικές άδειες. «Παίρνοντας τις αναρρωτικές κερδίζουν χρόνο μέχρι να βρουν την κατάλληλη θέση για να βολευτούν στο κόμμα. Ελάχιστοι φαίνεται πως προτίμησαν να επιστρέψουν στις θέσεις τους» λέει κορυφαίο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.
«Ψαλίδι» στους προσωπικούς φρουρούς
Μετά τις εξαγγελίες Χρυσοχοίδη για αναδιάρθρωση του σχεδίου διάθεσης αστυνομικών για φύλαξη επωνύμων, μέχρι στιγμής περισσότεροι από 100 αστυνομικοί που βρίσκονταν στις συνοδείες πρώην βουλευτών και επιχειρηματιών, επέστρεψαν στα προηγούμενα καθήκοντα τους. «Στην υπηρεσία φύλαξης επισήμων υπηρετούν περίπου 1900 αστυνομικοί. Όμως, περίπου άλλοι τόσο είναι αποσπασμένοι από τις υπηρεσίες τους και ασχολούνται ουσιαστικά με την ασφάλεια επωνύμων χωρίς να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό» τονίζει αξιωματικός της Αστυνομίας και συμπληρώνει «Η εντολή που έδωσε ο κ. Χρυσοχοίδης είναι σε πρώτη φάση να καταγραφεί ο ακριβής αριθμός και στη συνέχεια να μειωθεί αν είναι δυνατόν ακόμη και κατά 50%».
Ο στόχος σύμφωνα με τα πλάνα του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, είναι να αποσπάσει με τον τρόπο αυτό περίπου 1000 αστυνομικοί που μέχρι τώρα ουσιαστικά χρησιμοποιούνταν ως σωφέρ ή μπάτλερ πολιτικών, επιχειρηματικών, καλλιτεχνών, δημοσιογράφων ή διπλωματών. Πράγμα δύσκολο όχι όμως ανέφικτο αν αναλογιστεί κανείς τη νοοτροπία που κυριαρχεί όπως για παράδειγμα συνέβη με την περίπτωση των αστυνομικών της φρουράς του μεγάρου Μαξίμου κατά την περίοδο πρωθυπουργίας του κ. Κώστα Καραμανλή. Στο παρελθόν, ακόμη δύο φορές επιχειρήθηκε «εκκαθάριση» χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού ο προκάτοχος του κ. Χρυσοχοίδη, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης με μια δήλωση ειλικρίνειας και ρεαλισμού είχε υποστηρίξει πως αν ποτέ «έβαζε χέρι» στους φρουρούς των επωνύμων, τότε την επομένη ημέρα θα βρισκόταν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr