Άμεση απελευθέρωση αλλοδαπών στην Παγανή Μυτιλήνης

Άμεση απελευθέρωση αλλοδαπών στην Παγανή Μυτιλήνης

Την άμεση απελευθέρωση περισσότερων από 80 παιδιών, γυναικών και ασθενών, που φιλοξενούνται στον ειδικό χώρο παραμονής αλλοδαπών στην Παγανή Μυτιλήνης, προανήγγειλε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας.

ο υφυπουργός ζήτησε συγγνώμη για το ανθρωπιστικό έλλειμμα που υπάρχει στο κέντρο κράτησης μεταναστών Παγανής, επισκεπτόμενος τους χώρους.Μετά την επίσκεψή του είπε ότι η Κόλαση του Δάντη ωχριά μπροστά σε αυτό που είδε και τόνισε ότι αυτό δεν είναι κέντρο φιλοξενίας, αλλά «σ

Έρχονται από Αυστραλία για τη ψήφο

Την άμεση απελευθέρωση περισσότερων από 80 παιδιών, γυναικών και ασθενών, που φιλοξενούνται στον ειδικό χώρο παραμονής αλλοδαπών στην Παγανή Μυτιλήνης, προανήγγειλε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας.

ο υφυπουργός ζήτησε συγγνώμη για το ανθρωπιστικό έλλειμμα που υπάρχει στο κέντρο κράτησης μεταναστών Παγανής, επισκεπτόμενος τους χώρους.Μετά την επίσκεψή του είπε ότι η Κόλαση του Δάντη ωχριά μπροστά σε αυτό που είδε και τόνισε ότι αυτό δεν είναι κέντρο φιλοξενίας, αλλά «στρατόπεδο ψυχών». 

Εκανε λόγο για απαράδεκτες συνθήκες κράτησης, προσθέτοντας ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος ακόμα και για ένα άτομο.

Συμπλήρωσε πως προτεραιότητα έχουν τα ασυνόδευτα παιδιά, οι γυναίκες με παιδιά και οι άρρωστοι. Θα αναζητήσουμε τρόπους και γρηγορότερες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να μην μένουν τόσες μέρες εδώ και βέβαια καλύτερους χώρους, αξιοπρεπείς, που μπορούν να τους κρατούν όσο χρειάζεται κάτω από πιο ανθρώπινες συνθήκες, είπε.

Όπως είπε ο υφυπουργός, στόχος είναι να κλείσει το κέντρο της Παγανής, να περιοριστεί ο χρόνος παραμονής, «ώστε να μπορούν να συνεχίσουν την πορεία τους όπου κι αν θέλουν να πάνε» είπε ο κ. Βούγιας και συνέχισε: «Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, το πρόβλημα μας ξεπερνάει, αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα που αφορά όλη την Ευρώπη, είμαστε η πύλη της Ευρώπης και είναι αλήθεια πως δεν χωρούν όλοι οι άνθρωποι που αναζητούν την Γη της Επαγγελίας στην Ελλάδα».

Πρόσθεσε πως σε επίπεδο υπουργού και πρωθυπουργού «θα συζητήσουμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε η ένταση και η πίεση που δέχεται η χώρα μας να μοιραστεί πιο δίκαια σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τη ρίζα και τα αίτια αυτού του προβλήματος, ώστε να μην φτάσουμε ποτέ ξανά σε αυτό το σημείο».Σημειώνεται ότι στην Παγανή Λέσβου φιλοξενούνται περισσότερα απο 600 άτομα.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ