Ειδική «μπανιέρα» για μικρούς εγκαυματίες απέκτησε το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού»

Ειδική «μπανιέρα» για μικρούς εγκαυματίες απέκτησε το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού»

Ένα σημαντικό βήμα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση εγκαυμάτων στα παιδιά έγινε σήμερα στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά παιδιατρικό νοσοκομείο, το «Αγλαϊα  Κυριακού», απέκτησε Τμήμα Εγκαυμάτων και σχετικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για τη θεραπεία και την ανακούφιση των μικρών εγκαυματιών που χρειάζονται νοσηλεία. Ειδικότερα, πρόκειται για μια υπερσύγχρονη «μπανιέρα» η οποία αποτελεί κατά τους ειδικούς τον πλέον εξελιγμένο τρ

Ειδική «μπανιέρα» για μικρούς εγκαυματίες απέκτησε το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού»

Ένα σημαντικό βήμα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση εγκαυμάτων στα παιδιά έγινε σήμερα στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά παιδιατρικό νοσοκομείο, το «Αγλαϊα  Κυριακού», απέκτησε Τμήμα Εγκαυμάτων και σχετικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για τη θεραπεία και την ανακούφιση των μικρών εγκαυματιών που χρειάζονται νοσηλεία. Ειδικότερα, πρόκειται για μια υπερσύγχρονη «μπανιέρα» η οποία αποτελεί κατά τους ειδικούς τον πλέον εξελιγμένο τρόπο αντιμετώπισης των εγκαυμάτων.

«Η σημασία της λειτουργίας αυτής της ειδικής μπανιέρας σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία Παίδων της χώρας γίνεται αντιληπτή εάν αναλογιστεί κανείς ότι 400 παιδιά κάθε χρόνο προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου μας με κάποιου βαθμού έγκαυμα, η αποκατάσταση του οποίου εξαρτάται από την έγκαιρη αντιμετώπιση του στον τόπο του ατυχήματος και στη συνέχεια σε οργανωμένη νοσηλευτική μονάδα», ανέφερε ο παιδοχειρουργός, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του Παιδοχειρουργικού Τμήματος του «Αγλαΐα Κυριακού», κ. Θεόδωρος Αϊβάζογλου.

Σύμφωνα με τον ειδικό, τουλάχιστον το 15% των παιδιών που προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία των Παίδων χρειάζονται νοσηλεία, η καλή αποκατάσταση των οποίων εξαρτάται κυρίως  από την έγκαιρη αντιμετώπιση τους σε οργανωμένη νοσηλευτική μονάδα.

Οι αιτίες που προκαλούν εγκαύματα στα παιδιά είναι πιο συχνά το ζεματιστό νερό (περίπου 90%), πιο σπάνια η φωτιά από σπίρτα και αναπτήρες (8%), η ηλεκτροπληξία (1%) και τα χημικά προϊόντα (1%). Σημειώνεται, πως τα εγκαύματα που προκαλούνται από υγρά είναι πιο συχνά πριν από την ηλικία των 5 ετών και συμβαίνουν πιο συχνά στα αγόρια, ενώ τα εγκαύματα που γίνονται από φωτιά στο σπίτι είναι η πρώτη αιτία θανάτου σε παιδιά μικρότερα των 14 ετών.

Η αντιμετώπιση των εγκαυμάτων δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, οι γιατροί ωστόσο δηλώνουν αισιόδοξοι για το μέλλον, αν αναλογιστεί κανείς πως τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλη πρόοδος παγκοσμίως όχι μόνο στην πρόληψη των εγκαυμάτων αλλά και στην αποκατάστασή τους, με αποτέλεσμα την αύξηση της επιβίωσης των παιδιών με σοβαρά εγκαύματα.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο εξοπλισμός του Τμήματος Εγκαυμάτων έγινε χάρη στις προσπάθειες της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» και τη στήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας «Sanofi-aventis».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης