Κεραυνοί Σημίτη κατά κυβέρνησης

Κεραυνοί Σημίτη κατά κυβέρνησης

Δυναμική παρέμβαση στη συζήτηση για την οικονομική κρίση έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επιτιθέμενος με δριμύτητα στην κυβέρνηση, αλλά και στους τραπεζίτες. Μιλώντας σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη ο κ. Σημίτης σημείωσε ότι «τα μέτρα της κυβέρνησης δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση», διευκρινίζοντας ότι «το πακέτο της κυβέρνησης ανταποκρίνεται σε αυτό που αποκαλείται ‘‘μετρολογία’’, δηλαδή σε απαρίθμηση μέτρων που δίνουν την εντύπωση ό

Κ. Σημίτης: «Το ευρώ μας έσωσε»

Δυναμική παρέμβαση στη συζήτηση για την οικονομική κρίση έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επιτιθέμενος με δριμύτητα στην κυβέρνηση, αλλά και στους τραπεζίτες. Μιλώντας σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη ο κ. Σημίτης σημείωσε ότι «τα μέτρα της κυβέρνησης δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση», διευκρινίζοντας ότι «το πακέτο της κυβέρνησης ανταποκρίνεται σε αυτό που αποκαλείται ‘‘μετρολογία’’, δηλαδή σε απαρίθμηση μέτρων που δίνουν την εντύπωση ότι απαντούν σε κάποια μεγάλα προβλήματα, αλλά στην πραγματικότητα δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν τα βασικά προβλήματα του τόπου». Ήταν δε καυστικός για το ρόλο των τραπεζιτών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εκείνοι που προκάλεσαν την κρίση επηρεάζουν ακόμη τις πολιτικές αντιμετώπισης της. Η πολιτεία διαθέτει αυτή τη στιγμή μέσα πίεσης απέναντι τους. Οφείλει να τα χρησιμοποιήσει. Να καθορίσει νέους όρους που θα διασφαλίζουν το κοινό συμφέρον και θα αποτρέπουν νέες κρίσεις. Η κοινωνικοποίηση των ζημιών, που επιχειρείται από τις επιχειρήσεις που κυριάρχησαν στον χρηματοπιστωτικό τομέα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή χωρίς όρους. Όρους που να λαμβάνουν υπόψη το αίτημα και την ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη και τη λογοδοσία των υπευθύνων».

Ζήτησε να υπάρξουν ενέργειες ώστε «οι υπεύθυνοι για την κρίση πρέπει να λογοδοτήσουν και να δώσουν πίσω από τα κέρδη τους».
Μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι «πρέπει να αναλάβει την ευθύνη μετά τις επόμενες εκλογές, οποιαδήποτε χρονική στιγμή πραγματοποιηθούν, και ζήτησε «δράση τώρα για μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που θα διαχειριστεί τα προβλήματα και θα χαράξει το μέλλον της χώρας».

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, όπου θα πάρει μέρος στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Στίγκλιτς, πριν αυτή δώσει τις προτάσεις της στη Σύνοδο Κορυφής των G-20. Τα θέματα που θα συζητηθούν στη συνάντηση αφορούν τη χάραξη προοδευτικών πολιτικών για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης, τη προώθηση μίας υπεύθυνης και βιώσιμης παγκοσμιοποίησης, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σε μια εποχή παγκόσμιας ύφεσης, την κατάσταση της κοινωνικής προστασίας και της αγοράς εργασίας στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, το ρόλο του κράτους στην οικονομική ανάπτυξη, την συμβολή της επιστήμης και της καινοτομίας στη βιώσιμη ανάπτυξη.

   

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK