Νέο γύρο κινητοποιήσεων φοβάται η κυβέρνηση
Να προλάβει ένα νέο γύρο κινητοποιήσεων στο χώρο της Παιδείας επιχειρεί η κυβέρνηση ανοίγοντας θέμα αλλαγής του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για τον λόγο αυτό ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη την Δευτέρα αμέσως μετά την ανάπαυλα των Χριστουγέννων. Καθώς η νεολαία βρίσκεται σε αναβρασμό και δεν αποκλείεται συνέχιση των κινητοποιήσεων αμέσως μετά τις γιορτές η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει ότι ασχολείται με τα πρ
Να προλάβει ένα νέο γύρο κινητοποιήσεων στο χώρο της Παιδείας επιχειρεί η κυβέρνηση ανοίγοντας θέμα αλλαγής του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για τον λόγο αυτό ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη την Δευτέρα αμέσως μετά την ανάπαυλα των Χριστουγέννων. Καθώς η νεολαία βρίσκεται σε αναβρασμό και δεν αποκλείεται συνέχιση των κινητοποιήσεων αμέσως μετά τις γιορτές η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει ότι ασχολείται με τα προβλήματα της νέας γενιάς. Συμπληρωματικά αλλά προς την ίδια κατεύθυνση λειτουργεί και η πρόθεση να ανακοινωθεί μείωση της στρατιωτικής θητείας εντός των προσεχών ημερών.
Παράλληλα το κυβερνητικό επιτελείο θέλει να διασκεδάσει την εντύπωση απόλυτης παραλυσίας της κυβέρνησης λόγω του επικείμενου ανασχηματισμού βάζοντας ένα θέμα ευρύτερου ενδιαφέροντος στην πολιτική ατζέντα.
Οι εκτιμήσεις πάντως ακόμη και των κυβερνητικών στελεχών είναι δυσοίωνες για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Θεωρούν ότι η δυσαρέσκεια από την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση θα επιστρέψει πυροδοτώντας ξανά την κοινωνική αναταραχή. Ο κ. Καραμανλής έχει εξαντλήσει τα περιθώρια ανοχής της κοινωνίας και επιπλέον δεν διαθέτει νέες ιδέες και προτάσεις που θα βοηθούσαν στην εκτόνωση της κοινωνικής δυσφορίας.
Φυσικά ο κ. Καραμανλής δεν ξέφυγε από την συζήτηση για τον ανασχηματισμό και για την αδυναμία του να βρει διέξοδο από το τέλμα στο οποίο έχει περιπέσει η κυβέρνησή του. Η συνάντηση με τον κ. Στυλιανίδη απλώς αναθέρμανε τα σενάρια για τον αν θα παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας και για το αν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να διαχειρισθεί την έκρηξη της νεολαίας μετά την εμφάνιση του στα μπουζούκια την βραδιά της δολοφονίας του δεκαπεντάχρονου.
Το σύνολο των βουλευτών του ασχολούνται με τον επικείμενο ανασχηματισμό που τον θεωρούν τελευταία ευκαιρία να αποκτήσουν κυβερνητική θέση. Τόσο οι νέοι σε ηλικία βουλευτές όπως οι κ.κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κυριάκος Μητοστάκης, Μάξιμος Χαρακόπολος, Νίκος Δένδιας κλπ όσο και μία σειρά παλαιότερων όπως οι κ.κ. Βύρων Πολύδωρας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Μάκης Γιακουμάτος θεωρούν ότι δικαιούνται μία θέση στην κυβέρνηση πριν επιστρέψουν ξανά στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Πάντως κανείς δεν πιστεύει ότι η ΝΔ θα παραμείνει για πολύ καιρό στην εξουσία εξαντλώντας την τετραετία ή ότι θα κερδίσει τις επικείμενες εκλογές. Παρότι όλοι αναγνωρίζουν ότι θεωρητικά υπάρχουν περιθώρια αναστροφής του κλίματος ελάχιστοι πιστεύουν πια στις δυνατότητες και στις πρωτοβουλίες του κ. Καραμανλή. «Αφού δεν έκανε τίποτε εδώ και τέσσερις μήνες για να εμποδίσει τον κατήφορο γιατί θα κάνει τώρα που τα πράγματα είναι και πολύ πιο δύσκολα;» είναι το εύλογο ερώτημα στο οποίο και οι πιο θερμοί υποστηρικτές του κ. Καραμανλή δεν μπορούν να απαντήσουν. Στο πλαίσιο αυτό το πιο δύσκολο που έχει να αντιμετωπίσει ο κ. Καραμανλής είναι η δυσπιστία και η αμφισβήτηση των ίδιων του των βουλευτών. Η ηρεμία στο εσωτερικό της ΝΔ είναι επίπλαστη και προσωρινή και θα διαρκέσει μέχρι τον ανασχηματισμό. Μετά θα απελευθερωθούν και όσοι απογοητευθούν από τις κινήσεις του κ. Καραμανλή και δεν πάρουν την θέση που ζητούν στο κυβερνητικό σχήμα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr