Η Αργυρώ μαγειρεύει στο Πρώτο Θέμα

Η Αργυρώ μαγειρεύει στο Πρώτο Θέμα

Και τα τρία «λαχταριστά» βιβλία με τις συνταγές της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου έρχονται κοντά σας σε μια μοναδική προσφορά

Δικαστήριο της Νέας Υόρκης εξετάζει την υπόθεση της 11ης Σεπτεμβρίου
Η Αργυρώ μαγειρεύει στο Πρώτο Θέμα
Με προσήλωση και αγάπη στην ελληνική φύση, στις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας και στο μεγαλείο της απλότητας, η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου στο δεύτερο βιβλίο της με τίτλο «Γεύση, η τρίτη αίσθηση» προσεγγίζει την ντόπια γαστρονομία από μία εναλλακτική, «πράσινη» σκοπιά. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Ότι κατανέμει τις συνταγές της ανά εποχή, ανάλογα με τα ποια υλικά έχει να προσφέρει ο χειμώνας, η άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Αυτό αυτομάτως συνεπάγεται όχι μόνο πρώτες ύλες στην καλύτερη στιγμή τους και άρα πιο νόστιμο φαγητό, αλλά και λιγότερη επιβάρυνση για το περιβάλλον. Η Αργυρώ δουλεύει μεθοδικά, με μεράκι και συνέπεια και μεταφέρει στο χαρτί αυτήν ακριβώς την αγάπη της για την απλή και ανεπιτήδευτη μαγειρική που μπορεί καθένας να κάνει κτήμα του. Μέσα στις συνταγές του δεύτερου συγγραφικού πονήματός της μπορεί κανείς να ανακαλύψει όλους τους λόγους που ένας πουρές είναι πιο νόστιμος και βελούδινος τους χειμερινούς μήνες, πόση νοστιμιά κρύβουν οι γαριδοκεφτέδες με μάραθο όταν παρασκευάζονται με φρέσκιες θαλασσινές γαρίδες, γιατί μια μελιτζάνα είναι πολύ πιο μεστή σε γεύση όταν μαγειρεύεται το καλοκαίρι. Μαζί με τον καταμερισμό των συνταγών ανά εποχή, η Αργυρώ προτείνει και μια σειρά από σαλάτες και μεζέδες, γλυκά και λικέρ, νηστίσιμα εδέσματα και βέβαια τα μικρά μυστικά της που θα απογειώσουν τη μαγειρική σας. Ένας μικρός θησαυρός γαστρονομίας, που γιορτάζει τη σπουδαιότητα της τρίτης αίσθησης, της γεύσης.


Video Platform Video Management Video Solutions Video Player


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ