Οι 12+1 κοκκινο-ροζ φυλές του ΣΥΡΙΖΑ

Οι 12+1 κοκκινο-ροζ φυλές του ΣΥΡΙΖΑ

Ανανεωτικοί, Ενωτικοί, Διεθνιστές, Οικολόγοι, Τροτσκιστές, μαοϊκοί και ανένταχτοι στριμώχνονται στην «αριστερή πολυκατοικία» - Ποιες είναι οι συνιστώσες που συντάσσονται με τον Συνασπισμό

Οι 12+1 κοκκινο-ροζ φυλές του ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ενα ψηφιδωτό που αποτελείται από κόμματα και κινήματα της Αριστεράς και της Οικολογίας και σύμφωνα με το πολιτικό λεξιλόγιο της Κουμουνδούρου ορίζονται ως συνισταμένες μιας ευρύτερης συμμαχίας που αποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Στις πρόσφατες προεκλογικές ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα αλλά και τη βραδιά των εκλογών στα Προπύλαια αυτοί που έδιναν τον τόνο τόσο στα συνθήματα όσο και στους πανηγυρισμούς ήταν οι νεολαίοι της ΔΕΑ και της ΚΟΕ, που αποτελούν άγνωστες λέξεις για τους μη κατέχοντες τα πολυδαίδαλα αρχικά των ψηφίδων που αποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας δούμε όμως μία προς μία τις περίφημες συνιστώσες και τον βαθμό επιρροής που έχουν σήμερα στις αποφάσεις της Κουμουνδούρου και του Αλέξη Τσίπρα.

01 - ΑΚΟΑ Ανανεωτές και ευρωκομμουνιστές Η Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά αντλεί την ιδεολογική της ύπαρξη από το ΚΚΕ εσωτερικού και φέρει τον τίτλο της ευρωκομμουνιστικής συνιστώσας. Πνευματικό τέκνο του αείμνηστου Γιάννη Μπανιά, σήμερα εκπροσωπείται από τη δημοτική σύμβουλο της Αθήνας, επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ελένη Πορτάλιου (φωτογραφία) και τον οικονομολόγο Παύλο Κλαυδιανό. Η ΑΚΟΑ εκφράζεται από την εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Εποχή» και παραμένει πιστή στις αρχές του «σοσιαλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο». Τα μέλη της βρίσκονται κοντά στον ΣΥΝ και δεν θέλουν τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα.

Διαβάστε περισσότερα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα