Εσθονία: Παρατείνει κατά ένα χρόνο την παραμονή της στο Ιράκ

Η εθνική, η Βασίλω και ένας Ρεχάγκελ...

Η Εσθονία ανακοίνωσε σήμερα ότι παρατείνει κατά ένα έτος, ως τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2009, την αποστολή των 34 στρατιωτικών της στο Ιράκ.

«Βάσει νόμου, οι εσθονοί στρατιωτικοί θα μπορέσουν να παραμείνουν στο Ιράκ έως τα τέλη του 2009 αν το Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθετήσει απόφαση προς αυτήν την κατεύθυνση ή χωρίς μία απόφαση του ΟΗΕ αν η ιρακινή κυβέρνηση ζητήσει από την Εσθονία να διατηρήσει τους στρατιώτες της στο Ιράκ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εσθονικού υπουργείου Άμυνας Πεέτερ Κιού

Η Εσθονία ανακοίνωσε σήμερα ότι παρατείνει κατά ένα έτος, ως τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2009, την αποστολή των 34 στρατιωτικών της στο Ιράκ.

«Βάσει νόμου, οι εσθονοί στρατιωτικοί θα μπορέσουν να παραμείνουν στο Ιράκ έως τα τέλη του 2009 αν το Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθετήσει απόφαση προς αυτήν την κατεύθυνση ή χωρίς μία απόφαση του ΟΗΕ αν η ιρακινή κυβέρνηση ζητήσει από την Εσθονία να διατηρήσει τους στρατιώτες της στο Ιράκ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εσθονικού υπουργείου Άμυνας Πεέτερ Κιούμετ.

Η παράταση της παραμονής των στρατιωτικών θα πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο, το οποίο αναμένεται ότι θα γίνει, καθώς η κυβέρνηση ελέγχει 60 από τις 101 έδρες.

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Σαλάτα ψητών λαχανικών

Αν ετοιμάζετε BBQ πρέπει σίγουρα να φτιάξετε και αυτή την πολύ νόστιμη σαλάτα με καλοκαιρινά λαχανικά, που συνοδεύει εξαιρετικά ψητό κρέας και ψάρι.