Μόσχα : Συνάντηση Μεντβέντεβ - Χριστόφια

Η εθνική, η Βασίλω και ένας Ρεχάγκελ...

Με μια συμβολική χειρονομία ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεβ υποδέχθηκε το μεσημέρι στην πράσινη αίθουσα του Κρεμλίνου τον πρόεδρο της κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε στον Κύπριο ομόλογό του αντίγραφο του εγγράφου με το οποίο το 1961 η τότε Σοβιετική Ένωση είχε αναγνωρίσει τη νεοσύστατη κυπριακή Δημοκρατία. Το πρωτότυπο του εγγράφου, που είχε δοθεί στον πρώτο Κύπριο πρόεδρο αρχιεπίσκοπο Μακάριο και φυλασσόταν στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, ε

Με μια συμβολική χειρονομία ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεβ υποδέχθηκε το μεσημέρι στην πράσινη αίθουσα του Κρεμλίνου τον πρόεδρο της κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε στον Κύπριο ομόλογό του αντίγραφο του εγγράφου με το οποίο το 1961 η τότε Σοβιετική Ένωση είχε αναγνωρίσει τη νεοσύστατη κυπριακή Δημοκρατία. Το πρωτότυπο του εγγράφου, που είχε δοθεί στον πρώτο Κύπριο πρόεδρο αρχιεπίσκοπο Μακάριο και φυλασσόταν στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, είχε καεί στο πραξικόπημα του 1974.

Ο Ρώσος πρόεδρος υποδεχόμενος τον Κύπριο ομόλογό του τόνισε ότι, οι σχέσεις των δυο χωρών είναι άριστες και μπορούν να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε συγκίνηση που βρίσκεται στο Κρεμλίνο ως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Αγαπώ τη Μόσχα, γιατί εδώ σπούδασα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι στις συνομιλίες τους θα δοθεί έμφαση σε θέματα οικονομικά και πολιτικά.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Χριστόφιας είχε επισκεφθεί τη ρωσική Δούμα και κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο οποίος βρίσκεται έξω από το Κρεμλίνο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Σαλάτα ψητών λαχανικών

Αν ετοιμάζετε BBQ πρέπει σίγουρα να φτιάξετε και αυτή την πολύ νόστιμη σαλάτα με καλοκαιρινά λαχανικά, που συνοδεύει εξαιρετικά ψητό κρέας και ψάρι.