Προβολή του επίμαχου βίντεο στην εξεταστική επιτροπή

Η εθνική, η Βασίλω και ένας Ρεχάγκελ...

Το dvd στο οποίο διαφαίνεται εκβιασμός του επιχειρηματία Αθ. Πάπιστα από τον δικηγόρο Μιχάλη Κουκουβίνο, προβλήθηκε στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, για λογαριασμό της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου και της λίμνης Βιστωνίδας, μαζί με το αντίστοιχο βίντεο που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό «ANTENNA».

Στο dvd,ο κ. Κουκουβίνος, μιλώντας στον φίλο τού Αθ. Πάπιστα (μετέπειτα κουμπάρο του) Μάρκο Καραμπέρη, εμφανίζεται βέβαιος, ότι «με μία απλούστα

Το dvd στο οποίο διαφαίνεται εκβιασμός του επιχειρηματία Αθ. Πάπιστα από τον δικηγόρο Μιχάλη Κουκουβίνο, προβλήθηκε στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, για λογαριασμό της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου και της λίμνης Βιστωνίδας, μαζί με το αντίστοιχο βίντεο που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό «ANTENNA».

Στο dvd,ο κ. Κουκουβίνος, μιλώντας στον φίλο τού Αθ. Πάπιστα (μετέπειτα κουμπάρο του) Μάρκο Καραμπέρη, εμφανίζεται βέβαιος, ότι «με μία απλούστατη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τινάζεται στον αέρα όλη η σύμβαση της ανταλλαγής - για ένα και μόνο λόγο, διότι δεν δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Οι αξιώσεις ωστόσο, των ακτημόνων της Νέας Ραιδεστού, τους οποίους εκπροσωπούσε η σύντροφος του κ. Κουκουβίνου, Τάνια Σωτηροπούλου, μπορούσαν να εκπέσουν, εφόσον θα δίνονταν συγκεκριμένα ανταλλάγματα.

Σε περίπτωση που ο επιχειρηματίας αρνείτο να δώσει τα ανταλλάγματα, ο Μ. Κουκουβίνος θα ενέγραφε διεκδικητική αγωγή κυριότητας πάνω στα ακίνητα, με αποτέλεσμα ο κ. Πάπιστας «να μην μπορεί να πουλήσει ούτε ένα».

Στην αρχή της συνάντησης, ο δικηγόρος φαίνεται να ζητά από τον Αθ. Πάπιστα, μέσω του Μ. Καραμπέρη, τέσσερα ακίνητα για λογαριασμό των πελατών της κυρίας Σωτηροπούλου, για να υποχωρήσει αργότερα σε εκπτώσεις:

«Σου μιλώ παντελονάτα. Θέλω ένα ακίνητο και όχι τέσσερα που κάνουν ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες. Σου μιλώ πεντακάθαρα και όμορφα. Πεντακαθαρίδης. Θέλω να δώσω το ακίνητο σε ένα πραγματικά φουκαρά και φτωχό και μια αμοιβή για μένα 80.000. Το όφελος το δικό μου. Το όφελος το δικό σας, είναι 1 εκ. ευρώ: Το οικόπεδο που ζητάω, κάνει 300.000, εγώ ζητάω 80.000 ευρώ κι εσείς έχετε κέρδος 820.000. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει οικόπεδο - δύο κατοστάρικα», ακούγεται να λέει ο δικηγόρος.

Από το dvd φαίνεται, ωστόσο, να επιβεβαιώνεται και η αναφορά του Αθ. Πάπιστα, ότι ο Μ. Καραμπέρης, είχε καταβάλλει στο δικηγόρο χρήματα «για να τον ξεφορτωθεί» - αλλά εκείνος επέστρεψε:

    - «Εγώ σου έδωσα και από την τσέπη μου λεφτά και στο παρελθόν σε έχω βοηθήσει», λέει ο Μ. Καραμπέρης.

    - «Θυμάμαι εγώ πόσο με βοήθησες. Δεν είμαι αχάριστος», απαντά ο Μ. Κουκουβίνος.

Από το βίντεο προκύπτει ότι ο Μ. Κουκουβίνος καταφεύγει στον Μ. Καραμπέρη, επειδή με αυτόν μπορεί να συνεννοηθεί: «Μη με ξαναβάλεις να μιλήσω με τον Πάπιστα. Ή θα με σκοτώσει, ή θα τον σκοτώσω [...] Ξέρεις, έχει αυτό το ύφος το ψυχρό που δεν το γουστάρω. Τέτοιες μαγκιές του Πάπιστα και του Χατζηαλεξάνδρου, δεν τις γουστάρω. Δεν μπορώ να μιλήσω με Πάπιστα, ούτε με Χατζηαλεξάνδρου», εμφανίζεται να λέει ο κ. Κουκουβίνος.

Σημειώνεται ότι, ενώ ο Αθ. Πάπιστας είχε αναφέρει πως διαθέτει ένα dvd χρονικής διάρκειας 13 λεπτών, κατέθεσε τελικά, ένα με διάρκεια περίπου 8 λεπτών, από το οποίο απουσιάζουν ορισμένοι διάλογοι, οι οποίοι ακούγονται στο dvd που προβλήθηκε από τον «ΑΝΤΕΝΝΑ», ενώ περιλαμβάνονται κάποιοι άλλοι.

Η Εξεταστική Επιτροπή προβληματίστηκε ιδιαίτερα για το αν θα αφήσει τους δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν την προβολή των δύο dvd. Με ψήφους 20 προς 3, δέχθηκε τελικά τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου τους, παρά τα προβλεπόμενα από το νόμο για τη χρήση παρανόμως εξασφαλισθέντος οπτικοακουστικού υλικού.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Σαλάτα ψητών λαχανικών

Αν ετοιμάζετε BBQ πρέπει σίγουρα να φτιάξετε και αυτή την πολύ νόστιμη σαλάτα με καλοκαιρινά λαχανικά, που συνοδεύει εξαιρετικά ψητό κρέας και ψάρι.