Τράπεζες : Αλλάζει πάλι το σχέδιο, μπαίνουν Alpha και Αγροτική

Αγρ. Ασφαλιστική : Δύο οι υποψήφιοι για την πώληση

Νέες αλλαγές πρόκειται να επιφέρει το οικονομικό επιτελείο στο σχέδιο στήριξης των τραπεζών, την ώρα που γνωστοποιούν την συμμετοχή τους σε αυτό τόσο η Αγροτική, όσο και η Alpha Bank, η οποία γίνεται η πρώτη τράπεζα του ιδιωτικού τομέα που επισημοποιεί ότι θα πάρει μέρος. Οι αλλαγές κινούνται στην κατεύθυνση μείωσης των προμηθειών που  θα εισπράττει το Δημόσιο για τις εγγυήσεις στον δανεισμό των τραπεζών μ

Νέες αλλαγές πρόκειται να επιφέρει το οικονομικό επιτελείο στο σχέδιο στήριξης των τραπεζών, την ώρα που γνωστοποιούν την συμμετοχή τους σε αυτό τόσο η Αγροτική, όσο και η Alpha Bank, η οποία γίνεται η πρώτη τράπεζα του ιδιωτικού τομέα που επισημοποιεί ότι θα πάρει μέρος. Οι αλλαγές κινούνται στην κατεύθυνση μείωσης των προμηθειών που  θα εισπράττει το Δημόσιο για τις εγγυήσεις στον δανεισμό των τραπεζών μέσω της διατραπεζικής αγοράς,  καθώς και για τη χρηματοδότησή τους μέσω της έκδοσης ειδικών ομολόγων. 

Κατά πληροφορίες, οι προμήθειες θα είναι της τάξης του 0,5%, ενώ για να καταστεί ακόμη ελκυστικότερο το σχέδιο εξετάζεται στην περίπτωση που η τράπεζα ζητά μόνο ρευστότητα, το Δημόσιο να μην αγοράζει μετοχές και δεν θα ασκεί βέτο σε αμοιβές και μπόνους.

Πάντως η Κομισιόν ζητεί η εφαρμογή του πακέτου των 28 δισ. ευρώ να είναι εξάμηνη και τα ομόλογα που θα εκδώσει το Δημόσιο να έχουν τριετή διάρκεια.

Σημειώνεται ότι, μετά την επίσημη ανακοίνωση της Αγροτικής την προηγούμενη εβδομάδα, με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο πρόεδρος της Alpha Bank κ.Ιωάννης Κωστόπουλος γνωστοποίησε ότι η τράπεζα θα ενταχθεί κανονικά στο Σχέδιο Στήριξης,

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Σαλάτα ψητών λαχανικών

Αν ετοιμάζετε BBQ πρέπει σίγουρα να φτιάξετε και αυτή την πολύ νόστιμη σαλάτα με καλοκαιρινά λαχανικά, που συνοδεύει εξαιρετικά ψητό κρέας και ψάρι.