Περίεργες αντιδράσεις βουλευτών σε ν/σ του Υγείας, με πρωτεργάτη αδελφό επικοινωνιακού μέντορα

Περίεργες αντιδράσεις βουλευτών σε ν/σ του Υγείας, με πρωτεργάτη αδελφό επικοινωνιακού μέντορα

Θέμα αμφισβήτησης διατάξεων του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή και αφορά τα αντικαπνιστικά μέτρα, προέκυψε στην κυβέρνηση. Από βουλευτές της ΝΔ εκφράζονται αντιρρήσεις για διάταξη, που επιτρέπει στις φαρμακαποθήκες τις παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων, όμως αυτή η στάση τους στη Βουλή συνδέεται με εξυπηρέτηση συμφερόντων φαρμακοβιομηχάνων, που δεν επιθυμούν να αλλάξει το σημερινό καθεστώς, κ

Θέμα αμφισβήτησης διατάξεων του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή και αφορά τα αντικαπνιστικά μέτρα, προέκυψε στην κυβέρνηση. Από βουλευτές της ΝΔ εκφράζονται αντιρρήσεις για διάταξη, που επιτρέπει στις φαρμακαποθήκες τις παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων, όμως αυτή η στάση τους στη Βουλή συνδέεται με εξυπηρέτηση συμφερόντων φαρμακοβιομηχάνων, που δεν επιθυμούν να αλλάξει το σημερινό καθεστώς, καθώς ελέγχουν πλήρως την αγορά και επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ιδιαίτερη ενόχληση στην κυβέρνηση γιατί αδελφός συγκεκριμένου βουλευτή, που πρωτοστατεί στις αντιδράσεις, φέρεται να έχει αναλάβει την επικοινωνιακή προστασία επιχειρηματιών, που αντιδρούν στη διάταξη του νομοσχεδίου. Σημειωτέον ότι πρόκειται για διάταξη, που προέκυψε μετά από  μακρύ διάλογο με τους ενδιαφερόμενους φορείς και όχι για κάποια τροπολογία, που έφτασε την τελευταία στιγμή στη Βουλή.

Ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει ξεκαθαρίσει ότι ζητεί τη συναίνεση όλων των πλευρών για να υλοποιηθεί η νέα ρύθμιση, με την οποία διασφαλίζεται η βιωσιμότητα δεκάδων επιχειρήσεων στο χώρο των φαρμακαποθηκών. Καλά πληροφορημένες πηγές μιλούν για συντονισμένη προσπάθεια από εγχώριους και όχι μόνο, φαρμακοβιομήχανους, οι σχέσεις των οποίων με τον κ. Αβραμόπουλο είναι εδώ και καιρό τεταμένες. Άλλες πηγές δεν αποκλείουν και μία επιχείρηση να πληγεί ο κ. Αβραμόπουλος πολιτικά σε μία κρίσιμη περίοδο για τις εσωκομματικές εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Σαλάτα ψητών λαχανικών

Αν ετοιμάζετε BBQ πρέπει σίγουρα να φτιάξετε και αυτή την πολύ νόστιμη σαλάτα με καλοκαιρινά λαχανικά, που συνοδεύει εξαιρετικά ψητό κρέας και ψάρι.