Ισραήλ : Θα κατασκευάσουν εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη

Η εθνική, η Βασίλω και ένας Ρεχάγκελ...

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ ενέκρινε τις τελευταίες ημέρες δεκάδες σχέδια ανέγερσης κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, αντιβαίνοντας στις διεθνείς δεσμεύσεις του Ισραήλ, γράφει σήμερα η εφημερίδα Χααρέτζ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα συγκεκριμένα σχέδια κατασκευής αφορούν κυρίως τους οικισμούς που βρίσκονται ανατολικά του τείχους ασφαλείας που έχει κτίσει το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη και τους εβραϊκούς οικισμούς που το Ισραήλ θέλει να διατηρεί

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ ενέκρινε τις τελευταίες ημέρες δεκάδες σχέδια ανέγερσης κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, αντιβαίνοντας στις διεθνείς δεσμεύσεις του Ισραήλ, γράφει σήμερα η εφημερίδα Χααρέτζ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα συγκεκριμένα σχέδια κατασκευής αφορούν κυρίως τους οικισμούς που βρίσκονται ανατολικά του τείχους ασφαλείας που έχει κτίσει το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη και τους εβραϊκούς οικισμούς που το Ισραήλ θέλει να διατηρεί υπό τον έλεγχό του στο πλαίσιο μιας οριστικής διευθέτησης της διένεξης με τους Παλαιστίνιους.

Ο Ρόνεν Μοσέ, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι «το άρθρο είναι γεμάτο από εσφαλμένα στοιχεία και δεν συνάδει με τους κανόνες της δημοσιογραφίας».

Ο οδικός χάρτης, το διεθνές ειρηνευτικό σχέδιο για την επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης, που καταρτίστηκε το 2003 και εγκρίθηκε από το Ισραήλ, προβλέπει τον τερματισμό των βιαιοτήτων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και το πάγωμα όλων των δραστηριοτήτων εποικισμού.

Ο Εχούντ Μπαράκ είχε ζητήσει τον Ιανουάριο όλα τα ισραηλινά σχέδια κατασκευής κατοικιών στη Δυτική Όχθη να λαμβάνουν εκ των προτέρων την άδειά του.

Σύμφωνα με τη Χααρέτζ, ο υπουργός έχει εγκρίνει από τον Απρίλιο την κατασκευή τουλάχιστον 315 κατοικιών στον εβραϊκό οικισμό Μπεϊτάρ Ιλίτ, 48 κατοικιών στον οικισμό Αριέλ, 60 στον οικισμό Εσκολότ και ενός εμπορικού κέντρου στον οικισμό Εφράτ.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι ο Μπαράκ έδωσε το πράσινο φως και για άλλα σχέδια κατασκευής κατοικιών στους οικισμούς Αριέλ, Μόντιιν Ιλίτ, Μααλέ Αντουμίμ, Ορανίτ, Εφράτ, Γκιβάτ Ζεέβ, Μπέιτ Ελ, Νέβε Ντανιέλ, Αλόν Σβουτ, Χαρ Αντάρ, Κοσάβ Γιαακόβ και Ταλμόν.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο και για σχέδια επέκτασης των ισραηλινών δικτύων ηλεκτροδότησης και υδροδότησης σε εβραϊκούς οικισμούς στην περιοχή της Χεβρόνας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Σαλάτα ψητών λαχανικών

Αν ετοιμάζετε BBQ πρέπει σίγουρα να φτιάξετε και αυτή την πολύ νόστιμη σαλάτα με καλοκαιρινά λαχανικά, που συνοδεύει εξαιρετικά ψητό κρέας και ψάρι.