Ταραχή στη ΝΔ με εμπλοκή του ονόματος του πρωθυπουργού

Ταραχή στη ΝΔ με εμπλοκή του ονόματος του πρωθυπουργού

Η εμπλοκή του ονόματος του πρωθυπουργού από μία μάρτυρα, κατά την κατάθεσή της στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, προκάλεσε έκρηξη στην πολιτική αντιπαράθεση, με τη ΝΔ να μιλά για στημένες μαρτυρίες. Τα πάντα στην εξεταστική επιτροπή δείχνουν ότι εισερχόμαστε σε μία κρίσιμη φάση, καθώς οι αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα όλο και πυκνώνουν, με αποτέλεσμα ήδη δύο επιφανείς παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος,

Η εμπλοκή του ονόματος του πρωθυπουργού από μία μάρτυρα, κατά την κατάθεσή της στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, προκάλεσε έκρηξη στην πολιτική αντιπαράθεση, με τη ΝΔ να μιλά για στημένες μαρτυρίες. Τα πάντα στην εξεταστική επιτροπή δείχνουν ότι εισερχόμαστε σε μία κρίσιμη φάση, καθώς οι αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα όλο και πυκνώνουν, με αποτέλεσμα ήδη δύο επιφανείς παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Κιλτίδης και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης να έχουν ζητήσουν να καταθέσουν, προκειμένου να αποσαφηνίσουν τη στάση τους.

Η εμπλοκή Ψωμιάδη προκλήθηκε από τη μαρτυρία της δικηγόρου Τάνιας Σωτηροπούλου, η οποία επικαλέστηκε το νομάρχη Θεσσαλονίκης, αναφέροντας ότι σε συνάντησή τους, της είπε ότι δεν μπορεί να παρέμβει, επειδή «η υπόθεση ερχόταν από πάρα πολύ ψηλά». «Ποιος είμαι εγώ που θα πω όχι στον Καραμανλή;», φέρεται να είπε ο κ. Ψωμιάδης, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυρίας Σωτηροπούλου, τον περασμένο Μάιο, σε συζήτηση, όπου ήταν παρούσα και φίλη της, κομματικό στέλεχος της Ν.Δ., που μεσολάβησε για το ραντεβού. Αντιδρώντας κ. Ψωμιάδης διέψευσε το περιεχόμενο της μαρτυρίας και ζήτησε να κληθεί στην Εξεταστική και τις εισαγγελικές αρχές, τονίζοντας ότι «κάποιοι, για κομματικούς λόγους και άλλα πιθανά συμφέροντα, επιχειρούν να εμπλέξουν τον Κώστα Καραμανλή μέσω του προσώπου μου. Δεν θα το πετύχουν».

Η κα Σωτηροπούλου κατηγόρησε τη νομαρχία Θεσσαλονίκης ότι δρομολόγησε τις τη διαδικασία ανταλλαγής των οικοπέδων της Νέας Ραιδεστού – τα οποία μετά εκποίησε η Μονή στην κατασκευαστική «Ανθεμιάς». Κατέθεσε επίσης ότι δέχθηκε απειλές από ανθρώπους της κατασκευαστικής, αλλά και από τον ίδιο το μοναχό Αρσένιο, ακόμη και για τη ζωή των δικών της.

Οι βουλευτές της ΝΔ ήταν σχεδόν έξαλλοι με την κα Σωτηροπούλου. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι «αυτά είναι κατάλληλα για τηλεοπτικές εκπομπές άλλου είδους», ενώ ο Κώστας Τζαβάρας είπε ότι «με στημένη μάρτυρα επιχείρησαν να εμπλέξουν το όνομα του πρωθυπουργού».

Στην κατάθεσή του ο «οδηγός» του κ. Εφραίμ, Άγγελος Αποστολίδης ανέφερε ότι παραλάμβανε τον ηγούμενο και τον μοναχό Αρσένιο από το κονάκι της Μονής στην Αθήνα και τους πήγαινε σε υπουργεία, στην ΚΕΔ, στο Μαξίμου και μία φορά επισκέφθηκαν και το σπίτι του Θόδωρου Ρουσόπουλου στο Ψυχικό.

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Σαλάτα ψητών λαχανικών

Αν ετοιμάζετε BBQ πρέπει σίγουρα να φτιάξετε και αυτή την πολύ νόστιμη σαλάτα με καλοκαιρινά λαχανικά, που συνοδεύει εξαιρετικά ψητό κρέας και ψάρι.