«Ηλεκτρονική γλώσσα» αξιολογεί την ποιότητα του κρασιού

«Ηλεκτρονική γλώσσα» αξιολογεί την ποιότητα του κρασιού

Ισπανοί επιστήμονες εφηύραν μια «ηλεκτρονική γλώσσα» για τη γρήγορη δοκιμασία και αναγνώριση της ηλικίας και της ποικιλίας του κρασιού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Βρετανική Βασιλική Ένωση Χημικών.

Το χειροκίνητο μηχάνημα, όπως περιγράφεται από την επιθεώρηση χημικών « The Analyst», αποτελείται από έξι αισθητήρες ικανούς να ανιχνεύσουν τα οργανοληπτικά στοιχεία του κρασιού όπως είναι η οξύτητα, η ζάχαρη και το οινόπνευμα.

Η γλώσσα, η οποία μπορεί να

«Ηλεκτρονική γλώσσα» αξιολογεί την  ποιότητα του κρασιού

Ισπανοί επιστήμονες εφηύραν μια «ηλεκτρονική γλώσσα» για τη γρήγορη δοκιμασία και αναγνώριση της ηλικίας και της ποικιλίας του κρασιού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Βρετανική Βασιλική Ένωση Χημικών.

Το χειροκίνητο μηχάνημα, όπως περιγράφεται από την επιθεώρηση χημικών « The Analyst», αποτελείται από έξι αισθητήρες ικανούς να ανιχνεύσουν τα οργανοληπτικά στοιχεία του κρασιού όπως είναι η οξύτητα, η ζάχαρη και το οινόπνευμα.

Η γλώσσα, η οποία μπορεί να «εκπαιδευτεί» για να αναγνωρίζει νέους τύπους κρασιού, αναμένεται ότι θα παρακάμψει το στάδιο της πειραματικής διαδικασίας που είναι χρονοβόρο και θα προχωρήσει στο στάδιο της παραγωγής για να χρησιμοποιηθεί και στην ανίχνευση της νοθείας του κρασιού.

Το μηχάνημα δημιουργήθηκε από επιστήμονες του Ινστιτούτου Μικροηλεκτρονικής της Βαρκελώνης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης