Γιατί οι γυναίκες προσποιούνται τον οργασμό τους;

sxeseis

Μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex Research, επιχείρησε να εστιάσει στα κίνητρα πίσω από την προσποίηση του οργασμού σε συνάρτηση με τον τύπου δεσμού των συμμετεχόντων. Ο τύπος του δεσμού και η σεξουαλική συμπεριφορά αποτελούν αναπόσπαστα μέρη των ερωτικών σχέσεων των ενηλίκων.

Πιο συγκεκριμένα, ο αποφευκτικός τύπος δεσμού συνδέεται με πιο απρόσωπες, εγωκεντρικές σεξουαλικές δραστηριότητες, ενώ ο αγχώδης τύπος δεσμού σχετίζεται με μοτίβα συμπεριφοράς όπου τα άτομα περιστρέφονται γύρω από τη συντήρηση της σχέσης και εστιάζουν στην ικανοποίηση των αναγκών του συντρόφου.

Το δείγμα της έρευνας αποτελούταν από 348 γυναίκες, από 18 έως 59 ετών, εκ των οποίων οι 176 ανέφεραν πως είχαν προσποιηθεί οργασμό κατά την διάρκεια της συνουσίας και οι 128 κατά την διάρκεια του στοματικού σεξ. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι γυναίκες που προσποιήθηκαν οργασμό κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ και της συνουσίας απέφευγαν περισσότερο την οικειότητα με τον σύντροφό τους σε σχέση με τις γυναίκες που δεν ανέφεραν προσποίηση του οργασμού.

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά τις γυναίκες με αποφευκτικό τύπο δεσμού, βρέθηκε πως προσποιούνται τον οργασμό για να αποφύγουν τα αρνητικά συναισθήματα που σχετίζονται με την απουσία ενός πραγματικού οργασμού και για να ολοκληρώσουν γρήγορα την συνουσία. Επιπλέον, η προσποίηση του οργασμού κατά την διάρκεια του στοματικού σεξ στις γυναίκες αυτές ήταν πιο πιθανό να αποδοθεί στην αποφυγή των αρνητικών συναισθημάτων που συνδέονται με τη σεξουαλική υγεία τους και την σεξουαλική ανεπάρκεια.

Από την άλλη, οι γυναίκες που ανέφεραν αγχώδη τύπο δεσμού με έντονο άγχος αποχωρισμού, ήταν πιο πιθανό να προσποιηθούν οργασμό κατά την διάρκεια της συνουσίας προκειμένου να ενισχύσουν θετικά την προσπάθεια του συντρόφου τους και να αποφύγουν τα αρνητικά συναισθήματα που σχετίζονται με το να μην φτάσουν σε κορύφωση. Αυτές οι γυναίκες ήταν επίσης πιο πιθανό να προσποιηθούν οργασμό κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ για να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση του συντρόφου τους, για να αποφύγουν την συσσώρευση αρνητικών συναισθημάτων σε σχέση με τη σεξουαλική πράξη. Τέλος, η ηλικία βρέθηκε ως προβλεπτικός παράγοντας μόνο στην περίπτωση της επιθυμίας αναβολής της σεξουαλικής επαφής, καθώς οι μεγαλύτερες γυναίκες προσποιούνταν τον οργασμό πιο συχνά για να σταματήσουν πιο γρήγορα την σεξουαλική επαφή.

Γενικότερα, η έρευνα έδειξε πως για τις γυναίκες με ανασφαλή τύπο δεσμού (είτε αποφευκτικού, είτε αγχώδους τύπου) το κοινό κίνητρο πίσω από την προσποίηση του οργασμού ήταν η αποφυγή των αρνητικών συναισθημάτων σχετικά με τη σεξουαλική τους υγεία και λειτουργία. Για τις γυναίκες με αγχώδη τύπο δεσμού η εξήγηση που δόθηκε είναι πως μη μπορώντας να βασιστούν στους συντρόφους τους για να αισθανθούν ασφαλείς, στρέφονται σε δευτερεύουσες στρατηγικές προκειμένου να μειώσουν το άγχος τους και η προσποίηση του οργασμού χρησιμοποιείται ως μέσο για την επίτευξη αυτού. Έχοντας ως στόχο την ικανοποίηση των αναγκών του συντρόφου, βλέπουμε πως τα κίνητρα περιστρέφονται γύρω από την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του και την ενίσχυση της δικής τους διέγερσης, με απώτερο στόχο να εμφανίζονται ως πιο ελκυστικές και να διασφαλίσουν μία όσο το δυνατό πιο ικανοποιητική σεξουαλική επαφή για τον σύντροφό τους, έτσι ώστε να αποφύγουν την πιθανή εγκατάλειψη από αυτόν. Από την άλλη, στις γυναίκες με αποφευκτικό τύπο δεσμού, όπου η σωματική εγγύτητα με έναν σύντροφο κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα τους προκαλεί δυσφορία, η προσποίηση χρησιμεύει στην ολοκλήρωση της σεξουαλικής επαφής και την λύση της δυσφορίας τους..

Αυτή η έρευνα μας προσφέρει μία περαιτέρω κατανόηση στην έννοια που προσδίδουν οι γυναίκες στην σεξουαλική δραστηριότητα και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν σεξουαλικά μέσα στη σχέση, καθιστώντας την διερεύνηση και την λύση ενός προβλήματος δυνατή.newsauto.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Lola-Astanova-pianist-1000

Με μία πρώτη ματιά που θα δεις την Lola Astanova θα πεις ότι ασχολείται με το μόντελινγκ, αλλά η 33χρονη καλλονή είναι πιανίστρια και μάλιστα πολύ καλή. H ταλαντούχα Lola τραβά την προσοχή με το στυλ και την εμφάνισή της, συχνά φορώντας εξαιρετικά ψηλά τακούνια και μίνι φούστες και φορέματα. Ακόμα και όταν παίζει μουσική δεν τα αποχωρίζεται.

wagsas

Το 9ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι ξεκινά το Σάββατο (21/9) στην Ιαπωνία, με την Εθνική Αγγλίας να κατεβάζει πολύ… δυνατή ομάδα! Όχι, δεν πρόκειται να επικεντρωθούμε στα αμιγώς αγωνιστικά στοιχεία, όμως σίγουρα μπορούμε να διακρίνουν πόσο όμορφες είναι οι γυναίκες των παικτών της Αγγλίας!

Anastasiya-Kvitko-1000

Kim Kardashian έχει κάνει μόδα τις σέξι ζουμερές αναλογίες της. Βλέποντας την Anastasiya Kvitko μας θυμίζει λίγο την γνωστή Αμερικανίδα τηλεπερσόνα, με την Anastasiya να είναι από τη Ρωσία.

Ronaldo-1

Έχει πραγματοποιήσει μια καριέρα – όνειρο, με αμέτρητες διακρίσεις, τίτλους και καταπληκτικά γκολ. Και όμως στη σύγκριση μεταξύ ποδοσφαίρου και σεξ με τη Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ, προτιμά το δεύτερο! Ο λόγος για τον Κριστιάνο Ρονάλντο φυσικά, ο οποίος υποστήριξε πως η ερωτική επαφή με την 25χρονη πρώην πωλήτρια, είναι καλύτερη από το κορυφαίο γκολ που έχει βάλει ποτέ.