Μουντιάλ 2022: Δεν χρειάστηκε τον Ρονάλντο η Πορτογαλία, 6-1 την Ελβετία και πρόκριση στους «8» - Δείτε τα γκολ

Μουντιάλ 2022: Δεν χρειάστηκε τον Ρονάλντο η Πορτογαλία, 6-1 την Ελβετία και πρόκριση στους «8» - Δείτε τα γκολ

Ο Γκονσάλο Ράμος πήρε τη θέση του Κριστιάνο στην 11άδα και πέτυχε χατ-τρικ - Σκόραραν και οι Πέπε, Γκερέρο, Λεάο - Το γκολ της τιμής ο Ακάνζι

portugal-m
Η Πορτογαλία, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκονσάλο Ράμος που πέτυχε χατ τρικ, είναι το τελευταίο κομμάτι του πάζλ των προημιτελικών αγώνων του Παγκοσμίου καθώς μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση διέλυσε την Ελβετία με 6-1 και το Σάββατο θα διεκδικήσει μια θέση στα ημιτελικά με αντίπαλό το Μαρόκο.

Κι όλα αυτά με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να βλέπει το ματς από τον πάγκο μέχρι το 73ο λεπτό πληρώνοντας την ανόητη αντίδραση του στο ματς με την Κορέα και την αμφισβήτηση του ανθρώπου ο οποίος μέχρι χθες αποτελούσε τη μεγαλύτερη ασπίδα προστασίας του...

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cov1euti4pqh)


Από την εποχή που ανέλαβε την εθνική Πορτογαλίας, ο Φερνάντο Σάντος ήταν ο κυματοθραύστης όλων των επιθέσεων που δέχονταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο και σαν στοργικός πατέρας έβρισκε πάντα μια εξήγηση για να δικαιολογήσει τα... ατοπήματα του στους συλλόγους που αγωνίζονταν.

Ακόμη και στην τελευταία ιστορία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που η πλειοψηφία του κόσμου είχε ταχθεί ενατίον του, ο Σάντος πήρε το μέρος του.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cov1gpi7k2cx)


«Είναι μία άκρως προσωπική συνέντευξη, μίλησε όχι μόνο ως παίκτης αλλά και ως άνθρωπος. Γι΄ αυτό θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με ανοχή και σεβασμό.», είχε πει ο πολύπειρος τεχνικός μετά το σάλο που είχε προκαλέσει η συνέντευξη του στον Πιρς Μόργκαν, αλλά όταν ο CR7 τόλμησε να θίξει την ηρεμία στα αποδυτήρια της Πορτογαλίας και να αμφισβητήσει την απόλυτη εξουσία του προπονητή σε αυτά, ήρθε και η ώρα της πρώτης κόντρας.

Με τον αγώνα κόντρα στην Ελβετία να να θεωρείται από τους ουδέτερους μια αμφίρροπη μάχη, ο Σάντος άφησε στον πάγκο το μεγάλο του αστέρι για τα... γαλλικά που του απηύθυνε όταν τον έκανε αλλαγή στο 65' του αδιάφορου αγώνα με την Νότιο Κορέα.

Αντ' αυτού έχρισε για πρώτη φορά βασικό τον 21χρονο Γκονσάλο Ράμος κι ο νεαρός επιθετικός της Μπενφίκα τον δικαίωσε στον απόλυτο βαθμό... Χρειάστηκε 17 λεπτά για να ανοίξει το σκορ, 50 λεπτά για να πετύχει χατ τρικ για να αποχωρήσει μετά από 73 λεπτά δίνοντας τη θέση του στον Κριστιάνο Ρονάλντο...

Το βλέμμα του κορυφαίου σκόρερ στην ιστορία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου όταν πάτησε το χορτάρι, μόνο χαρά δεν έδειχνε, αλλά όπως απέδειξε ο Σάντος πλέον αυτό είναι δικό του θέμα...

Γιατί ο τεχνικός της Πορτογαλίας, το μήνυμα που ήθελε να περάσει στα αποδυτήρια το έκανε και με τον πλέον πειστικό τρόπο: Ουδείς πάνω από την ομάδα, ακόμη κι αν πρόκειται για τον Κριστιάνο Ρονάλντο... Κι ας τον κάλυψε για μια ακόμη φορά λέγοντας πριν την έναρξη του αγώνα:
«Τον άφησα εκτός για λόγους τακτικής...».

Το ματς
Η τελευταία φορά που ο Ρονάλντο δεν ήταν στο βασικό σχήμα της Πορτογαλίας σε αγώνα μεγάλο τουρνουά ήταν το 2008 κατά σύμπτωση και πάλι κόντρα στην Ελβετία (αδιάφορο ματς ομίλων Euro).

Σήμερα όμως η ιστορία ήταν διαφορετική με την Ελβετία που μετρούσε στα τρία προηγούμενα ματς τρία γκολ παθητικό, να δέχεται τα διπλάσια σε μια εφιαλτική βραδιά όπου έλαμψε το άστρο του Γκονσάλο Ράμος.

Ο 21χρονος σέντερ φορ της Μπενφίκα στο 17' ξεκίνησε το προσωπικό του σόου, όταν με τρομερό αριστερό σουτ εκτέλεσε τον Ζόμερ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-couyusgyfjch)


Το 1-0 έδωσε «φτερά» στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος, η οποία ήταν σαφώς καλύτερη στον αγωνιστικό και κατάφερε να βρει και δεύτερο γκολ στο 33΄, ενώ δύο λεπτά νωρίτερα η Ελβετία είχε απειλήσει με το απευθείας φάουλ του Σακίρι.

Από κόρνερ που εκτέλεσε ο Φερνάντες (τρίτη ασίστ στη διοργάνωση, ενώ έχει και δύο γκολ, μόνο οι Εουσέμπιο και Ζοζέ Τόρες είχαν συμμετοχή σε περισσότερα τέρματα σ΄ ένα τουρνουά, αμφότεροι το 1966, με 10 και 6 αντίστοιχα) ο Πέπε νίκησε στον αέρα δύο αντιπάλους του και με καρφωτή κεφαλιά «έγραψε» το 2-0.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-couzifxijey9)


Οι Ίβηρες, που είχαν σε μεγάλη βραδιά τον Φέλιξ και έβγαιναν πάρα πολύ απειλητικά στην αντεπίθεση, θα μπορούσαν να είχαν «κλειδώσει» την πρόκριση από το πρώτο μέρος, εάν ο Ζόμερ στο 43΄ δεν έκανε σωτήρια επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Ράμος.

Ο αγώνας απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Γκονσάλο Ράμος στο 51΄ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Νταλότ και με άψογο τελείωμα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cov04jngi5u9)


Η ομάδα του Σάντος δε σταμάτησε εκεί. Μετά από εξαιρετική συνεργασία των παικτών της και ασίστ του Ράμος στον Γκερέιρο, ο τελευταίος «εκτέλεσε» τον Ζόμερ στο 55΄ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Πορτογαλίας (4-0).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cov0ekot9lll)


Από κόρνερ στο 58΄ και κεφαλιά προς το πίσω του Ράμος, ο Ακάντζι βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και μείωσε για την Ελβετία σε 4-1. Η βραδιά, όμως, ήταν... φτιαγμένη για τον Γκονσάλο Ράμος, ο οποίος στο 67΄ πέτυχε το πρώτο χατ τρικ στο Μουντιάλ, με το ιδανικό τελείωμα μετά την ασίστ του Φέλιξ (5-1).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cov0m72z44o1)



Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cov1ainf6pqp)

Έξι λεπτά αργότερα ο Ράμος έδωσε τη θέση του στον Κριστιάνο που πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, αλλά όσο κι αν προσπάθησε δεν μπόρεσε να βρει το γκολ που αναζητούσε με μανία...

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cov0s3py6qah)


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cov0x2ea2iq9)



Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε με εκπληκτικό γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λεάο, πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cov123aoq25l)


Διαιτητής: Σέσαρ Αρτούρο Ράμος (Μεξικό)

Κίτρινες: Σαρ, Τσόμερτ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο, Οτάβιο (73΄ Βιτίνια), Καρβάλιο, Μπερνάρντο Σίλβα (81΄ Νέβες), Φερνάντες (87΄ Λεάο), Ράμος (73΄ Όρτα), Φέλιξ (73΄ Ρονάλντο)

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Φερνάντες, Σαρ (46΄ Τσόμερτ), Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ (54΄ Ζακάρια), Τσάκα, Σακίρι, Σο (54΄ Σεφέροβιτς), Βάργκας (66΄ Οκαφόρ), Εμπολό (89΄ Γιασάρι)



Το πανόραμα της φάσης των 16
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου
Ολλανδία-ΗΠΑ 3-1

Αργεντινή-Αυστραλία 2-1

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου
Γαλλία-Πολωνία 3-1

Αγγλία-Σενεγάλη 3-0

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου
Ιαπωνία-Κροατία 1-1 (1-3 πέναλτι) 

Βραζιλία-Νότια Κορέα 4-1

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου
Μαρόκο-Ισπανία 0-0 (3-0 πέναλτι)

Πορτογαλία-Ελβετία 6-1

Ειδήσεις σήμερα:

Ποινική δίωξη στον συνταγματάρχη για τις ληστείες σε τράπεζες με ψεύτικη χειροβομβίδα

Η Ψηφιακή κάρτα Εργασίας φέρνει μείωση ασφαλιστικών εισφορών - Τι ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης

'Eρχονται ισχυρές καταιγίδες αύριο το βράδυ στην Αττική - Νέα σύντομη αλλά ισχυρή κακοκαιρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ