Μουντιάλ 2022, Βραζιλία-Νότια Κορέα 4-1: Υπόθεση 36 λεπτών - Δείτε τα γκολ

Μουντιάλ 2022, Βραζιλία-Νότια Κορέα 4-1: Υπόθεση 36 λεπτών - Δείτε τα γκολ

Η Βραζιλία έκανε ονειρικό α' ημίχρονο - Μέχρι το 36' είχε προηγηθεί 4-0 και μετά τράβηξε... χειρόφρενο, με τη μαχητική Κορέα να βρίσκει το γκολ της τιμής στο 76'  - Με την Κροατία στα προημιτελικά η σελεσάο

brazil43636
Λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση της Βραζιλίας με τη Νότια Κορέα, ο Πελέ έκανε εμψυχωτική ανάρτηση για την εθνική ομάδα της χώρας του, μέσα από το νοσοκομείο όπου δίνει τη δική του μάχη. «Φίλοι μου, θέλω να σας εμπνεύσω» έγραψε το Μαύρο Διαμάντι, το μήνυμα του οποίου φαίνεται πως έβαλε για τα καλά στη… πρίζα τον Νεϊμάρ και τους συμπαίκτες του!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cou6ycygz4ch)


Πραγματοποιώντας την καλύτερή της εμφάνιση εδώ και χρόνια, η Σελεσάο διέλυσε την (αφελή, πλην φιλότιμη) Νότια Κορέα με (το σκορ στο ημίχρονο ήταν… 4-0!) και έκλεισε ραντεβού στα προημιτελικά με την Κροατία (Παρασκευή 09/12, 17:00), με… φόντο πιθανό αντάμωμα με την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι στα ημιτελικά.

Ντανίλο και Νεϊμάρ, η συμμετοχή των οποίων ήταν αμφίβολη για το… υπόλοιπο Μουντιάλ πριν από λίγες ημέρες, όχι μόνο αποθεραπεύτηκαν εγκαίρως, αλλά και ξεκίνησαν βασικοί, με τον πρώτο να ξεκινάει ως αριστερό μπακ, για να καλύψει τα κενά των τραυματιών Άλεξ Σάντρο και Άλεξ Τέλες, με τον Έντερ Μιλιτάο να θυμάται τα… νιάτα του στη Πόρτο, παίζοντας ως δεξί μπακ.

Ο Πάουλο Μπέντο, ο οποίος επέστρεφε στον πάγκο της Νότιας Κορέας μετά την απουσία του λόγω τιμωρίας από το προηγούμενο ματς, ξεκίνησε στα χαφ τον Χουάνγκ Ιν Μπέομ του Ολυμπιακού, αλλά και τον ήρωα στη νίκη – πρόκριση επί της Πορτογαλίας, Χουάνγκ Χι Τσαν.

Το πάρτι άρχισε (πολύ) νωρίς
Κλείσιμο
Η Βραζιλία μπήκε από την αρχή αποφασισμένη να… πνίξει την αντίπαλό της και, προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, είχε βάλει το νερό στο αυλάκι για να βρεθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Καταπληκτικός συνδυασμός Καζεμίρο, Λούκας Πακετά και Ραφίνια, με τον εξτρέμ της Μπαρτσελόνα να σεντράρει συρτά στη περιοχή, τον Νεϊμάρ να ακουμπάει την μπάλα και αυτή να καταλήγει στον Βινίσιους Ζούνιορ, ο οποίος κοντρόλαρε άψογα και, με εξαιρετικό πλασέ, έστειλε την μπάλα εκεί όπου ο Κιμ Σέουνγκ Γκιού δεν μπορούσε να κάνει τίποτα (7’).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cou45zhsgnnt)


Το πρώτο μουντιαλικό γκολ του εξτρέμ της Ρεάλ Μαδρίτης αποδείχθηκε προάγγελος του τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Δευτερόλεπτα μετά την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, ο Ριτσάρλισον κέρδισε έξυπνα πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Νεϊμάρ (13’), ο οποίος πλάσαρε εύστοχα και έφτασε τα 76 γκολ με τη Σελεσάο, απέχοντας μόλις ένα από τον αρχί – σκόρερ όλων των εποχών.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cou4i0qlelrt)


Ποιος είναι αυτός; Μα βεβαίως ο Πελέ, ο οποίος ήταν μέχρι τώρα, μαζί με τον Ρονάλντο (το Φαινόμενο), οι μοναδικοί Βραζιλιάνοι που είχαν σκοράρει σε τρία διαφορετικά Μουντιάλ. Πλέον, στη λίστα μπήκε και ο «Νέι».

Ατελείωτη ποδοσφαιρική γιορτή
Η Νότια Κορέα, αφού προσπάθησε να συνέλθει από το σοκ, άγγιξε το γκολ που θα την κρατούσε ζωντανή, όταν ο Άλισον με καταπληκτική απόκρουση αποσόβησε ένα εξίσου φανταστικό τέρμα από τον Χουάνγκ Τσι Χαν, που έπιασε σουτ – φαρμάκι από τα είκοσι μέτρα (17’).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cou4ltlgchbt)


Και, από το πιθανό 2-1, περάσαμε στο… πραγματικό 3-0 με ένα γκολ – ποίημα στο οποίο συμμετείχαν οι δύο στόπερ της Βραζιλίας (!), με Μαρκίνιος και Τιάγκο Σίλβα να συνδυάζονται μαγικά με τον Ριτσάρλισον, ο οποίος πέτυχε σε ρυθμούς… τραμ τραμ το τρίτο του γκολ στη διοργάνωση (29’).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cou4tubkcwwp)


Ο Άλισον αρνήθηκε ξανά το γκολ στον Χι Τσαν σε σουτ από δύσκολη γωνία (32’), με κάθε επίθεση της Βραζιλίας να… μυρίζει γκολ, όπως συνέβη στο 36’, όταν ο Βινίσιους βρήκε με ωραία σέντρα τον Λούκας Πακετά, για να προστεθεί και αυτός στο πάρτι της Σελεσάο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cou50vtn050h)


Η ομάδα του Τίτε, ο οποίος παρασύρθηκε από την εορταστική ατμόσφαιρα και χόρεψε με τους παίκτες του στα πανηγύρια (!), συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι, χάνοντας ευκαιρίες και για άλλα γκολ.

Το πιο εφιαλτικό 45λεπτο στην ιστορία της Νότιας Κορέας ολοκληρώθηκε χωρίς άλλα «χτυπήματα», με τη Βραζιλία να μην είχε ποτέ τέτοιο προβάδισμα σε ημίχρονο αγώνα νοκ άουτ ενός Μουντιάλ και να προηγείται με τέσσερα γκολ διαφπρά σε ανάπαυλα ματς της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά τις 16 Ιουνίου του 1954, όταν και είχε προηγηθεί του Μεξικό, επίσης με σκορ 4-0.

Το (κορεατικό) ημίχρονο της τιμής
Μετά από τέτοια παράσταση, βεβαίως, το δεύτερο ημίχρονο μάλλον… περίσσευε. Σταδιακά, ο Τίτε ξεκούρασε – προφύλαξε Έντερ Μιλιτάο, Ντανίλο, Βινίσιους Ζούνιορ και Νεϊμάρ, ενώ έδωσε την ευκαιρία στον τρίτο τερματοφύλακα, Γουεβέρτον, να πάρει και αυτός… μυρωδιά από Μουντιάλ.

Προτού αντικατασταθεί, ο Άλισον είδε πως ο Πάικ Σεουνγκ Χο, με σουτ έξω από την περιοχή, σημείωνε το (καταπληκτικό) γκολ της τιμής για την Κορέα, η οποία στο δεύτερο ημίχρονο πλησίασε και άλλες φορές σε περαιτέρω μείωση του σκορ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cou64xesx63d)


Η Βραζιλία, κατά κύριο λόγο με τον Ραφίνια, βρέθηκε κοντά σε ένα πέμπτο γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε, κάτι που διόλου δεν ενόχλησε τους φίλους της που χόρευαν στις εξέδρες, κάνοντας (ρεαλιστικά) όνειρα για το έκτο αστέρι στη φανέλα της Σελεσάο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cou6ofiv0k5l)


MVP: Όλη η Βραζιλία του πρώτου ημιχρόνου! Από τον Άλισον με τις αποκρούσεις του και τον φανταστικό συνδυασμό Μαρκίνιος – Τιάγκο Σίλβα στο γκολ του Ριτσάρλισον, μέχρι τους Βινίσιους Ζούνιορ και Νεϊμάρ με γκολ και ασίστ έκαστος.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Νεϊμάρ. Έκανε αγώνα δρόμου για να προλάβει, ξεπέρασε σε χρόνο – ρεκόρ τον τραυματισμό του στον δεξιό αστράγαλο και έδειξε σαν να μην είχε λείψει ποτέ. Η Βραζιλία έχει πολλές και ποιοτικές λύσεις στο ρόστερ της, αλλά με παρόντα τον «Νέι» ανεβαίνει ένα επίπεδο πάνω.

Η ΓΚΑΦΑ: O Βου Γιουνγκ Τσουν επιχείρησε να διώξει την μπάλα από την περιοχή, αλλά αντ’ αυτού… έδιωξε το πόδι του Ριτσάρλισον, ο οποίος μπήκε έξυπνα στη φάση. Πέναλτι, γκολ του Νεϊμάρ, 2-0 πριν από το 15λεπτο και… αντίο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική λειτουργία της Κορέας στο πρώτο ημίχρονο. Σύμφωνοι, η Βραζιλία ήταν φανταστική σε αυτό το διάστημα, αλλά εν μέρει επειδή… βρήκε και τα έκανε, κόντρα στους Ασιάτες, τους οποίους είχε πιάσει… θάλασσα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ένα από τα πιο ξεκούραστα πεντοχίλιαρα (ευρώ) στη καριέρα του Γάλλου Κλεμάν Τουρπάν, ο οποίος έδειξε μόλις μια κίτρινη κάρτα και χρειάστηκε να παρέμβει ελάχιστα στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Σάμπα χόρευε στο πρώτο 45λεπτο η Βραζιλία, η οποία «καθάρισε» το ματς και την πρόκριση πριν από το ημίωρο. Με τέτοιες εμφανίσεις προκαλεί… σοκ και δέος, αν και ο βαθμός δυσκολίας θα ανεβαίνει με το πέρασμα των αγώνων. Αξιόμαχη η Νότια Κορέα, παρά την τεσσάρα, άξιζε και άλλα γκολ στην επίθεση.

Βραζιλία (Τίτε): Άλισον (80’ Γουεβέρτον) – Έντερ Μιλιτάο (63’ Ντάνι Άλβες), Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Ντανίλο (72’ Γκλέισον) – Καζεμίρο, Λούκας Πακετά – Ραφίνια, Νεϊμάρ (80’ Ροντρίγκο), Βινίσιους Ζούνιορ (72’ Γκαμπριέλ Μαρτινέλι) – Ριτσάρλισον.

Νότια Κορέα (Πάουλο Μπέντο): Σέουνγκ Γκιού – Μουν Χβαν, Μιν Τζάε, Γιουνγκ Γκβον, Τζιν Σου (46’ Τσουλ Χονγκ) – Τζάε Σουνγκ (74’ Κανγκ Ιν), Βου Γιουνγκ (46’ Τζουν - Χο), Ιν Μπέομ (65’ Σέουνγκ Χο), Χι Τσαν – Γκουε Σουνγκ (80’ Ουί Τζο), Χέουνγκ Μιν.


Το πανόραμα της φάσης των 16
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου
Ολλανδία-ΗΠΑ 3-1

Αργεντινή-Αυστραλία 2-1

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου
Γαλλία-Πολωνία 3-1

Αγγλία-Σενεγάλη 3-0

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου
Ιαπωνία-Κροατία 1-1 (1-3 πέναλτι) 

Βραζιλία-Νότια Κορέα 4-1

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου
17:00, Μαρόκο-Ισπανία, «Education City Stadium»

21:00, Πορτογαλία-Ελβετία, «Lusail Iconic Stadium»

Ειδήσεις σήμερα:

Εν ενεργεία συνταγματάρχης ο ληστής με τη χειροβομβίδα στην Αργυρούπολη

Θωρακίζεται το Αιγαίο με αντι-drones συστήματα, κορβέτες και ασκήσεις με συμμάχους

Δίκη Φιλιππίδη: «Ήμουν στη σκηνή και μου έδειχνε τα γεννητικά του όργανα από τις κουίντες»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ