Μουντιάλ 2022, Γκάνα-Ουρουγουάη 0-2: Κέρδισαν αλλά έχασαν την πρόκριση από τους Κορεάτες

Μουντιάλ 2022, Γκάνα-Ουρουγουάη 0-2: Κέρδισαν αλλά έχασαν την πρόκριση από τους Κορεάτες

Η Ουρουγουάη επικράτησε με 2-0 της Γκάνας αλλά η νίκη της Νοτίου Κορέας επί της Πορτογαλίας την άφησε εκτός συνέχειας στο Μουντιάλ

26539374
Αποκλεισμός σοκ για την Ουρουγουάη! Η Σελέστε νίκησε με 2-0 την Γκάνα, ήταν αγκαλιά με την πρόκριση αλλά η νίκη της Νότιας Κορέας κοντρα στην Πορτογαλία άφησε εκτός του Μουντιάλ του Κατάρ τη Σελέστε για ένα γκολ.

Οι Ασιάτες χάρη στο γκολ του Χουάνγκ Χι Τσαν στο 90+1' νίκησαν την ομάδα του Φερνάντο Σάντος και προκρίθηκαν χάρη στο κριτήριο της καλύτερης επίθεσης.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-corhwh97nou9)


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-corftlrh7cih)
Κλείσιμο

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-corfvqshkt1l)


Το πρώτο τέταρτο κύλησε χαμηλό τέμπο, όμως οι Γκανέζοι έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ. Στο 16' ο Κούντους ανατράπηκε από τον Ροσέτ, σε πρώτο χρόνο σταμάτησε η φάση για οφσάιντ, αλλά μετά από παρέμβαση του VAR οι Αφρικανοί κέρδισαν την παράβαση. Ο Αντρέ Αγιού ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο τερματοφύλακας της Σελέστε και... εξιλεώθηκε, καθώς έπεσε στη σωστή γωνία και απέκρουσε.

Από εκεί και πέρα το ματς ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Στο 22' οι Ουρουγουανοί προειδοποίησαν. Λάθος στην άμυνα από τον Σαλισού, κάθετη του Ντε Αρασκαέτα, ο Νούνιες βγήκε τετ α τετ, «τσίμπησε» τη μπάλα αλλά ο Σαλισού πρόλαβε να διώξει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και διόρθωσε το λάθος του.

Ο Ντε Αρασκαέτα μέσα σε έξι λεπτά «σόκαρε» του Αφρικανούς και έβαλε τη Σελέστε σε τροχιά πρόκρισης. Στο 26' ο Νούνιες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Αμαρτέι δεν κατάφερε να απομακρύνει ο Σουάρες πλάσαρε, απέκρουσε ο Ζίγκι αλλά ο Ντε Αρασκαέτα πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ. Στο 31' ο Σουάρες τσίμπησε τη μπάλα και ο Ντε Αρασκαέτα με βολέ νίκησε για δεύτερη φορά τον τερματοφύλακα των Αφρικανών για το 2-0.


Η Ουρουγουάη ήταν πιο κοντά στο γκολ από ότι η Γκάνα. Στο 57' ο Νούνιες ανατράπηκε από τον Αμαρτέι μέσα στην περιοχή, ο VAR κάλεσε τον Σίμπερτ, ο οποίος έκρινε πως δεν υπάρχει παράβαση. Στο 65' οι Ουρουγουανοί έκρυψαν τη μπάλα, ο Βαλβέρδε έδωσε τη μπάλα στον Πελίστρι, ο οποίος αστόχησε και στο 70' ο Βαλβέρδε απείλησε με φανταστικό βολέ, αλλά ο Ζϊγκι έβγαλε με δυσκολία.

ΓΚΑΝΑ (Ότο 'Αντο): Ζίγκι, Σεϊντού, Αμαρτέι, Σαλισού, Μπαμπά, Πάρτεϊ, Αμπντούλ Σαμέντ (72΄ Κιέρεχ), Κούντους (90+8΄ Ισαχάκου), Αντρέ Αγιού (46΄ Μπουκαρί), Ζορντάν Αγιού (46΄ Σουλεμανά), Γουίλιαμς (72΄ Σεμένιο)

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ροσέτ, Βαρέλα, Χιμένες, Κοάτες, Ολιβέρα, Πελίστρι (66΄ Ντε Λα Κρους), Βαλβέρδε, Μπεντανκούρ (34΄ Βεσίνο), Ντε Αρασκαέτα (80΄ Κανόμπιο), Σουάρες (66΄ Καβάνι), Νούνιες (80΄ Μάξι Γκομες)

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Πιο προσιτό το ΕΣΥ με το νέο νομοσχέδιο - Τι κερδίζουν πολίτες και γιατροί

Έρευνα για τέσσερα κακουργήματα για τον πατέρα Αντώνιο και άλλους 10

Λήγει σήμερα η προθεσμία στον πατέρα Αντώνιο να εγκαταλείψει την Κιβωτό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network