Μουντιάλ 2022, Αργεντινή-Πολωνία 2-0: Πρόκριση με πρωτιά για την ομάδα του Μέσι! - Δείτε τα γκολ

Μουντιάλ 2022, Αργεντινή-Πολωνία 2-0: Πρόκριση με πρωτιά για την ομάδα του Μέσι! - Δείτε τα γκολ

Η Αργεντινή αν και ξεκίνησε με ήττα στο Μουντιάλ του Κατάρ κερδίζοντας το Μεξικό και την Πολωνία προκρίθηκε ως πρώτη στα νοκ άουτ και θα παίξει με την Αυστραλία - Δεύτερη η Πολωνία

26529455
Με σπουδαία εμφάνιση η Αργεντινή κέρδισε με 2-0 την Πολωνία και προκρίθηκε ως 1η από τον 3ο όμιλο στη φάση των "16" στο Μουντιάλ του Κατάρ. 

Από την άλλη η Πολωνία αν και έχασε από την Αργεντινή προκρίθηκε ως 2η στην ισοβαθμία με το Μεξικό! 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-copwwnl934l5)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-copw0ldyp4u1)


Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-copvt49o6pg1)


Στα νοκ άουτ η Αργεντινή θα συναντήσει την Αυστραλία και η Πολωνία θα παίξει με την παγκόσμια πρωταθλήτρια, τη Γαλλία για μια θέση στους "8".  Τα γκολ πέτυχαν ο Μακ Άλιστερ στο 46' και ο Άλβαρες στο 67' ενώ στο 39' ο Σέζνι απέκρουσε πέναλτι του Μέσι! 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-copxtp7zjh0p)


Ο αγώνας 

Ο Σκαλόνι προτίμησε τον Άλβαρες και τον Φερνάντες στο βασικό σχήμα, η ομάδα του μπήκε πολύ δυνατά, έκλεισε την Πολωνία στην εστία της και από το πρώτο λεπτό πίεσε. Στο 7ο λεπτό ο Μέσι έκλεψε, αλλά δεν ολοκλήρωσε, ενώ στο 10' το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στον Σέζνι.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-copxk090m6lt)


Η Πολωνία αδυνατούσε να κυκλοφορήσει, χωρίς εμπνεύσεις, απλά περίμενε την αντίπαλό της κλείνοντας όλους τους διαδρόμους. Στο 28ο λεπτό η Αργεντινή πλησίασε στο γκολ, αλλά τόσο ο Άλβαρες όσο και ο Ακούνια δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο. Για 30 λεπτά το σκηνικό ήταν το ίδιο, με την Αλμπισελέστε να θέλει, αλλά να μη μπορεί να διασπάσει την άμυνα των αντιπάλων.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-copwzhx20xtt)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-copx47kie7ox)



Στο 35' η ομάδα του Σκαλόνι βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ, αλλά και πάλι ο Σέζνι νίκησε τον Άλβαρες. Ενα λεπτό αργότερα η Αλμπισελέστε βρέθηκε στην άσπρη βούλα, όταν ο Πολωνός τερματοφύλακας στην έξοδο του αντί για τη μπάλα βρήκε το πρόσωπο του Μέσι. Ο Μάκελι πήγε στο VAR, έδωσε την παράβαση, ο αρχηγός όμως ήταν άστοχος, με τον Σέζνι να κάνει τρομερή επέμβαση! Ηταν το 2ο χαμένο του Μέσι σε τρεις εκτελέσεις σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το τέλος του πρώτου 45λεπτου βρήκε τους Πολωνούς ανακουφισμένους και τους Αργεντινους… τρελαμένους για τις ευκαιρίες που έχασαν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-copvpycuol0x)


Μια καθηλωτική εμφάνιση, μια εύκολη πρωτιά!

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί ο Σκαλόνι, αφού μόλις στο 46ο λεπτό η Αργεντινή πέτυχε το πολυπόθητο γκολ. Ο Μολίνα βρήκε τον ΜαΚάλιστερ, η άμυνα της Πολωνίας αδράνησε, ο Σέζνι δεν είχε την καλύτερη αντίδραση και το… 974 πήρε «φωτιά». Μια κεφαλιά του Γκλικ ως αντίδραση και τέλος. Η Πολωνία απλά… παρακολουθούσε, ανίκανη να αντιδράσει και η Αργεντινή έκανε ό,τι ήθελε! Ο Ταλιαφίκο και ο Παρέδες έδωσαν μεγαλύτερη φρεσκάδα και στο 61’ ήρθε ακόμα μια μεγάλη φάση, αλλά ο ΜακΚάλιστερ αυτή τη φορά απέτυχε να σκοράρει. Το 2ο τέρμα ήρθε στο 67’, με τον Άλβαρες να παίρνει την ασίστ από τον Φερνάντες να διαμορφώνει το 2-0.

Ο Κίβιορ έδωσε την πρόκριση

Κι εκεί άρχισε το θρίλερ, το Μεξικό έκανε πάρτι, ισοβαθμούσε σε όλα με την Πολωνία, αλλά οι… κίτρινες της ομάδας του «Λέβα» ήταν λιγότερες. Η Αργεντινή πίεζε για ένα τρίτο γκολ, Αλβαρες και Μέσι όμως δεν μπορούσαν να σκοράρουν. Γκολ δεν μπόρεσε να βάλει ούτε ο Λαουτάρο, ενώ στις καθυστερήσεις, ο Κίβιορ έκανε το κόψιμο της ζωής του, αφού δεν άφησε τη μπάλα να περάσει τη γραμμή. Βέβαια, στο τελευταίο λεπτό η Σαουδική Αραβία σκόραρε και η Πολωνία με αυτόν τον τρόπο πέρασε στην επόμενη φάση.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέσνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεσίνσκι (72' Γέντζεϊτσικ), Ζιελίνσκι, Μπιέλικ (62' Ντ. Σιμάνσκι), Κριχόβιακ (84' Πιόντεκ), Φρανκόβσκι (46' Σκόρας), Σβιντέρσκι (46' Καμίνσκι), Λεβαντόβσκι

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (59' Ταγλιαφίκο), Ντε Πολ, Φερνάντες (79' Πεσέλα), Μακ Άλιστερ (84' Αλμάντα), Μέσι, Άλβαρες (79' Άλβαρες), Ντι Μαρία (59' Παρέδες)

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέσω του gov.gr η έκδοση άδειας για πολιτικό γάμο

Δείτε βίντεο: Γυναίκα γέννησε όρθια στην Κίνα γιατί... δεν είχε covid test για να μπει στο μαιευτήριο

Η κακοκαιρία χτυπά την Αττική - Προβλήματα στους δρόμους - Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ