Μουντιάλ 2022, Ουαλία - Αγγλία 0-3: Με μαγικό Ράσφορντ αήττητη στα νοκ άουτ - Δείτε τα γκολ

Μουντιάλ 2022, Ουαλία - Αγγλία 0-3: Με μαγικό Ράσφορντ αήττητη στα νοκ άουτ - Δείτε τα γκολ

Με τον Μάρκους Ράσφορντ να σκοράρει δις η Αγγλία προκρίθηκε ως πρώτη από τον όμιλό της και θα παίξει την Κυριακή (21:00) για μια θέση στα προημιτελικά με τη Σενεγάλη

26524954
Ντέρμπι; Ποιο ντέρμπι; Η Αγγλία επιβεβαίωσε ότι είναι πολύ ανώτερη από την Ουαλία, τη «καθάρισε» με δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά, πέτυχε ακόμα ένα τέρμα (3-0) και ολοκλήρωσε τη πρώτη φάση ούσα στην κορυφή του δεύτερου ομίλου, κλείνοντας ραντεβού με τη Σενεγάλη για την Κυριακή (04/12, 21:00), στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cop38hm0jb2x)


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cop29dzss541)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cop20s8gmpvd)
Κλείσιμο

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cop1bahju435)


Μονόλογος της ομάδας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στο πρώτο ημίχρονο, όπου όμως δημιούργησε ελάχιστες ευκαιρίες, με εξαίρεση ένα μοναδικό τετ – α – τετ του Μάρκους Ράσφορντ που έβγαλε ο Ντάνι Γουόρντ.

Πέραν τούτου, λίγα πράγματα από τα Τρία Λιοντάρια, αλλά απολύτως τίποτα από την Ουαλία, η οποία… υποτίθεται ότι πάλευε για τη νίκη που θα της έδινε, σε περίπτωση ισοπαλίας στο άλλο ματς, την πρόκριση στους «16». Οι Δράκοι, όμως, δεν εμφανίστηκαν ποτέ και πουθενά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cop2z351qmxd)


Ράσφορντ, Φόντεν και… kisses!
Στο δεύτερο μέρος, αντίθετα με το πρώτο, οι ευκαιρίες άρχισαν να γίνονται γκολ, με αποτέλεσμα η σεμνή… τελετή να λάβει τέλος πολύ γρήγορα. Για την ακρίβεια, μέσα σε δύο λεπτά, όσα χρειάστηκαν Ράσφορντ και Φιλ Φόντεν για να «καθαρίσουν» το ματς, την πρόκριση και την πρωτιά του ομίλου.


Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όλο και πιο επιδραστικός στο παιχνίδι της Αγγλίας, μετέτρεψε σε γκολ με εξαιρετική εκτέλεση (50’) το φάουλ που κέρδισε ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος «χτύπησε» από κοντά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα (51’), ύστερα από την τρίτη ασίστ του (άκαπνου μέχρι τώρα) Χάρι Κέιν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cop2k2uajn95)


Όλα είχαν τελειώσει, παρά το… παραλίγο αυτογκόλ του Χάρι Μαγκουάιρ στην αμέσως επόμενη φάση. Ο Σάουθγκεϊτ άρχισε να ξεκουράζει βασικούς του ποδοσφαιριστές ενόψει του ανταμώματος με την Σενεγάλη και ο Ράσφορντ, με ωραία ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή, έδινε διαστάσεις στη δίκαη νίκη – πρόκριση – πρωτιάς (68’) μιας ομάδας που έχει ταλέντο για να πάει μακριά. Τώρα, ζητείται και προσωπικότητα...

MVP: Ο Μάρκους Ράσφορντ. Άνοιξε το σκορ με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ και έλυσε τα πόδια των συμπαικτών του, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου με ένα δεύτερο γκολ, το οποίο τον φέρνει στην πρώτη θέση των σκόρερ της διοργάνωσης με τρία συνολικά, μαζί με Κιλιάν Εμπαπέ, Ένερ Βαλένσια και Κόντι Γκάκπο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Φιλ Φόντεν. Στο στείρο 0-0 με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όλοι αναρωτιούνταν «που είναι ο Φόντεν οέο;». Και, στο επόμενο ματς, ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι δικαιολόγησε το ντόρο γύρω από την απουσία του. Κέρδισε το φάουλ από το οποίο έσπασε το ουαλικό λουκέτο ο Μάρκους Ράσφορντ και σφράγισε τη νίκη – πρωτιά αμέσως μετά. Πολυτέλεια για την Αγγλία να μην παίζει αυτός ο τύπος...

Η ΓΚΑΦΑ: Δεν είναι ακριβώς γκάφα, αλλά αν έμπαινε η σέντρα – σουτ του Ντάνιελ Τζέιμς, όταν η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Χάρι Μαγκουάιρ και έβγαλε ο Τζόρνταν Πίκφορντ, η Ουαλία θα μείωνε άμεσα σε 2-1 και, θεωρητικά τουλάχιστον, θα διεκδικούσε ένα αποτέλεσμα γοήτρου στο «αντίο» της στο Μουντιάλ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Γκάρεθ Μπέιλ. Άφαντος για ακόμα ένα παιχνίδι, πλήρωσε τα μυϊκά του προβλήματα και αποχώρησε στην ανάπαυλα, προκειμένου να μην συνεχίσει να εκτίθεται στο υψηλότερο επίπεδο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Έμπειρος ο Σλοβένος Σλάβκο Βίντσιτς, τον βοήθησε ο αγώνας και, παρά την κρισιμότητά του, τον κράτησε υπό έλεγχο δείχνοντας μόλις δύο κίτρινες κάρτες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Αγγλία άφησε πίσω τον κακό της εαυτό κόντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και, βρίσκοντας κενούς χώρους στο δεύτερο ημίχρονο, «κατάπιε» την απογοητευτική Ουαλία και πέρασε πανηγυρικά στους «16» ως πρώτη. Η Σενεγάλη, πάντως, δεν προμηνύεται τόσο εύκολη αντίπαλος...

Ουαλία (Ρόμπερτ Πέιτζ): Γουόρντ – Γουίλιαμς (36’ λ. τρ. Ρόμπερτς), Μέφαμ, Ρόντον, Ντέιβις (59’ λ. τρ. Μορέλ) – Αμπάντου, Άλεν (81’ Κόλγουιλ) – Μπέιλ (46’ Τζόνσον), Ράμσεϊ, Τζέιμς (77’ Γουίλσον) – Μουρ.

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουγθκεϊτ): Πίκφορντ – Γουόκερ (58’ Αλεξάντερ - Άρνολντ), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο (65’ Τρίπιερ) – Χέντερσον, Ράις (58’ Φίλιπς), Μπέλινγχαμ – Φόντεν, Κέιν (58’ Γουίλσον), Ράσφορντ (75’ Γκρίλις).

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Εύβοια: Οι δύο λόγοι που προβληματίζουν τους επιστήμονες μετά τα 4,8 Ρίχτερ

Θεσσαλονίκη: Μοιράζει δώρα ζωής η 21χρονη φοιτήτρια που σκότωσε ο 26χρονος Αλβανός

Μουντιάλ 2022: Τα ματς θρίλερ που έρχονται - Ποιοι προκρίθηκαν, ποιοι κινδυνεύουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ