Μουντιάλ 2022: Ιράν - ΗΠΑ 0-1: Ο Πούλισικ έστειλε τους Αμερικανούς στους 16 - Δείτε το γκολ

Μουντιάλ 2022: Ιράν - ΗΠΑ 0-1: Ο Πούλισικ έστειλε τους Αμερικανούς στους 16 - Δείτε το γκολ

Το γκολ που πέτυχε ο Κρίστιαν Πούλισικ στο 38' ήταν αρκετό για τις ΗΠΑ που πήραν το εισιτήριο για τους 16 κι εκεί θα αντιμετωπίσουν την Ολλανδία

26524893

Όπως το Εκουαδόρ, που έπαιζε για δύο αποτελέσματα κόντρα στη Σενεγάλη (αλλά έχασε με 2-1), έτσι και το Ιράν που του αρκούσε και η ισοπαλία για να περάσει στους 16, δεν τα κατάφερε με τις ΗΠΑ να επικρατούν με 1-0 χάρις στο πρώτο γκολ του Πούλισικ στο Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cop37d6z7ks1)



Οι ΗΠΑ μπήκαν πιο δυνατά, πίεσαν και προσπάθησαν να βάλουν δύσκολα στους Ιρανούς. Μάλιστα, στο 9ο λεπτό είχαν την πρώτη υποψία φάσης, αλλά το σουτ του Μούσα πέρασε άουτ. Οι Αμερικάνοι είχαν τον έλεγχο, κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα και προσπαθούσαν να βρουν χώρους για να φτάσουν στην αντίπαλη εστία. Στο 33' ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή για τις ΗΠΑ, αλλά το σουτ του Γουεά πέρασε άουτ.

Ο ΜακΚένι ήταν ο κινητήριος μοχλός, έκανε ό,τι ήθελε στον άξονα και από τα πόδια του στο 38' ξεκίνησε η φάση του γκολ. Ο μέσος της Γιουβέντους μοίρασε υπέροχα στον Ντεστ, ο τελευταίος με κεφαλιά βρήκε τον Πούλισικ, ο οποίος μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα. Ο επιθετικός της Τσέλσι έφτασε τα 22 γκολ, ωστόσο τραυματίστηκε και στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cop16u5axlep)



Οι ΗΠΑ έκαναν ένα ώριμο παιχνίδι, με πολλά τρεξίματα, αντίθετα, οι Ιρανοί δεν είχαν ιδέες, αλλά και... σουτ σε ολόκληρο 45λεπτο. Για λίγα εκατοστά στο 45'+7' δε μέτρησε το γκολ του Γουεά, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας από εξαιρετική πάσα του ΜακΚένι.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cop1klmqh4op)
Κλείσιμο



Το Ιράν ήθελε, αλλά δεν…
Στην επανάληψη, το Ιράν αποφάσισε να επιτεθεί, να αφήσει την άμυνα, αν και πίσω του άφησε αρκετά κενά. Βέβαια, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 52ο λεπτό για να δούμε την πρώτη τελική προσπάθεια των Ιρανών, αλλά η κεφαλιά του Γκόντος πέρασε άουτ. Η ομάδα του Κεϊρόζ επιδίωξε να γίνει πιο επικίνδυνη, αλλά οι Αμερικάνοι φρόντισαν να κλείσουν τους χώρους στην εστία τους.

Oι Ιρανοί έπαιξαν φουλ επίθεση, όμως ο Μπερχάλτερ είχε φροντίσει να θωρακίσει την άμυνα της ομάδας του. Βέβαια, από το 60’ κι έπειτα μόνο μια φορά οι ΗΠΑ βγήκαν στην κόντρα, αλλά η επιλογή του Μουρ στο 86’ δεν ήταν ιδανική. Το Ιράν πάλεψε, αλλά στις καθυστερήσεις, ο Πουραλικανζί με κεφαλιά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

ΙΡΑΝ: Μπεϊρανβάντ, Ραζεϊάν, Μ. Χοσεϊνί, Πουραλιγκαντζί, Μοχαμαντί (45+2' Καριμί), Νουρολαχί (71' Νουρολαχί), Εζατολαχί, Χατζισαφί (71' Τζαλαλί), Γκολιζαντέχ (78' Ανσαριφάρντ), Αζμούν (46' Γκοντός), Ταρεμί

ΗΠΑ: Τέρνερ, Ντεστ (82' Μουρ), Κάρτερ Βίκερς, Ριμ, Ρόμπινσον, Μακένι (64' Ακόστα), Άνταμς, Μουσά, Γουεά (82' Ζίμερμαν), Σάρτζεντ (78' Ράιτ), Πούλισικ (46' Άαρονσον)

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Εύβοια: Οι δύο λόγοι που προβληματίζουν τους επιστήμονες μετά τα 4,8 Ρίχτερ

Θεσσαλονίκη: Μοιράζει δώρα ζωής η 21χρονη φοιτήτρια που σκότωσε ο 26χρονος Αλβανός

Μουντιάλ 2022: Τα ματς θρίλερ που έρχονται - Ποιοι προκρίθηκαν, ποιοι κινδυνεύουν

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK