Μουντιάλ 2022: Η σύγκρουση Ουαλίας - Αγγλίας χωρίζει ένα χωριό στη... μέση

Μουντιάλ 2022: Η σύγκρουση Ουαλίας - Αγγλίας χωρίζει ένα χωριό στη... μέση

Για μια νύχτα, η κατά τα άλλα σφιχτοδεμένη κοινότητα θα χωριστεί στη... μέση, σε μεγάλο βαθμό ανάμεσα στις δύο παμπ που υπάρχουν στις δύο πλευρές του δρόμου

kane
Μπορεί να απέχει πολύ από τα γήπεδα του Κατάρ και τη ζέστη της ερήμου του, αλλά πουθενά η αυριανή σύγκρουση του Μουντιάλ, ανάμεσα στην Ουαλία και την Αγγλία, δεν θα έχει μεγαλύτερη απήχηση από ό,τι στο χωριό Λανιμάιντς. Στα σύνορα μεταξύ Αγγλίας και Ουαλίας, στο χωριό με τους σχεδόν 2.000 κατοίκους, έχουν αρχίσει να μετρούν αντίστροφα για τον αγώνα, από τότε που έγινε η κλήρωση για το τουρνουά, περίπου οκτώ μήνες πριν (1/4/2022).



Για μια νύχτα, η κατά τα άλλα σφιχτοδεμένη κοινότητα θα χωριστεί στη... μέση, σε μεγάλο βαθμό ανάμεσα στις δύο παμπ που υπάρχουν στις δύο πλευρές του δρόμου. Η παμπ Cross Keys βρίσκεται στην αγγλική πλευρά του δρόμου που περνά από το κέντρο του χωριού, ενώ στην απέναντι πλευρά βρίσκεται το The Dolphin, από όπου αρχίζει η Ουαλία. Η Αγγλία επικράτησε στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων και η τελευταία φορά που η Ουαλία «γεύτηκε» τη νίκη ήταν το 1984.

Μετά από 64 χρόνια αναμονής για να επιστρέψει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, η Ουαλία βρίσκεται στα πρόθυρα του αποκλεισμού -μετά την ήττα με 2-0 από το Ιράν- και θα χρειαστεί να νικήσει την Αγγλία, πιθανώς με διαφορά τεσσάρων τερμάτων, για να προκριθεί στους «16». Τί θα συμβεί όμως αν η Ουαλία τεθεί «νοκ άουτ»; Θα υποστηρίξουν άραγε οι θαμώνες του The Dolphin την Αγγλία; «Μάλλον θα υποστήριζα κάποιον άλλον, για να είμαι ειλικρινής» είπε ο Τζέισον Τζόουνς, μιλώντας στην εφημερίδα Telegraph.



Ειδήσεις σήμερα:

Σόου του Πούτιν - Ηθοποιοί, βουλευτές και υπάλληλοι υπουργείων οι «μητέρες εφέδρων»

Μητσοτάκης από Λονδίνο: Χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η πορεία της χώρας

Την Πέμπτη φωταγωγείται η Αθήνα – Πλούσιο το πρόγραμμα των Χριστουγέννων για μικρούς και μεγάλους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα