Μουντιάλ 2022, Ισπανία - Γερμανία 1-1: Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς - Δείτε τα γκολ

Μουντιάλ 2022, Ισπανία - Γερμανία 1-1: Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς - Δείτε τα γκολ

Ισόπαλο έληξε το μεγάλο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου - Όλα θα κριθούν στην 3η (1/12) στα παιχνίδια Γερμανία - Κόστα Ρίκα και Ισπανία-Ιαπωνία  - Τα σενάρια πρόκρισης

26515700
«Φωτιά» πήρε ο 5ος όμιλος του Μουντιάλ του Κατάρ μετά από την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστική. 

Η Ισπανία και η Γερμανία έμειναν στο 1-1 και έτσι καμία από τις τέσσερις ομάδες του ομίλου δεν πήρε εισιτήριο για την φάση των "16" αλλά και καμία δεν αποκλείστηκε! Η Ισπανία είναι στην 1η θέση με 4β, από 3 έχουν η Ιαπωνία και η Κόστα Ρίκα και τελευταία είναι η Γερμανία με 1 βαθμό. 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-condqnopah09)


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-conddc1cghtt)

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-conctq2xg2h5)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-condfcaenaf5)


Στην τελευταία αγωνιστική (1/12) η Γερμανία παίζει με την Κόστα Ρίκα και η Ιαπωνία με την Ισπανία.   Εάν Ισπανοί και Γερμανοί κερδίσουν τα τελευταία τους ματς θα περάσουν μαζί στους «16», ενώ αν οι Σαμουράι επιβληθούν της ομάδας του Ενρίκε θα πάρουν αυτή την πρόκριση ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Γερμανίας.

Στην περίπτωση τώρα που η Γερμανία κερδίσει την Κόστα Ρίκα και το Ισπανία - Ιαπωνία ολοκληρωθεί στην ισοπαλία, Ασιάτες και Πάντσερ θα ισοβαθμήσουν στην δεύτερη θέση και τους τέσσερις βαθμούς, όπου θα παίξει ρόλο η διαφορά γκολ και εν συνεχεία η καλύτερη επίθεση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-conc5g6bn3yh)


Με απλά λόγια αν οι παίκτες του Φλικ πάρουν τη νίκη με διαφορά μεγαλύτερη των δύο γκολ απέναντι στην Κόστα Ρίκα θα προκριθούν, ενώ αν κερδίσουν με ένα τέρμα διαφορά θα έχουν ακριβώς ίδιο συντελεστή με την Ιαπωνία και η πρόκριση θα κριθεί στην καλύτερη επίθεση, όπου μέχρι στιγμής οι δύο ομάδες επίσης συμβαδίζουν με δύο γκολ.

Αν, τέλος, ούτε το κριτήριο της καλύτερης επίθεσης δεν αποδειχθεί αποφασιστικό τότε η πρόκριση θα πάει στην Ιαπωνία λόγω της νίκης της στην πρεμιέρα απέναντι στην Μάνσαφτ.


Ο αγώνας

Η Ισπανία είχε τον έλεγχο του ματς και κυκλοφορούσε τη μπάλα με τη Γερμανία να ασκεί πίεση για να «μπλοκάρει» τo passing game των Πάντσερ. Στο 6' η Φούρια Ρόχα είχε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί όταν ο Όλμο έπιασε σουτ-βολίδα, ο Νόιερ βρήκε ίσα ίσα τη μπάλα και την έστειλε στη συμβολή των δοκαριών. Η Γερμανία είχε καλή στιγμή στο 24' όταν μετά από γρήγορη κυκλοφορία των παικτών του Φλικ, ο Γκνάμπρι τελείωσε τη φάση με πλασέ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, άουτ η μπάλα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-conblze7qxrd)


Στο 54' ο Λουίς Ενρίκε έριξε στο ματς κλασικό «9αρι» με την είσοδο του Άλβαρο Μοράτα και ο υψηλόσωμος σέντερ φορ τον δικαίωσε. Στο 62' ο Αλμπα γύρισε τη μπάλα από τα αριστερά, ο Σίλε δεν πρόλαβε να μαρκάρει τον Ισπανό επιθετικό, ο οποίος με τελείωμα μιας επαφής άνοιξε το σκορ. Η Φούρια Ρόχα είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει το προβάδισμα της στο 65' όταν μετά από εξαιρετική αντεπίθεση Όλμο έκανε την πάσα, ο Γκάβι άφησε την μπάλα να περάσει για τον Ασένσιο, ο οποίος σούταρε άουτ.

Οι Γερμανοί από εκεί και πέρα πίεσαν και έψαξαν το γκολ που θα τους κρατούσε ζωντανούς. Στο 73΄ο Ρόδρι έκοψε τον Φούλκρουγκ μέσα στην περιοχή πριν εκτελέσει, ο Σανέ έβγαλε τετ α τετ στον Μουσιάλα, ο οποίος πλάσαρε αντί να πασάρει στον Γκνάμπρι και ο Σιμόν τον νίκησε. Η φάση τελείωσε με το άστοχο βολέ του Γκνάμπρι


Τα Πάντσερ βρήκαν το γκολ που άξιζαν στο 83'. Όμορφη προσπάθεια του Σανέ, η μπάλα μέσω Μουσιάλα καταλήγει στον Φούλκρουγκ και ο επιθετικός της Βέρντερ με δυνατό σουτ νίκησε τον Σιμόν γα το 1-1.

Ισπανία: Σιμόν, Άλμπα (82΄Μπαλντέ), Λαπόρτ, Ρόδρι, Καρβαχάλ, Μπούσκετς, Γκάβι (66' Γουίλιαμς), Πέδρι, Όλμο, Φεράν (54' Μοράτα), Ασένσιο (66' Κόκε)

Γερμανία: Νόιερ, Κέρερ (70' Κλόστερμαν), Ρίντιγκερ, Ζίλε, Ράουμ (87' Σλότερμπεκ), Κίμιχ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (85' Χόφμαν), Μίλερ (70' Φούλκουργκ), Γκιντογκάν (70' Σανέ), Μουσιάλα

Η βαθμολογία (Σε 2 αγώνες)
1. Ισπανία 4 
2. Ιαπωνία 3 
3. Κόστα Ρίκα 3
4. Γερμανία 1

Η τελευταία αγωνιστική (1/12) 
21:00 Γερμανία - Κόστα Ρίκα 
21:00 Ισπανία-Ιαπωνία 

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε η 21χρονη που παρέσυρε ο 26χρονος Αλβανός στη Θεσσαλονίκη

«Κάτω ο Σι» φώναξαν Κινέζοι διαμαρτυρόμενοι για το lockdown λόγω Covid

Νέα εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν με την κόρη του μπροστά από διηπειρωτικό πύραυλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα