Αν και πολλές ομάδες είχαν εκφράσει την επιθυμία να στηρίξουν την ΛΟΑΤΚΙ + κοινότητα στο Μουντιάλ του Κατάρ η FIFA με την απειλή της τιμωρίας το απαγόρευσε.
Οι Γερμανοί αντέδρασαν κλείνοντας τα στόματα τους στην ομαδική φωτογραφία της πρεμιέρας αλλά ο Ράφα Ναδάλτο άνοιξε.
Ο Ισπανός τενίστας μετά από αγώνες επίδειξης στην Αργεντινή είναι πλέον στο Σαντιάγκο της Χιλής και εκεί ρωτήθηκε για τις απαγορεύσεις στο Μουντιάλ αφού είναι μεγάλος φαν του ποδοσφαίρου και παρακολουθεί τα πάντα.
«Είμαστε σε έναν παγκόσμιο κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι πρέπει να έχουν όλο και περισσότερα δικαιώματα. Όλοι πρέπει να έχουν την ελευθερία να εκφράζουν τα συναισθήματα που έχουν, αρκεί να μην βλάπτουν άλλους» είπε σχετικά ο Ράφα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ναδάλ έχει το εστιατόριο Tatel στη Ντόχα αλλά δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για το θέμα.