Ντάνι Άλβες: «Ο Εμπαπέ είναι φανταστικός, αλλά αυτοί που παίζουν μαζί του είναι πιο φαινόμενα από αυτόν»

Ντάνι Άλβες: «Ο Εμπαπέ είναι φανταστικός, αλλά αυτοί που παίζουν μαζί του είναι πιο φαινόμενα από αυτόν»

Στα 39 του ο Ντάνι Άλβες ετοιμάζεται για το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του, αλλά φρόντισε να δώσει τις συμβούλες του στον παλιό του συμπαίκτη Κιλιάν Εμπαπέ

Alvez
Ο Ντάνι Άλβες έχασε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 λόγω τραυματισμού και όπως παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στον «Guardian», λίγο πριν ξεκινήσει το ταξίδι του με τη Βραζιλία για μια τελευταία φορά «αυτό πονάει, αλλά δεν βυθίζομαι στον οίκτο μου».

Πάντως ήταν αποφασισμένος να μην το χάσει αυτό το τελευταίο ραντεβού μ' ένα Μουντιάλ.

«Δεν νομίζω ότι θα είμαι στο επόμενο: Δεν ήξερα αν θα με ήθελαν σε αυτό, οπότε φανταστείτε το επόμενο. Οι άνθρωποι με ρωτούν γιατί παίζω ακόμα στα 39 μου. Επειδή μου αρέσει αυτό το παιχνίδι. Το αγαπώ. Δεν είμαι εδώ για να χάνω χρόνο. Μου άρεσε το ποδόσφαιρο όταν δεν με πλήρωναν. Τώρα το κάνουν, τέλεια, αλλά παίζω ποδόσφαιρο λόγω των συναισθημάτων που προκαλεί».

Ερωτηθείς τι είδους Παγκόσμιο Κύπελλο περιμένει στο Κατάρ απάντησε: «Το πιο άρτιο των τελευταίων ετών. Πολλές ομάδες έχουν υψηλό επίπεδο, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτές με τα καλύτερα ατομικά ταλέντα θα είναι ένα βήμα μπροστά. Οι ομάδες είναι τόσο επικεντρωμένες στο να έχουν δυνατούς παίκτες, παίκτες που είναι θηρία σωματικά, αλλά το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα με καλά πόδια. Το τρέξιμο είναι άλλο άθλημα. Οι άνθρωποι εστιάζουν τόσο πολύ στο φυσικό που μερικές φορές αναρωτιέμαι: τι έχει σημασία; Τι είναι ποδοσφαιριστής; Αυτός που τρέχει περισσότερο ή αυτός που παίζει καλύτερα; Όταν εστιάζετε στη σωματικότητα, μειώνετε την ικανότητα ενός παίκτη να δημιουργεί, να αποφασίζει, να κάνει κάτι διαφορετικό. Όλα ρομποτικοποιούνται. Η ανθρωπότητα είναι: πρέπει να κάνεις αυτό, αυτό, αυτό, αυτό, αυτό… πού είναι η δύναμη της δημιουργίας; Αυτό χάνεται. Μην αφαιρείτε αυτή τη δημιουργικότητα επειδή δημιουργείτε ρομπότ. Ποτέ μα ποτέ μην το χάσεις αυτό. Η δημιουργία είναι ό,τι πιο όμορφο υπάρχει. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η άμυνα είναι το πιο δύσκολο έργο όχι, όχι, η επίθεση είναι. Το ταλέντο εξακολουθεί να κάνει τη διαφορά».

Σχετικά με το τί πιστεύει για την Εθνική Αργεντινής, ανέφερε: «Το λέω εδώ και χρόνια και δεν θα έπρεπε γιατί δεν μπορώ να αντιμετωπίσω την Αργεντινή ως πρωταθλήτρια– ότι η Αργεντινή δεν συνειδητοποίησε ότι είχε τον Μέσι. Τελικά το κατάλαβαν, άρα είναι πιο επικίνδυνοι από πριν από μερικά χρόνια που δεν το έκαναν. Τώρα το έχουν επιλύσει».

Και συμπλήρωσε σχετικά με τους Νεϊμάρ και Εμπαπέ: «Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει την καλύτερη τριάδα επιθετικών που έχουμε δει εδώ και καιρό. Ο Εμπαπέ πρέπει να καταλάβει –και του το έχω πει αυτό– ποιος είναι δίπλα του. Είναι ένας φανταστικός παίκτης, αλλά δεν έχει δει ποιος είναι εκεί και είναι λίγο πιο φαινόμενα από αυτόν. Τη δημιουργική δύναμη που έχουν ο Μέσι και ο Νεϊμάρ, κανείς στο ποδόσφαιρο δεν την έχει. Βλέπουν πράγματα που κανείς, κανένας, κανένας, κανένας, κανένας δεν βλέπει. Από τότε που έχω παίξει ποδόσφαιρο, δεν έχω δει κανέναν με αυτό το χαρακτηριστικό. Μιλάμε για τις δύο μεγάλες ιδιοφυΐες του ποδοσφαίρου. Πρέπει να είναι έξυπνος για να τους επιτρέψει να αναδείξουν όλο το ταλέντο που έχει μέσα του, τα πράγματα που κάνει τόσο καλά».

Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο 26χρονος για την παράσυρση της 21χρονης

Μουντιάλ 2022: Ανατριχιαστική η ακτινογραφία στο κρανίο του Σαουδάραβα παίκτη μετά τη σύγκρουση με τον τερματοφύλακα

Κιβωτός του Κόσμου: Πρώην στέλεχος άδειασε θυρίδα με άκρα μυστικότητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ