Μουντιάλ 2022: Η έκπληξη της Ιαπωνίας, ο ντόρος για το «one love» και τα 11 γκολ της 4ης ημέρας

Μουντιάλ 2022: Η έκπληξη της Ιαπωνίας, ο ντόρος για το «one love» και τα 11 γκολ της 4ης ημέρας

Οι «πειθαρχημένοι» πανηγυρισμοί, το μάζεμα των σκουπιδιών, ο «καθυστερημένος» Άμραμπατ και τα ρεκόρ των Μόντριτς και Γκάβι

mundial_japan-germany
Μια ακόμα μεγάλη αγωνιστική έκπληξη επεφύλασσε το Μουντιάλ, καθώς μετά τη νίκη της Σαουδικής Αραβίας κόντρα στην Αργεντινή του Μέσι με 2-1, σειρά πήραν οι Ιάπωνες οι οποίοι επίσης με ανατροπή επικράτησαν με 2-1 της Γερμανίας την 4η ημέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Οι «σαμουράι» άντεξαν στην πολιορκία των «Παντσέρ», τα οποία είχαν προηγηθεί στο 33΄ με το πέναλτι του Γκουντογκάν και με δυο γκολ στο β΄ μέρος από τους Ντοάν (75') που αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή και Ασάνο (83΄) οδήγησαν σε... χαρακίρι το φαβορί.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cojs6aghu8rt)


Μετά το τελευταίο σφύριγμα του ματς όλος ο πάγκος των Ασιατών έκανε... ντου στον αγωνιστικό χώρο, πανηγύρισαν έξαλλα την μεγάλη νίκη με τους συμπαίκτες τους και εν συνεχεία δημιούργησαν αγκαλιασμένοι έναν κύκλο μπροστά από τον πάγκο τους.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cojrjeckkaj5)
Κλείσιμο


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cojrmn3zkbbt)


Την ίδια ώρα οι φίλοι της Ιαπωνίας στις κερκίδες άφησαν στην άκρη τους πανηγυρισμούς και αφιέρωσαν λίγο χρόνο για να συμμαζέψουν και να καθαρίσουν από τα σκουπίδια τους την κερκίδα στο γήπεδο του Κατάρ που φιλοξενούσε τον αγώνα τους με τη Γερμανία για το Παγκόσμιο Κύπελλο.



Όπως είναι λογικό ένας τέτοιος θρίαμβος τρέλανε τους Ιάπωνες οπαδούς, οι οποίοι αγνόησαν την βροχή και βγήκαν στους δρόμους του Τόκιο για να πανηγυρίσουν... πειθαρχημένα, αφού πρώτα περίμεναν να ανάψει το φανάρι για να κατακλείσουν τη διάσημη διασταύρωση Σιμπούγια.



Από την άλλη οι Γερμανοί μπορεί να έμειναν άφωνοι από το σοκ της ήττας, όμως πρόλαβαν να με έναν «ηχηρό» τρόπο να εκφράσουν την αντίδρασή τους στην απαγόρευση που επέβαλε η FIFA στην ίδια και άλλες έξι χώρες να φορέσουν το περιβραχιόνιο «One Love» που εν μέρει έφερε τα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cojsjxu2ro0x)


Οι διεθνείς των Πάντσερ πόζαραν χαρακτηριστικά στην ομαδική φωτογραφία πριν από το παιχνίδι με την Ιαπωνία, καλύπτοντας το στόμα τους με το χέρι τους, για τη φίμωση που υπέστησαν από τη FIFA στην υπόθεση με το επίμαχο περιβραχιόνιο, το οποίο ο αρχηγός της ομάδας που θα το φορούσε θα δεχόταν κίτρινη κάρτα και πιθανότατα θα αντιμετώπιζε ποινή αποκλεισμού από επόμενο παιχνίδι.

germany_mundial


Πάντως στις εξέδρες η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Νάνσι Φέζερ, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας που απείλησε με κυρώσεις, κάθισε δίπλα στον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο,, φορώντας στο μπράτσο της το περιβραχιόνιο «OneLove».





Ο ντόρος που έχει προκληθεί από την απόφαση της FIFA να τιμωρήσει με κάρτα τους αρχηγούς που θα φορούσαν το περιβραχιόνιο του «OneLove» στην πρώτη αγωνιστική του Μουντιάλ, έχει βάλει σε σκέψεις τη Δανία, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της σκανδιναβικής χώρας, Γιέσπερ Μόλερ να γνωστοποιεί τις σκέψεις που κάνουν για αποχώρηση από την FIFA και να ξεκαθαρίζει ότι δεν θα στηρίξει τον Τζιάνι Ινφαντίνο στις εκλογές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. «Υπάρχει μόνον ένας υποψήφιος και θα πρέπει να δούμε αν θα υπάρξει άλλος. Υπάρχει ακόμη χρόνος, αλλά η Δανία δεν θα στηρίξει τον σημερινό πρόεδρο» ανέφερε ο Γιέσπερ Μέλερ.

one_love


Στο μεταξύ η ήττα της Γερμανίας από την Ιαπωνία έχει φέρει τα «Πάντσερ» σε δύσκολη θέση, καθώς τη 2η αγωνιστική (27/11, 21:00) αντιμετωπίζουν την Ισπανία. Οι ασταμάτητοι «Φούριας Ρόχας» έστειλαν μήνυμα... πρωτιάς στον 5ο όμιλο από το πρώτο της ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, καθώς συνέτριψαν με 7-0 την ανήμπορη να αντιδράσει Κόστα Ρίκα, που δεν είχε ούτε τελική. Οι Ντάνι Όλμο (11΄), Μάρκο Ασένσιο (21΄) και Φεράν Τόρες (31΄ π., 54΄), οι τρεις επιθετικοί της δηλαδή, μαζί με τον 18χρονο Γκάβι (74΄) και δύο αλλαγές, τους Κάρλος Σολέρ (90΄) και Άλβαρο Μοράτα (92΄), ισοπέδωσαν τον Κέιλορ Νάβας που έκανε ντεμπούτο τη φετινή σεζόν και διασφάλισαν ένα άνετο απόγευμα στην Ντόχα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cojvk87t1ydd)


Ένα παιχνίδι που σίγουρα δεν θα ξεχάσει πότε ο Γκάβι, καθώς κατάφερε να καταγράψει μια ιστορική επίδοση πετυχαίνοντας το 5-0.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cojus2110ioh)


Ο μέσος της Μπαρτσελόνα έγινε νεαρότερος παίκτης που σκοράρει σε Μουντιάλ μετά από 64 χρόνια. Τα κατάφερε σε ηλικία 18 ετών και 110 ημερών, με μοναδικό παίκτη που κατάφερε να βρει δίχτυα σε μικρότερη ηλικία τον Πελέ, ο οποίος ήταν 17 ετών και 249 ημερών, όταν είχε σκοράρει με τη Βραζιλία απέναντι στη Σουηδία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1958!



Πριν από κάθε παιχνίδι, οι διοργανωτές κάνουν ένα τελετουργικό κατά το οποίο τα φώτα του γηπέδου αναβοσβήνουν ρυθμικά. Το ίδιο συνέβη και στον αγώνα του Βελγίου με τον Καναδά, με έναν πιτσιρικά βλέποντας το θέαμα από τις κερκίδες να ενθουσιάζεται.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cojwgm9sehd5)


Σε αντίθεση με το ενθουσιασμό του μικρού οπαδού, το Βέλγιο δεν ενθουσίασε στην πρεμιέρα του στην πρεμιέρα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όμως χάρη στο γκολ του Μίτσι Μπατσουαγί (44΄) «λύγισε» με 1-0 τον ανώτερο Καναδά και πήρε προβάδισμα πρωτιάς στον 6ο όμιλο. «Φύλακας άγγελος» για τους Κόκκινους Διαβόλους ο Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος κατέβασε «ρολά» και απέκρουσε το πέναλτι του Αλφόνσο Ντέιβις.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cojyxaemwu3d)


Παρά το βέτο των διοργανωτών στην μπύρα και το αλκοόλ, δύο φίλοι της Κροατίας «πιάστηκαν» επ' αυτοφώρω από το τηλεοπτικό φακό να πίνουν το ποτηράκι τους στις εξέδρες στον αγώνα με το Μαρόκο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cojm99i7xr01)


Ο αγώνας των δυο ομάδων δεν είχε σκορ μέχρι το ημίχρονο, είχε όμως ένα απρόοπτο, καθώς ο Σοφιάν Άμραμπατ... ξέχασε να επιστρέψει εγκαίρως από τα αποδυτήρια. Ο χαφ του Μαρόκου, αδερφός του παίκτη της ΑΕΚ, Νορντίν, εμφανίστηκε αργοπορημένος στον αγωνιστικό χώρο για το β' μέρος προκαλώντας τον εκνευρισμό του προπονητή του, Βαλίντ Ρεγκραγκί ο οποίος μιλούσε έξαλλος στους συνεργάτες του.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cojmempvoyqx)


Κροατία και Μαρόκο αλληλοεξουδετερώθηκαν και έμειναν στο «στείρο» 0-0.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cojnucvujwld)


Από την τρίτη «λευκή» ισοπαλία για φέτος στο Κατάρ «κερδισμένος» βγήκε ο Λούκα Μόντριτς, ο οποίος συνεχίζει να γράφει ιστορία με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας, καθώς έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί σε Euro και Μουντιάλ σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες.





Ειδήσεις σήμερα: 

Κιβωτός του Κόσμου: Εμφανίστηκαν πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα - Μιλούν για «θρησκευτικά και πολιτικά αντίποινα»

Μουντιάλ 2022: Βγήκαν στους δρόμους οι Ιάπωνες, αλλά... σταμάτησαν στο πράσινο για τ' αυτοκίνητα!

«Ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να συναντήσει τον Χάρο» λέει η μητέρα της 21χρονης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ