Μουντιάλ 2022 - Σκαλόνι: «Τα μεγάλα φαβορί συνήθως δεν κερδίζουν το τρόπαιο»

Μουντιάλ 2022 - Σκαλόνι: «Τα μεγάλα φαβορί συνήθως δεν κερδίζουν το τρόπαιο»

Η Αργεντινή κάνει πρεμιέρα στο Μουντιάλ του Κατάρ απέναντι στην Ουαλία και ο Λιονέλ Σκαλόνι θέλησε να αποφορτίσει τους παίκτες του

26487618
Ο Λιονέλ Σκαλόνι θέλει να αποφορτίσει τους παίκτες της Εθνικής Αργεντινής από την πίεση και τον τίτλο του φαβορί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ένα 24ωρο πριν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της η «μπιανκοσελέστε» στη διοργάνωση, με τον πρώτο αγώνα της κόντρα στη Σαουδική Αραβία.

Ο 43χρονος τεχνικός επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (21/11) πως η Αργεντινή «...δεν έχει καμία υποχρέωση να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο», συμπληρώνοντας πως οι απλές λεπτομέρειες θα καθορίσουν το ποιος θα γίνει πρωταθλητής.



Η Αργεντινή κέρδισε το Copa America του 2021, όμως αν και ήταν πάντα ένα από τα φαβορί του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν έχει σηκώσει το πιο πολύτιμο τρόπαιο του ποδοσφαίρου τα τελευταία 36 χρόνια.

«Σε μια εθνική ομάδα όπως η Αργεντινή, πάντα ασκείς πίεση ως προπονητής. Και αν τα αποτελέσματα δεν πάνε όπως θέλεις, ξέρω τι χρειάζεται», είπε ο Σκαλόνι και πρόσθεσε: «Αλλά είμαι ξεκάθαρος και για τον δρόμο που επιλέγω. Ας είναι ξεκάθαρο ότι σε καμία περίπτωση δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Καθόλου... Κάνουμε λάθος αν το πιστεύουμε αυτό.

Κλείσιμο
26487612


Θα αγωνιστούμε με άλλες πολύ καλές ομάδες. Θα απολαύσουμε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Κι ελπίζουμε ότι τόσο οι Αργεντινοί όσο και οι υπόλοιποι φίλαθλοι θα χαρούν να δουν μια ομάδα που παίζει το είδος ποδοσφαίρου που μας αρέσει».

Για τον τίτλο του φαβορί που έχουν δώσει πολλοί στην Αργεντινή, ο Σκαλόνι συμπλήρωσε ότι «...τα μεγάλα φαβορί συνήθως δεν κερδίζουν Παγκόσμια Κύπελλα. Υπάρχουν από 8 έως 10 μεγάλες ομάδες που μπορούν να κερδίσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο, οι περισσότερες ευρωπαϊκές. Για λόγους, που δεν νομίζω ότι σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, οι Νοτιοαμερικανοί δεν είχαν την ευκαιρία να φτάσουν στον τελικό τον τελευταίο καιρό.

26485501


Νομίζω ότι δεν οφείλεται στο ότι παίζουμε καλά ή άσχημα, αλλά λόγω των λεπτομερειών, και νομίζω ότι αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν θα είναι διαφορετικό.

Είναι οι λεπτομέρειες που θα κάνουν μια ομάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια και δεν χρειάζεται να είναι αυτή που παίζει καλύτερα, ούτε αυτή που είναι το φαβορί».

Η Αργεντινή, ωστόσο, έχει ένα «όπλο» που θα μπορούσε να τη βοηθήσει να κερδίσει τον αρχηγό της Λιονέλ Μέσι, ο οποίος πρόκειται να συμμετάσχει στο πέμπτο και πιθανότατα τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του.

«Όποτε κάνουμε προπόνηση μαζί του, το απολαμβάνουμε. Αυτό που ελπίζουμε είναι να τον απολαμβάνουν όλοι, οι Αργεντινοί κι ο υπόλοιπος κόσμος, γιατί είναι υπέροχο να τον βλέπεις και παίζει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.
Όλοι οι έπαινοι για τον Λέο δεν θα σταματήσουν, γιατί θα συνεχίσει και πρέπει να τον απολαύσουμε όλοι μας. Τίποτα άλλο...».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα:

Η πιο «σκοτεινή ώρα» του πολέμου στην Ουκρανία: Πάμε για το τέλος ή για κλιμάκωση;


Επεισόδιο στην δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό - Γονείς ζήτησαν να πάρουν τα παιδιά τους

Salt Bae: O Νουσρέτ απάντησε με μια «χρυσή» μπριζόλα στην κριτική για τον λογαριασμό των 161.000 ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ