Εθνική Γαλλίας: Υποδοχή ηρώων στο Παρίσι για τους παγκόσμιους πρωταθλητές!

Εθνική Γαλλίας: Υποδοχή ηρώων στο Παρίσι για τους παγκόσμιους πρωταθλητές!

Εκατομμύρια Γάλλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους τους Παρισιού για να αποθεώσουν τους παίκτες των «τρικολόρ», για την κατάκτηση του δεύτερου παγκοσμίου Κυπέλλου μετά το 1998

macron_moudial
Κάτι παραπάνω από θερμή ήταν η υποδοχή των Γάλλων για τους θριαμβευτές του Ντιντιέ Ντεσάν στα γήπεδα της Ρωσίας, για την κατάκτηση του φετινού παγκοσμίου Κυπέλλου που είναι το δεύτερο στην ιστορία των «τρικολόρ», μετά το 1998.
mundial-france03
mundial-france02
mundial-france_main01
mundial-france_maketa01


Εκατομμύρια Γάλλοι ξεχύθηκαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πρωτεύουσας για να αποθεώσουν τους παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας, με το… πάρτι να ξεκινά από το αεροδρόμιο, να συνεχίζεται στους περιφερειακούς δρόμους με αυτοκινητοπομπές και να καταλήγει με ένα ανοικτό πούλμαν σε όλο το μήκος του κεντρικού δρόμου Champs-Elysees.
Κλείσιμο

Μάλιστα, στο περιθώριο της φιέστας επιστρατεύτηκε ακόμη και η γαλλική πολεμική αεροπορία, όπου μαχητικά αεροσκάφη πετούσαν στον παριζιάνικο ουρανό, με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας!

Η πορεία των θριαμβευτών ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων, όπου την αποστολή υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν.

Η γαλλική αστυνομία εφάρμοσε δρακόντεια μέτρα σφαλείας, στήνοντας κιγκλιδώματα στις δύο πλευρές του δρόμου, ώστε να διασφαλίσει την ελεύθερη διέλευση του λεωφορείου. Το πούλμαν μετέφερε τους Γάλλους παίκτες και το τεχνικό τιμ μέχρι ενός σημείου και ακολούθως μπήκαν σε λεωφορείο με ανοιχτή σκεπή, προκειμένου να βρίσκονται σε άμεση επαφή με τον κόσμο. Ακόμη και τότε, αστυνομικοί έτρεχαν μαζί με το όχημα, σχηματίζοντας έναν κλοιό, ενώ το ελικόπτερο της αστυνομίας επόπτευε για οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση, την ίδια στιγμή που ο κόσμος είχε ανάψει εκατοντάδες καπνογόνα στα χρώματα της Γαλλίας.

Οι παίκτες της Εθνικής Γαλλίας έφτασαν στο προεδρικό Μέγαρο, όπου τους περίμεναν ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ, η οποία μάλιστα κέρδισε τις εντυπώσεις, καθώς έδειξε να το διασκεδάζει δεόντως, ιδιαίτερα με τον Πολ Πογκμπά, από τον οποίο «άρπαξε» το κύπελλο του Μουντιάλ και το σήκωσε ψηλά, πριν το ξανδώσει στον διεθνή Γάλλο μέσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε επίσης